Matija Vuica - od početka do danas

Malo tko može odoljeti kreacijama s potpisom Matije Vuice, a okušala se i u kostimografiji za kazališne predstave i mjuzikle.
Vidi originalni članak

Dizajnerica podrijetlom iz Metkovića karijeru je, kako dizajnersku tako i pjevačku, započela 1981. Iako podjednako snažnu strast gaji prema oba poziva, ljubav prema modi 90-ih je godina prerasla u uspješnu profesiju. Njezine prepoznatljive i ekskluzivne kreacije nosile su brojne poznate osobe u Hrvatskoj, a malo je mladenki koje su imune na unikatne vjenčanice s Matijinim potpisom. Kreativnu energiju nije ograničila samo na kolekcije i modne piste pa je tako potpisala i više kostimografija za kazališne predstave i mjuzikle.

 1981.

24. prosinca održan je prvi koncert grupe Trotakt projekt, ali i prva sjajna modna revija u sklopu koncerta.

1985.

Potpisuje kostimografiju za predstavu “Kapetan Oliver” u režiji Vlade Habuneka.

1997.

Nezaboravni posjet Egiptu nakon kojeg je od tamo kupljenih tradicionalnih  materijala sašila kreacije za dva spota.

2005.

Najemotivniji događaj karijere, humanitarna akcija “Matijina čarolija” u kojoj su sudjelovale brojne poznate osobe i bliske prijateljice.

2008.

Rad na još jednom uspješnom mjuziklu “Dundo Maroje".

2014.

Zrinka Cvitešić u haljini s Matijinim potpisom prima prestižnu britansku glumačku nagradu “Laurence Olivier”.

Kolekciju Frontiers predstavila je na Cro a Porteru u proljeće 2014. godine, a bogate i do najsitnijih detalja razrađene kreacije osvojile su srca modnih kritičara i publike.

2015.

Raskošna vjenčanica oduševila je uzvanike, ali i javnost. Dizajnirana je posebno za Severinu s kojom Matija surađuje već dugi niz godina.

SVIJET NA DLANU

Da moda ne poznaje granice, Matija je pokazala u ovoj nezaboravnoj kolekciji koja se zauvijek urezala u povijest hrvatske modne scene. Etno motivi iz različitih dijelova svijeta od Posavine do dalekog Afganistana susreli su se u njezinoj kolekciji, a bogati ukrasi i zlatni detalji upotpunili su glamouroznu Frontiers priču.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".