'Mirjana Rakić ima svevremenski stil, uživa u modi i isticanju elegancije. Trendove poštuje, no samo ako joj odgovaraju'

Mirjana Rakić jedna je od onih dama koja u modi ima formulu jaču od jurećeg trenda - kombinira komade iz svijeta klasike, a trendove dodaje kroz detalje i modne dodatke, a takvu je formulu jednostavno poštivati i pratiti svaki dan
Vidi originalni članak

Dugogodišnja novinarka i jedno od naših najpoznatijih lica u svijetu medija, Mirjana Rakić, poznata je i po dobrom stilu. Naime, ako pogledamo starije i novije fotografije, lako je uvidjeti taj 'uzorak' odijevanja, odnosno njezinu formulu koja je zapravo bezvremenska. Od stilskih elemenata ističe sako i klasičan kaput kao osnovu garderobe, a poigrava se i jaknicama.

Trendove poštuje, no samo ako njoj odgovaraju, što je zapravo jedino pravilno poštivanje tog prevrtljivog karaktera mode jer – ako nama ne odgovara, nema smisla ga pratiti, odnosno utjeloviti. S druge strane, suptilno poštivanje trendova otkriva da je osoba moderna, odnosno da je spremna na promjene, jer vrijeme ide, a s njime i moda.

Dakle, u garderobi Mirjane Rakić lako je primijetiti nove modne elemente, koje bira na način da se uklapaju u bazičnu poslovnu garderobu. Stil ima i ležernu notu, kad je to potrebno, a s druge strane, ponekad je spremna i na avangardu. Onda bira crni komplet, s kreativnim elementima koji na dinamičan način 'opisuju' siluetu. Nosi i crni baršun, no u kroju fluidnog odijela, uz kombinaciji s kontrastom bijelom košuljom.

Nerijetko će tamni komplet začiniti ogrlicom jarke boje, a od gornjih komada cijeni i baloner te rokerski kožnjak. Gledajući njezine stajlinge kroz godine i dekade, lako je uočiti taj bezvremenski moment stila i boje poput smeđih, prirodnih tonova, to je ono što Mirjana poštuje oduvijek.

Mogli bismo reći – rođena je s time, a osim toga očito dama uživa u modi, u odijevanju, u isticanju vlastite elegancije. Gornji komadi, bluze i košulje dio su svijeta klasike, dok trendove poštuje uglavnom kroz modne dodatke i detalje. Ovo je formula koja je veća od jurećeg trenda, jednostavno ju je poštivati i pratiti na svakodnevnoj bazi.

Još genijalnih izdanja Mirjane Rakić potražite u galeriji:

FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Borna Filić/PIXSELL FOTO: STR-3928/PIXSELL FOTO: Davorin Višnjić/Pixsell FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL FOTO: Borna Filić/PIXSELL FOTO: Davorin Višnjić/Pixsell FOTO: Goran Stanzl/Pixsell FOTO: Davorin Višnjić/Pixsell FOTO: Igor Šoban/Pixsell FOTO: Sandra Šimunović/Pixsell FOTO: Privatna arhiva/Pixsell FOTO: Privatna arhiva/Pixsell FOTO: Privatna arhiva/Pixsell FOTO: Privatna arhiva/Pixsell FOTO: Privatna arhiva/Pixsell FOTO: Igor Šoban/Pixsell

 

 

*Članak je izvorno objavljen 17. ožujka 2021.

Dame od kojih možemo učiti o stilu: 'Mi smo supruge dviju legendi, a ovo su naši uobičajeni outfiti'
Ljepotica, koja je već par puta bila zvijezda naših modnih priča, sad je pokazala još jedan izvrstan stajling
Treba li dvaput šamponirati kosu prilikom pranja? Evo što kažu stručnjaci

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".