Midi i maksi haljine elegantni su saveznici nove sezone: Velika, ženstvena haljina ultimativni je hit

Među ovim lepršavim formama pojavljuje se i slavna varijanta haljine “na omotavanje”, koju je davnih dana osmislila američka dizajnerica Diane von Fürstenberg. Ta je slavna autorica predložila ženama nešto jednostavno, praktično i udobno, haljinu koja se preklapa na prednjem djelu i veže oko struka.
Vidi originalni članak

Materijali poput svile, mekog pamuka i satena savršeni su za haljine sezone, jer one se kreću, ožive na vjetru, kao da dobiju krila. Nove kreacije krase nježnost i romantika, pošto je moda ovih dana na strani smirenja, kao da pomno prati situaciju u svijetu. Način na koji se odijevamo posljedica je okvira u kojemu živimo, a kad nam zatreba mala pomoć, ona odgovara na naše potrebe. Stoga je velika ženstvena haljina jedan od ultimativnih hitova sezone, malo tko može joj odoljeti.

Nekada su žene nosile haljine svaki dan, danas je to gotovo nezamislivo. Ipak, poželjnije je nego proteklih godina pa se ovo proljeće velika “leteća” haljina uvjerljivo izborila za vlastitu stilsku nišu. Neke čak podsjećaju na spavaćice, no itekako su sređene i uređene, pojačane brojnim motivima, od cvijeća do ptica. Ove naše slavne kreacije imaju nekoliko specifičnih detalja, kreativna igra događa se na ovratniku, prepunom slatkih sitnih volana. Istovremeno, rub krase veliki volani, kao na onim simpatičnim haljinama za lutke.

Dinamični krojevi vide se i na rukavima – ako nisu pufasti, onda su zvonoliki, prizivaju vrijeme festivala i boho djevojaka iz sedamdesetih. Viđeni su i motivi koji nas standardno asociraju na marame pa su se brojni autori poigrali dizajnom koji podsjeća na veliki svileni šal. Ovaj stil odlično je prihvaćen u svijetu poslovnog odijevanja, jer svilena marama uvijek je dobra modna ideja, naročito kad se želimo prikazati kao ozbiljna poslovna osoba.

Među ovim lepršavim formama pojavljuje se i slavna varijanta haljine “na omotavanje”, koju je davnih dana osmislila američka dizajnerica Diane von Fürstenberg. Ta je slavna autorica predložila ženama nešto jednostavno, praktično i udobno, haljinu koja se preklapa na prednjem djelu i veže oko struka. Taj dizajn hit je i danas, nije ni čudo, kad imamo visoke kriterije, barem što se tiče udobnosti. Dio autora poigrao se i pliseom, pošto ovaj način slaganja prati poseban način gibanja. Naime, oni kreativniji vole osmisliti motiv u skladu s preklapanjima tekstila pa, kad se otvara, slika djeluje drukčije, skladnije ili razigrano, ovisno o onome što je umjetnik htio reći. A dobar dio njih kao da jesu umjetnici, jer smještaju uzorke na haljine prema kroju i obliku, tako da forma prati njihove slikarije.

Likovnost je ovdje u prvom planu, a vizualna ravnoteža je ključna. Ako se želite osjećati poput neke situirane dame iz stare Grčke, tu su prijedlozi koji će vam omogućiti i tu modnu igru. Pun pogodak su haljine naglašena struka, no lepršava kroja, koje se na razne načine vežu oko vrata. Bretele su također zanimljive, imitiraju špagu te su savršene za elegantne ljetne dane i noći. Prekrasno izgledaju ovi primjerci okrunjeni inovativnim kolorističkim tehnikama, inspiriranima akvarelom, pa se boje skladno pretapaju jedna u drugu ili je riječ o igri raznih tonaliteta jedne boje.

Izdvojili smo najljepše haljine za novu, toplu sezonu:

Camilla, Matchesfashion, 654 eura Cefinn, Matchesfashion, 305 eura Charo Ruiz, net-a-porter. com, 406 eura Diane von Furstenberg, Outnet, 230 eura Etro, Matchesfashion, 3250 eura H&M, 30 eura H&M, 50 eura H&M, 30 eura Rhode, Outnet, 220 eura Rixo, net-a-porter.com, 330 eura Self-Portrait, net-a-porter.com, 440 eura Zimmermann, Matchesfashion, 1362 eura

Uvijek volimo vidjeti elegantan outfit: Lijepa pravnica nosi cipele koje svoje mjesto trebaju naći u svakoj kolekciji
Kažu da rižina voda čini čuda za kosu: Isprobajte TikTok trik za zdravu, sjajnu i mekanu kosu
Studentica i nogometaš slučajno modno usklađeni: 'Uvijek se lijepo sredimo kad idemo u grad'
Najpopularnija frizura 2021. godine sada dolazi i u verziji koju će obožavati ljubiteljice razbarušenih valova

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".