Matea stoji iza prvog web shopa za najam odjeće: 'Osim modelima, ponudu širim i veličinama haljina jer nam je cilj imati sve za svakog'

Ideja se dugo stvarala u glavi, da bi prošle godine pokrenula najam preko Instagrama. Ovih je dana Matea otvorila i web shop, a ponudu neprestano širi pa među ponuđenim modelima haljina, nije teško pronaći onaj savršen za sebe.
Vidi originalni članak

Sigurno ste se barem jednom pronašli u situaciji kad u kalendaru imate nadolazeće vjenčanje. Novu haljinu za svečano događanje ne želite kupovati jer je velika vjerojatnost da ćete je odjenuti samo tad, a ni one iz ormara nisu što ste zamislili. Rješenje za problem ima Matea Miljan Rafaj koja je ovih dana za projekt najma haljina Rent4Style pokrenula i web shop

Još od samih početaka, Matea je na umu imala i održivost:

– Zašto bi djevojke kupovale haljinu za jedno nošenje koje potom stoje u ormaru kada iste mogu "rentati", i tako u krug. Ovim navikama smanjit ćemo ukupnu potrošnju i bespotrebno gomilanje. Ponosna sam i na naše torbe u kojima šaljemo haljine jer ih ne bacamo, već koristimo iz tjedna u tjedan.

Prije nego što je web shop pokrenut, sve je funkcioniralo putem Instagrama. Sad su, kaže Matea, konačno sve podigli na jednu višu razinu uz prvi web shop za najam odjeće.

– Drago mi je što više nećemo bukirati samo smještaj, već i odjeću. Haljina u pravilu stiže u četvrtak i djevojke je u ponedjeljak vraćaju nazad. Haljina stiže čista, vraća se nošena. Za svaku su haljinu dostupne mjere, a djevojke ih mogu isprobati u Ivanić-Gradu – govori nam Matea, inače novinarka po struci s višegodišnjim iskustvom rada na televiziji, a danas vlasnica agencije za promidžbu i poduzetnica. 

Ideju za najam haljina Matea je realizirala prošlog ljeta, nakon što joj se kovitlala u glavi. Dugo je, kaže, skupljala haljine s ciljem iznajmljivanja i nakon upita jedne djevojke, konačno je počela:

– Prvo sam ispitala tržište u samom startu sa zaista jako malom ponudom. Zatim sam je krenula širiti iz dana u dan, kako je interes rastao. Osim po modelu haljina, ponudu širim i po veličinama jer nam je cilj imati sve za svakog. Iako sam krenula s haljinama, u ponudi imamo i odijela, a uskoro će biti još mnogo toga. 

Od prvog dana, reakcije kupaca su odlične. Matea je zadovoljna jer su djevojke prepoznale ovu mogućnost te što im se sviđa opcija najma, kao i cjelokupna ponuda. Kad su u pitanju najtraženije haljine, pravila nema. Sve ovisi o prilici i koliko se djevojke žele istaknuti na događaju. 

– Vole da im je ugodno, ali da lijepo pristaje njihovoj figuri. Jako često dobivamo komentare da je izbor naših haljina poseban i da često odražava moj stil koji je možda malo drugačiji od onog klasičnog. Odjeću kupujem na sto strana, uopće se ne vodim cijenama ni brendovima jer stil se na kraju krajeva ne može kupiti. Vodim se time da mi haljina bude posebna i da u njoj vidim našu publiku – priča Matea.

U ponudi je najviše haljina, nešto odijela, čak i torbica, no Matea najavljuje širenje ponude na svu odjeću. Cijene najma kreću se između 250 i 650 kn. 

 

Cool kombinacije zaokružili su tenisicama koje su jednako popularne i u ženskom i u muškom ormaru

Odvjetnica super stila čijim se modnim idejama možete inspirirati: I kad nosi odijelo, bira model koji krade pozornost

Profesorica francuskog i talijanskog: 'Volim mix sportskog i elegantnog, žive boje i sve što je drugačije'

Tenisice poput njezinih na špici dugo nismo vidjeli: Direktorica financija ima besprijekornu modnu formulu za prijelaznu sezonu

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".