Mini haljina ima sve: Atraktivna je, mala i slatka te idealna za kreativno stiliziranje - donosimo najbolje iz aktualne ponude!

Put oko svijeta na modnoj mapi daje nam niz inspiracija, oduševljeni smo koloritom, kao i atraktivnim, ponekad neočekivanim modnim formulama.
Vidi originalni članak

Ona ima sve – atraktivna, je mala i slatka, idealna za kreativno stiliziranje. Uz nekoliko ogrlica sa snježno bijelim biserima ta kratka haljina podsjetit će nas na legendu Coco, dok će uz simpatične cipele s remenjem evocirati lude šezdesete u kojima su svi “otkrili” noge.

Atraktivna haljina dio je modne povijesti, tiče se društvene revolucije koja je nakon pedesetih pokrenula svijet u novom smjeru, a odjeća je postala sve avangardnija. Žene su poželjele slobodu od utegnutih suknjica do koljena te niza svakodnevnih pravila. U tome im je pomogla i mala haljina, dajući im pritom suvremenu svakodnevnu “uniformu”. Ovaj dizajn ima specifičnost u kroju, baš zato što prekriva tek dio siluete.

Super izgleda na štikle, ali i balerinke, kojih ove godine ima u niz varijanti – od oblih do onih u špic s remenjem. Strukirana forma laska silueti, daje nam vizualnu dinamiku, no nerijetko je donji dio male haljine raskošan, neki dizajneri ukrašavaju je volanima dajući joj chic efekt. Jedna od varijanti je haljina sa zatvorenim gornjim djelom, u tom slučaju dekolte je u potpunosti pokriven. Taj tip forme dobar je ako želite istaknuti samo noge, a da tijelo ne bude previše “otkriveno”.

Umjesto otvorenog dekoltea, na tom se mjestu dešavaju kreativne igre s raznim kragnama. Bubi ovratnik ovdje djeluje vrlo simpatično, a neki od modnih autora predlažu ga u klasičnoj bijeloj varijanti, koji se kao kontrast pojavljuje na maloj crnoj haljini. Za one željne stilske romantike, tu su velike i male mašne, od mekanog tekstila, nerijetko od eterične svile ili kraljevskog baršuna. To je bonus ženstveni stilski element, baš kao i divni floralni motivi, pravi predstavnici toplijih dana.

Mala haljina dolazi i kao blok forma, bez naglašena struka, s raznim motivima i kreativnim elementima. Ova forma pristaje svima koji ne žele pretjerano isticanje siluete, pošto su samo noge u prvom planu. Takav tip haljine dolazi i u varijanti sa čipkastim ili elementima od perja, što ih čini savršenima za ples jer tijelu daju posebnu dinamiku. Za sve one koje vole hlače s tregerima, sada stiže simpatična, nešto ženstvenija kreacija praktična na bluze, košulje i obične majice. Tenisice debljeg potplata, kakve nosimo već niz godina, super pristaju uz kraće haljine jer ističu noge i čine ih dužima. Daju nam na visini, baš kao i štikle te salonke, koje su apsolutno osvojile scenu modnih dodataka.

Ako ste za posebno zanimljivu modnu igru, tu su haljine pod utjecajem raznih grafičkih motiva, nerijetko u crno- bijeloj formuli ili pak pod dojmom snažnog kolorita. Ovaj stil nosi naziv op-art, inspiriran je optičkim varkama i vizualnim trikovima koje možemo iskoristiti – da izgledamo vitkije, visoko ili super eklektično. Taj stil obično cijene cure koje vole modne igre te uz haljine kombiniraju blejzere kontrastnog tona ili neke šarene cipele. Ova sezona donosi nam niz kratkih krojeva, jer sezona visokih temperatura samo što nije započela. Od jutra do večeri, ova mala haljina donosi niz stilskih formula, a ako ste za nešto super klasično, birajte uvijek elegantnu “little black dress”.

Najljepše mini haljine iz aktualnih kolekcija pronađite u galeriji

Ulla Johnson, Outnet, 319 eura Ulla Johnson, Outnet, 290 eura Sandro, Outnet, 184 eura Prada, My Theresa, 990 eura Miu Miu, My Theresa, 1690 eura Maje, Outnet, 184 eura H&M, 25 eura H&M, 19 eura Gucci, My Theresa, 1400 eura Ganni, Outnet, 95 eura Alaia, My Theresa, 2350 eura

 

Cheria (21) u Hrvatsku je došla prije 6 godina: 'Hrvati su dobri ljudi, najviše vole ići na kavu! I ja to isto učim!'

Stavite par kapi i miris će vas pratiti cijeli dan: Za ove parfeme kažu da su najdugotrajniji na koži

Vlasnica dućana Home Sweet Home i Ikks: 'Najveći mi je kompliment kada mi djeca kažu - Mama, lijepa si!'

Dugo nismo vidjeli ovako cool hlače na zagrebačkoj špici: Prepišite modne ideje ljepotice super stila

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".