Marina Design i Ana Maria Ricov otvorile BIPA FASHION.HR

FOTO: promo FOTO: Ana Maria Ricov (Pixsell/Petar Glebov) FOTO: Ana Maria Ricov (Pixsell/Petar Glebov) FOTO: Ana Maria Ricov (Pixsell/Petar Glebov) FOTO: Ana Maria Ricov (Pixsell/Petar Glebov) FOTO: Ana Maria Ricov (Pixsell/Petar Glebov) FOTO: Ana Maria Ricov (Pixsell/Petar Glebov) FOTO: Marina Design (Pixsell/Petar Glebov) FOTO: Marina Design (Pixsell/Petar Glebov) FOTO: Marina Design (Pixsell/Petar Glebov) FOTO: Marina Design (Pixsell/Petar Glebov) FOTO: Marina Design (Pixsell/Petar Glebov) FOTO: Marina Design (Pixsell/Petar Glebov)
Impresivan tunel Grič poslužio je kao odlična kulisa revijama hrvatskih dizajnerica.
Vidi originalni članak

Modni tjedan BIPA FASHION.HR započeo je s dvije kolekcije namijenjene ženama. Marina Design i Ana Maria Ricov pokazale su svoju viziju žene u hladnijim danima, a možemo zaključiti kako u njihovim kreacijama svakako nećete proći nezamijećeno. 

Marina Design

Marina Obradović u kolekciji s potpisom brenda Marina Design predstavila je izrazito nosivu kolekciju za kojom će posegnuti brojne žene u hladnijim danima. Obilježje kolekcije akromatske su boje, dok su materijali topli. Ipak, brend je uspio spojiti estetiku s udobnošću pa kolekcija pokazuje karakter i individualnost žene koja je nosi. Prikazane su jednostavne crno-bijele haljine koje ne prate liniju tijela, kratke kožne hlače upotpunjene bijelim majicama zanimljivih detalja te robusni kaputi neobičnih, predimenzioniranih kragni. Kolekciju prate kožne torbe brenda RUKE, dizajnerice Marije Ivanković. Njezine su torbe u prevladavajućim pastelnim bojama, asimetričnih linija i čvrstih geometrijskih ručki. Crna boja na torbi poveznica je s kolekcijom te kao takve predstavljaju savršen dodatak. 

Ana Maria Ricov

Večer se nastavila slavljeničkom revijom Ana Marie Ricov, kojom je obilježila deset godina karijere i osvojila ovacije publike. Dizajnerica se pri izradi nove kolekcije inspirirala aktualnim globalnim trendovima u svijetu mode na koje želi upozoriti, a to je fast fashion proizvod. U želji da pruži otpor takvim trendovima, Ana Maria Ricov odlučila je usporiti svoj proizvodni proces. Kao osnovni motiv provlače se komadi nastali tehnikom izrade tapiserija, a zanimljivo je da ih je dizajnerica sama izrađivala. Kolekcija je u duhu suvremene žene, jake, odlučne, izrazito profinjenog stila. Slično kao i u kolekciji brenda Marina Design, dominiraju monokromatske kombinacije, uz iznimku bordo i smeđe boje koja se našla na nekoliko odjevnih komada. Komadi koji su nastali tehnikom izrade tapiserija svojevrsna su suprotnost od ostalih komada, što bojom, a što izborom materijala, no odlično se nadopunjuju i funkcioniraju zajedno. Osim komada upotpunjenih prozirnim materijalima, glavni detalj bila je koža, najčešće u boliku zanimljivih naramenica ili minimalističkih lančića. Još jedan detalj koji dizajnerica provlači svojom kolekcijom je patentni zatvarač čime pokazuje da ide u korak sa svjetskim modnim trendovima

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".