Manekenka Lauren Wasser izvrsno nosi kombinaciju bermuda, vojničkih čizama i kožne jakne

Naš Goran Čižmešija na pariškim ulicama ‘uhvatio’ je mnoge genijalne modne trenutke
Vidi originalni članak

Naš street style fotograf Goran Čižmešija ovih je dana u Parizu, gdje trenutno traje prestižni Tjedan mode. Na pariškim ulicama ‘uhvatio’ je mnoge genijalne modne trenutke, a tako i manekenku Lauren Wasser u odličnoj ležernoj kombinaciji koja je idealna za ove toplije jesenske dane.

Lauren je kombinirala crne cargo bermude s crnom dolčevitom i vojničkim čizmama modne kuće Chloé. Od modnih dodataka, dodala je samo crni remen sa zlatnom kopčom, a monotoniju crnog outfita ‘razbila je’ Chloé smeđom i bež kožnom jaknom iz kolekcije za jesen/zimu 2023.

Lauren je fotografirana ispred modne revije za Chloé, na kojoj je kasnije i prisustvovala te gledala predstavljanje nove kolekcije za proljeće/ljeto 2024.

Lauren Wasser je 2012. bila atletski građena 24-godišnjakinja koja je živjela u Santa Monici u Kaliforniji te kći dvoje bivših modela. No, početkom listopada život joj je krenuo nepredvidivim smjerom, kada se počela osjećati loše, kao da je oboljela od gripe. Došla je na prijateljev rođendan, ali je otišla ranije; ubrzo nakon toga, zabrinuti prijatelj pronašao ju je onesviještenu na podu njezine spavaće sobe.

Hitno je prebačena u bolnicu s visokom temperaturom, njezini su unutarnji organi počeli otkazivati ​​i doživjela je srčani udar. U trenutku kada joj je dijagnosticiran sindrom toksičnog šoka (TSS), imala je samo jedan posto šanse da preživi. Infekcija je uzrokovala gangrenozu njezinih nogu i stavljena je u medicinski induciranu komu.

Kad se probudila, dezorijentirana, mukama je bilo daleko od kraja. Tada su joj liječnici preporučili amputaciju obje noge, no postojala je 50 posto šanse da joj se spasi lijeva noga, pa je riskirala. Nakon što je otpuštena iz bolnice, provela je osam mjeseci u invalidskim kolicima.

Postupno je ponovno mogla hodati pomoću protetske noge, ali njezin je osjećaj samopouzdanja bio slomljen pa su je prijatelji i obitelj snimili bezbrojne fotografije kako bi joj pomogli da se pomiri sa svojim novim tijelom. 

Dok su joj liječnici u početku spasili lijevu nogu, u šest godina koje su uslijedile zadavala joj je toliko bolova da nije imala drugog izbora nego i nju amputirati, neposredno prije nego što je napunila 30 godina.

TSS je rijetko, ali po život opasno stanje uzrokovano bakterijskim infekcijama, obično bakterijom Staphylococcus aureus. Može se potaknuti upotrebom tampona, iako osoba već mora imati prisutne bakterije u tijelu da bi se razvilo. Došlo je do porasta smrtnih slučajeva kod žena povezanih s TSS-om, budući da se sastav većine higijenskih proizvoda promijenio s prirodnih vlakana na sintetička, pružajući bakterijama okruženje za razvoj. Studije sada pokazuju da TSS pogađa tri žene reproduktivne dobi od 100 000 žena svake godine.

U desetljeću otkako je bila zaražena, Lauren je preusmjerila svoj životni rad na zagovaranje obrazovanja o tamponima, mijenjajući kolektivni razgovor oko TSS-a. Također je ostavila traga u modnoj industriji, glumeći u kampanjama za Lacoste, Furlu i Shiseido, te stekavši nadimak "Djevojka sa zlatnim nogama". Prošle godine prošetala je u S/S 23 reviji Gabriele Hearst na tjednu mode u New Yorku, a početkom ove godine pojavila se na modnoj pisti u srebrnom odijelu za Louis Vuitton Cruise 2023.

Doista, hodajući pistom u svojim zlatnim protetičkim nogama, Lauren u industriju donosi neviđenu razinu vidljivosti za osobe s različitim invaliditetom – odgovornost koju ne shvaća olako.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

5 trendi i chic frizura koje će biti najpopularnije ove zime
Kendall Jenner zadivila u statement kaputu s uzorkom krokodilske kože i strukturom korzeta
Kraljica Letizia zanimljivu crno-bijelu haljinu kombinira uz elegantne salonke koje nikad ne izlaze iz mode

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".