Majka i kći oduševile su svojim stilom: 'Dok sam ja klasičarka, mama je više Vivienne Westwood punk'

Dvije senzacionalne dame fotografirao je naš Goran Čižmešija
Vidi originalni članak

Natalia Irons je profesorica njemačkog i engleskog jezika, a njena majka Heather slikarica. Obje žive i rade u Berlinu, rodom su iz Zagreba. S njima su i preslatki psići Fanny i Charlotte.

Volim simetriju i klasiku i nisam baš pobornik ornamentalnih outfita, rekla je Natalia. Osim newyorške faze u mojim kasnim dvadesetima kad sam nosila barokne haljine na gojzerice i volim ženstvenost.

- Mislim, živimo u doba koje na ovaj ili onaj način demistificira ženski seksualitet i nerijetko se gubi ženstvenost - rekla je Natalia.

Iako se rado bagatelizira, odjeća je prominentni oblik komunikacije, dakle prije one verbalne, pa se ponekad susretnem i s predrasudama izvedenih iz stereotipa, priča Natalia.

- Trudim se, koliko mogu, birati odjevne predmete za koje znam da nisu radila djeca u Kini ili Indiji što je onda, naravno, skuplje, ali to je samo inicijalno veći trošak, jer ne kupujem često i ne pratim trendove, a svoju odjeću nosim desetljećima – tako da se u konačnici ne odijevam skupo. Dok sam ja klasičarka, mama Heather je više Vivienne Westwood punk - dodala je.

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".