Malu crnu haljinu zamijenila je varijanta u crvenoj boji, a nosi se uz minimalističke detalje

Mala crna haljina klasik je koji nikada ne izlazi iz mode, ali postoje iteracije koje nas godinama oduševljavaju i mijenjaju ovaj skromni kroj.
Vidi originalni članak

Ove jesenske sezone stvari se mijenjaju i zahuktavaju. I ne, ne govorimo o neuobičajeno ugodnim temperaturama koje doživljavamo, to je zbog novih jesenskih kolekcija u kojima je glavna stvar – mala crvena haljina.

Mala crna haljina klasik je koji nikada ne izlazi iz mode, ali postoje iteracije koje nas godinama oduševljavaju i mijenjaju ovaj skromni kroj. Tako preko ljeta malu crnu haljinu zamijeni varijanta u bijeloj boji, a prema novim kolekcijama, izgleda da će je ove jeseni zamijeniti haljina crvene boje.

Crvenu boju možete vidjeti gdje god da se okrenete u posljednjih šest mjeseci, bilo da prolazite modnim pistama tjedana mode, gledate street style kombinacije mnogih celebritija ili tražite po izlozima dućana. No, crvena haljina je posebno zaokupila pažnju trendseterica ove sezone, a ako se može govoriti o najnovijim kolekcijama za proljeće/ljeto 2024., to je stil koji će se nastaviti još dugo u sljedećoj godini.

Mala crvena haljina pojavila se u svim mogućim oblicima na modnim pistama za jesen/zimu 2023.: od Dolce & Gabbanine haljine s naramenicama i Guccijeve prozirne haljine do koljena, do crvene košulje-haljine Eudona Choija. Crvena haljina može izgledati jednako dobro kao u looku spremnom za zabavu uz štikle s remenčićima kao i za vikend s debelim čizmama. 

Haljina je dobila još veći zamah u kolekcijama proljeće/ljeto 2024. - posljednjoj McQueen reviji Sarah Burton, Alberta Ferretti, Burberry, Fendi i Khaite, da spomenemo samo neke.

Dok se crvena teško može smatrati sramežljivom i povučenom nijansom, ovosezonske iteracije poprimile su neočekivano minimalistički izgled, velikim dijelom zahvaljujući skromnim stilovima brendova poput The Row. Nijanse su vatrene, ali su siluete više skulpturalne, a tkanine neispisane. Imajući to na umu, ključ stiliziranja male crvene haljine je jednostavnost: bilo da ste se odlučili za dnevnu haljinu ili dramatičan večernji broj, preporučujemo da vaši dodaci budu jednostavni, a frizura i šminka minimalni.

Ovo je trend koji će također doći na svoje za sezonu zabava, pa pripazite na svilene maksi haljine i bandage haljine koje prianjaju uz obline u nijansama grimizne i žarko crvene. Suvremeni brendovi kao što su Staud i Ganni trenutno imaju sjajne opcije, dok bi ponude višeg ranga kao što su Loewe i Molly Goddard trebale biti vaš izbor za plesne podije.

Cipele o kojima se godinama vodi rasprava sada su najpopularnije i najtraženije na svijetu
Nosi haljinu za koju kažu da laska svakoj figuri: 'Moj je stil elegantan, kad se sređujem, uvijek biram haljine!'
Jakna koja će obilježiti jesen izvrsno stoji zgodnoj građevinarki: 'Često kombiniram sportske i elegantne komade'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".