Miran Kurspahić: "Ove hlače našao sam na ženskom odjelu, a dovoljno sam samouvjeren odjenuti nešto takvo"

Naš Goran Čižmešija fotkao je režisera i glumca koji uvijek ukrade pozornost odjevnim kombinacijama
Vidi originalni članak

Mirana Kurspahića nerijetko proglašavaju jednim od najbolje odjevenih muškaraca na domaćoj sceni, a naš Goran Čižmešija ulovio ga je na zagrebačkoj špici. Miran se raspričao te otkrio da nosi bundu od akrilnog dabra Margiela za H&M, kožnu jaknu iz second hand trgovine, prsluk Jack&Jones, šal Topman, Zarine hlače i prastare čizme iz Gulivera. 

Uvijek sam sređen, ovaj put u bundi da mi bude toplo. Bunda je toplija od kaputa, a pernate jakne ne volim. Imam samo jednu pernatu jaknu koju imam za skijanje i nosim je za valjanje po snijegu i kad idem u teretanu. Kad bude još hladnije, ovim svim slojevima dodat ću još i debelu vestu ili ću odjenuti «pravu» jaknu, pod tim mislim na vunenu s toplom podstavom. Imam samo tu jednu bundu, a imam i jedan kožuh star preko četrdeset godina koji je kombinacija kože i krzna. Iako volim bunde, imam samo jednu jer nema baš neki izbor muških bundi od akrilnih dabrova, a pravo krzno ne želim nositi.

Kaže kako je prije dvije godine pao u napast i skoro kupio bijelu bundu kakvu nosi Conor McGregor, ali mu je bila prevelika, a nije ljubitelj oversized trendove, već voli da je sve fit. Dodao je da pati zbog povratka devedesetih u modu jer smatra da ne postoji ružnije modno razdoblje. Ipak, obožavatelj je sedamdesetih pa zato i nosi trapezice. Prokomentirao je high street trgovine: 

Ne shvaćam princip high street brendova što retrogradno vraćaju žensku modu iz šezdesetih i sedamdesetih, a nikako da vrate mušku modu iz tog razdoblja i onda se to u mom slučaju svodi na snalaženje. Ove trapez hlače sam našao na ženskom odjelu, dovoljno sam vitak da stanem u njih i dovoljno sam samouvjeren odjenuti nešto na čemu piše «Ženske hlače». Nitko ne vidi što piše na etiketi, vide samo da su trapezice.

Mirana vesele stilovi s kraja šezdesetih i početka sedamdesetih, primjerice stil modne ikone Jimyja Hendrixa, poigravanje sa stilovima iz Napoleonskog doba, gusarske jakne, kombinacije boja i dezena, kao i glam faza koja mu jako zabavna.  

Ne sviđaju mi se neonske boje koje se povezuju s devedesetima, ali imam iz predstave jedne neonske trapezice koje mi je radio Domagoj iz Twinsa, koje bih rado nosio i privatno, ali su jako trapez i dugačke, pa bi pomele cijeli Trg. Znam da bi uz takve hlače pristajale cipele s platformom kakve su se nosile u sedamdesetima, a ne nosim ih samo iz jednog razloga; jer su mi zglobovi od košarke jako uništeni pa sam nestabilan i na ravnome, a kamoli na povišenom. Naravno da bih nosio visoke potpetice, Ziggy Stardust faza je uvijek dobra faza!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".