Met Gala i ove je godine bila raskošna i otkačena: Pogledajte najbolje i najneobičnije odjevene

Ovogodišnjom temom na Met Gali željela se odati počast velikim američkim dizajnerima koji su ostavili trag u modnoj povijesti
Vidi originalni članak

Met Gala se vratila, a uzvanici su je nestrpljenjem iščekivali nakon što je prošlogodišnja otkazana zbog pandemije koronavirusa. Ipak, ovogodišnja Met Gala održava se u nešto drugačijem obliku, odnosno u dva navrata - sinoć je održana prva, dok će se druga dogoditi u svibnju 2022. godine.

U newyorškom Metropolitan muzeju okupila su su najveća imena s hollywoodske A-liste, a tema "rujanske" Met Gale bila je "In America: A Lexicon of Fashion". Uzvanici su kroz svoje odjevne kombinacije trebali prikazati radove modnih dizajnera koji su ostavili trag u američkog modnoj povijesti. S druge strane, dio Met Gale koji će se održati u svibnju za temu ima "In America: An Anthology of Fashion".

Uzvanici su si, kao što se i očekuje na crvenom tepihu Met Gale, "dali oduška" i pobrinuli se da se o njihovim odjevnim kombinacijama govori i dan kasnije. Najbolje i najzanimljivije donosimo u nastavku.

Rihanna se uvijek pobrinte da "ukrade" show pa se tako na Met Gali pojavila u crnom od glave do pete, kreaciji koju potpisuje luksuzni brend Balenciaga. Pobrinula se da njezin dolazak na crveni tepih ne prođe nezamijećeno pa je njime prošetala u custom made kaputu iza kojeg stoji Demna Gvasalia. Kreaciji je dodala šešir i Thelma West nakit. 

Nezamijećeno nije prošla ni ideja Kim Kardashian, a na crvenom se tepihu pojavila "pokrivena" od glave do pete. Kao i Rihannin, i ovaj stajling potpisuje francuski brend Balenciaga, a edgy look nadopunila je ultra-visokim čizmama, rukavicama i maskom koja je prekrila cijelo lice. 

Za crnu boju, no u mnogo elegantnijem izdanju, odlučila se i Kaia Gerber koja je crvenim tepihom prošetala u raskošnoj kreaciji s potpisom Oscara de la Rente. Model je ispričala kako je referencu za ovaj stajling pronašla u raskošnoj haljini koju je Bianca Jegger nosila na eventu 1981. godine, a potpisuje je Halston. 

Kreaciju koja ima anđeoski "prizvuk", odabrala je Iman, pojavivši se u stajlingu kojeg potpisuje Harris Reed. Britansko-američki dizajner osmislio je raskošan custom made kombinezon koji se nosi s pernatom suknjom i pripadajućim ukrasom za glavu. 

Jednostavna, a elegantna - tako se najbolje može opisati kombinacija koju je odabrala Zoe Kravitz, pojavivši se u dizajnu s potpisom Saint Laurenta by Anthony Vaccarello. Zablistala je u srebrno-prozirnoj slip haljini, a nadopunila ju je dijamantnim naušnicama, dok je frizura bila sasvim jednostavna pa je kosu podignula u visoku punđu. 

Jennifer Lopez pokazala je kaubojski stajling, no u mnogo elegantnijoj i seksepilnijoj verziji. Potpisuje ga Ralph Lauren, a haljinu je nadopunila srebrnim sandalama iz vlastitije DSW linije cipela. 

Pojavljivanje na crvenom tepihu mnogi koriste kako bi odaslali određene poruke, a jedna od njih je i političarka Alexandria Ocasio-Cortez koja se na Met Gali pojavila u bijeloj kreaciji s natpisom "Tax the Rich", a na svojim je društvenim mrežama rekla kako je ponosna na suradnju s dizajnericom Aurorom James koja u prvom planu ima održivost. Naglasila je kako je vrijeme za brigu o djeci, zdravstvo i akcije koje se bave klimatskim promjenama. 

Svojim modnim odabirom poruku je poslala i Cara Delevingne, pojavivši se u kobinaciji hlača i topa s natpisom "Peg the Patriarchy".

Na listi najbolje odjvenih našao se i glumac Timothée Chalamet koji je za Met Galu odabrao bijelo od glave do pete s potpisom dizajnera Haidera Ackermanna. Kratki satenski sako kombinirao je s ležernim hlačama, a sve je upotpunio "starkama".

 

Zgodna dama ukrala pozornost u tajicama o kojima je mišljenje podijeljeno i cool tenisicama kakve ne viđamo često

Ona odlično nosi bijelo od glave do pete: Elegantna suknja i jednostavan top pristaju joj kao saliveni

Liječnica Musić Milanović: 'Doručak nikad ne preskačem i moj dan počinje rano. Volim jutarnju tišinu'

Koji su najpopularniji parfemi na svijetu? Ovi mirisi iz godine u godinu imaju status najprodavanijih

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".