Miran Kurspahić jedan je od najzanimljivije odjevenih muškaraca na špici: Izdvojili smo njegova najbolja modna izdanja

Njegove kombinacije uvijek pričaju posebnu priču, a odjevni komadi i modni dodaci imaju zanimljivu pozadinu.
Vidi originalni članak

Miran Kurspahić čest je gost lista najbolje odjevenih Hrvata, a svakako je i jedna od street style zvijezda s najosebujnijim i najzanimljivijim stilom odijevanja. Glumac i redatelj često pozira i našem Goranu Čižmešiji, a pritom mu uvijek otkrije i male tajne svojeg super stila. Njegove kombinacije uvijek pričaju posebnu priču, a odjevni komadi i modni dodaci imaju zanimljivu pozadinu. 

Nedavno je otkrio kako je, prema njegovom mišljenju, sportski chic nešto najgore na svijetu.

- U grad nikad ne bih došao u takvom izdanju. Nikad ne bih nosio tenisice uz odijelo. Kao malome, urezale su mi se u pamćenje kao obuća namijenjena isključivo sportskim prigodama. Jedina vrsta tenisica koje nosim su nešto između cipela i tenisica te "starke" leopard uzorka, rezervirane za ljeto, rekao je Miran i dodao da klasične tenisice nosi isključivo na treningu i na košarci, u kombinaciji s trenirkom. 

Čak ga i ljeti, bez obzira na visoke temperature, imamo prilike vidjeti u gležnjačama, a Goran Čižmešija ulovio ga je kad ih je kombinirao s trapericama i crvenom potkošuljom. 

Spoj traperica i bež gležnjača glumac i redatelj isfurao je i u zimskm izdanju, kombiniravši ih s military kaputom, šeširom i prslukom. Osim u solo izdanju, čest je gost naše street style rubrike i u društvu kantautorice Mirne Škrgatić.

Kurspahić često nosi i traper, a veliki je ljubitelj jeansa pa jakne ima u različitim bojama te ih nosi i zimi, kao pod-jakne. Neke komade kupuje u second-hand dućanima, a jedan model traperica pronašao je i na - ženskom odjelu!

Miran je još ranije za Divu ispričao kako je uvijek sređen, a voli nositi i bunde:

- Bunda je toplija od kaputa, a pernate jakne ne volim. Imam samo jednu pernatu jaknu koju imam za skijanje i nosim je za valjanje po snijegu i kad idem u teretanu. Kad bude još hladnije, ovim svim slojevima dodat ću još i debelu vestu ili ću odjenuti «pravu» jaknu, pod tim mislim na vunenu s toplom podstavom. Imam samo tu jednu bundu, a imam i jedan kožuh star preko četrdeset godina koji je kombinacija kože i krzna. Iako volim bunde, imam samo jednu jer nema baš neki izbor muških bundi od akrilnih dabrova, a pravo krzno ne želim nositi.

Miran je tad otkrio i da pati zbog povratka devedesetih u modu jer smatra da ne postoji ružnije modno razdoblje. Prokomentirao je i high street dućane:

- Ne shvaćam princip high street brendova što retrogradno vraćaju žensku modu iz šezdesetih i sedamdesetih, a nikako da vrate mušku modu iz tog razdoblja i onda se to u mom slučaju svodi na snalaženje. Ove trapez hlače sam našao na ženskom odjelu, dovoljno sam vitak da stanem u njih i dovoljno sam samouvjeren odjenuti nešto na čemu piše «ženske hlače». Nitko ne vidi što piše na etiketi, vide samo da su trapezice.

Kurspahić ne voli devedesete, ali je veliki ljubitelj stilova s kraja šezdesetih i početka sedamdesetih godina - stil modne ikone Jimija Hendrixa, poigravanje sa stilovima iz Napoleonskog doba, gusarske jakne, kombinacije boja i dezena, kao i glam faza koja mu je jako zabavna:

- Ne sviđaju mi se neonske boje koje se povezuju s devedesetima, ali imam iz predstave jedne neonske trapezice koje mi je radio Domagoj iz Twinsa, koje bih rado nosio i privatno, ali su jako trapez i dugačke, pa bi pomele cijeli Trg. Znam da bi uz takve hlače pristajale cipele s platformom kakve su se nosile u sedamdesetima, a ne nosim ih samo iz jednog razloga; jer su mi zglobovi od košarke jako uništeni pa sam nestabilan i na ravnome, a kamoli na povišenom. Naravno da bih nosio visoke potpetice, Ziggy Stardust faza je uvijek dobra faza!

Efektna modna izdanja Mirana Kurspahića možete pogledati u galeriji

FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL FOTO: PIXSELL

Atraktivna Zadranka nosi neobičan spoj: Odabrala je cool traper kombinezon i najtrendi čizme ove zime
Kad vidite kako je stajliš dama odlično iskombinirala omražene čizme, i sami ćete ih poželjeti nositi
Ovo su trenutačno najtraženiji parfemi; jeste li isprobali neke od najpopularnijih mirisa?
Ono kad u jednom outfitu isfuraš najveće trendove sezone: Atraktivna brineta nosi čizme koje su dugo bile omražene

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".