Iskrena emocija ono je što svi žele na fotkama s vjenčanja, a ovaj fotograf zna uloviti takve trenutke!

Marko Đurin stoji iza foto-objektiva kojim mladencima stvara prekrasnu uspomenu!
Vidi originalni članak

Obožavamo fotografije s vjenčanja, osobito kad je na njima vidljiva emocija, a osim mladenaca, obitelji i prijatelja, tu važnu ulogu igra i, naravno, fotograf

Divne fotografije ovog velikog i bitnog dana pronašli smo na profilu Marka Đurina koji se odlučio baviti fotografiranjem vjenčanja baš zbog iskrene emocije koja je na fotkama vidljiva:

Da, svakako bih na prvo mjesto stavio iskrenu emociju. To je nešto što se ne može umjetno stvoriti ili fingirati. Kada imaš svoj pristup i stil koji se određenim parovima sviđa i prepoznaju se u tome, tada vjenčana fotografija postaje nešto više. U mom slučaju, stvaranje potpuno individualne priče. Postoje parovi kojima se moj stil neće svidjeti i to je sasvim u redu.

Budući da voli pogledati dobar film ili seriju, inspiraciju najčešće crpi iz filmske fotografije, umjetnosti i radova poznatih slikara. Đurin kaže kako voli igru svjetla i sjene, kao i cjelokupnu atmosferu koja je dočarana na radovima poznatih umjetnika. 

Naravno, zanimalo nas je imaju li parovi nekih neobičnih ili čudnih zahtjeva, a Marko kaže:

Parovi s kojima surađujem u pravilu nemaju posebne zahtjeve. Potaknuti onime što su vidjeli u mome radu, daju mi potpunu slobodu. Moj cilj, prije samog dana vjenčanja je da imam što više informacija o njima, što vole raditi u slobodno vrijeme, kakvu vrstu glazbe slušaju, jesu li više tipovi ljudi za kampiranje ili za hotel s pet zvjezdica.

Dodao je da želi znati sve o njima pa tako i kreće suradnja koja se kasnije pretvara u potpuno individualnu priču punu povjerenja s obje strane. 

-Svako vjenčanje posebno je na svoj način, a svaki je par jedinstven i priča svoju priču. Teško mi je izdvojiti samo jedan par i jedno vjenčanje, no mogu reći da sam zbilja blagoslovljen parovima s kojima surađujem, kaže Marko te dodaje da su njihove reakcije na rad nešto što mu uvijek iznova daje motivaciju za daljnjim usavršavanjem i napretkom

Parove nastoji upoznati, a to nije uvijek najjednostavnije

Pristupam svakom paru potpuno individualno. Uvijek pažljivo slušam kako su oni zamislili svoj dan vjenčanja i kakve su im želje. Ako nismo u mogućnosti vidjeti se na kavi zbog udaljenosti, tu je Skype. Bitno mi je da oni mene upoznaju. Da vide da sam i ja poput njih, jedan od onih koji ne voli stati pred objektiv. U svakom trenutku znam što je njima bitno i na čemu je naglasak sa njihove strane, dok istovremeno, oni meni daju potpunu slobodu u kreativnom smislu.

Đurin naglašava da se do kvalitetnih radova dolazi obostranim angažmanom i željom za suradnjom, a do zaključka dolaze zajedno.

Što se tiče njegovih preferencija, Marko voli intrigantnu i mističnu atmosferu pa uvijek pokušava naći neku zatvorenu, do sad neviđenu lokaciju u kojoj je prekrasna igra svjetla i sjene:

Priroda, planinski obronci, rijeke i šume su nešto što zaista volim iz privatnog života jer dugi niz godina planinarim. Parovi u svakom trenutku trebaju znati kojim stilom fotograf radi i što će dobiti kao završni produkt kako ne bi bilo neugodnih iznenađenja. Mislim da je bitno da parovi surađuju s fotografom jer se tek tada postižu kvalitetni rezultati.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".