Ljetni klasik koji odolijeva prolaznosti trendova: U ormar dodajte košulju-haljinu, modni spas za svaku prigodu

Košulja-haljina s godinama je postala klasik u ljetnoj garderobi. Idealna je za poslovne odjevne kombinacije; uz dobre dodatke nosiva je u svečanijim prigodama, a ležerniji modeli udoban su odabir za plažu
Vidi originalni članak

Ljeti težimo praktičnosti, pogotovo kad idemo na godišnji odmor, nastojimo se što racionalnije spakirati i u kofer ubaciti komade koji su funkcionalni u raznim situacijama i prigodama, samo po potrebi mijenjamo obuću i modne dodatke.

Jedan od takvih komada je i košulja-haljina, odjevni predmet koji dizajneri iznova, svake sezone ubacuju u nove kolekcije, sa zanimljivim detaljima i u sve efektnijim krojevima. Ovaj je modni komad s godinama dobio status omiljenog u ljetnoj garderobi, prije svega zahvaljujući svojoj funkcionalnosti, kao i chic-efektu koji pruža. Idealna je za poslovne odjevne kombinacije i tu već s prvim toplim danima postaje broj jedan jer, onako lepršava, savršeno prkosi ljetnim vrućinama. Dobar je odabir i za svečanije prigode, u kojima možete birati svilene i satenske varijante te dodati raskošne modne dodatke koji će cijeloj kombinaciji dati dozu elegancije.

Košulja-haljina iznimno je praktična, lako se oblači pa su ležerniji modeli najudobniji odabir za odlazak na plažu. Tu su posebno popularne prugaste i klasične bijele varijante koje predstavljaju i klasičnu ljetnu uniformu. Dovoljno ih je upotpuniti tek cekerom, maramom u kosi ili šeširom te japankama pa je izvrstan stajling i na plaži – zajamčen.

Za košulje-haljine kažu kako su jedna od onih stvari koje uspješno odolijevaju testu vremena. Jednom kad ih kupite, nosit ćete ih godinama. Sjetimo se samo vjerojatno najpopularnije Zarine haljine, models koji je bio rasprodan u plavoj i crvenoj prugastoj varijanti, kao i s cvjetnim uzorkom. Iako je od te kolekcije prošlo nekoliko godina, i danas je viđamo na gradskim ulicama, što samo potvrđuje kako se radi o hit-komadu u ormaru.

Osim u svečanim prigodama kad super izgleda sa salonkama ili “strappy” sandalama te u outfitima za svaki dan kad košulju-haljinu upotpunimo balerinkama, natikačama ili tenisicama, njezina je prednost i u tome što je nosiva tijekom cijele godine. S dolaskom hladnijih, jesenskih dana, otvorenu ćemo obuću zamijeniti gležnjačama i čizmama, a na mjesto golih nogu doći će traperice, čak i popularne tajice “špicerice”, koje će s košuljom-haljinom činiti izvrstan spoj.

Ako volite klasiku, uživat ćete i modelima od trapera kakve nude brendovi poput CO i Gabriele Hearst, a u high street dućanima mogu se pronaći i pristupačnije varijante. Životinjski je uzorak svoje mjesto pronašao i na košulji-haljini, a efektne modele pronašli smo u Mangu. Nabacite natikače i slamnati šešir; imate svoju “go-to” odjevnu kombinaciju.

Prugasti je uzorak zaštitni znak ljeta – Brandon Maxwell i Jason Wu predstavili su ih u verziji “pomaknute” klasike, a ako ste se zasitili tipičnih prugica, pogledajte što nude Evi Grintela i Staud, čije će modele obožavati sve ljubiteljice jarkih boja. Tu je i neizostavna čipka koja svemu daje romantični prizvuk, a brendovi Saloni i Sandro znaju kako je uklopiti na ovaj it ljetni komad.

Najbolje modele košulja-haljina za razne prigode pronađite u galeriji

Staud, Matchesfashion, 375 € Saloni, Matchesfashion, 545 € CO, Matchesfashion, 565 € Valentino, Matchesfashion, 2980 € Gabriela Hearst, Matchesfashion, 1290 € Giambattista Valli, Matchesfashion, 1200 € Simone Rocha, Matchesfashion, 795 € Zimmermann, Matchesfashion, 626 € Evi Grintela, Matchesfashion, 608 € Mango, 349,90 kn Mango, 349,90 kn Mango, 349,90 kn H&M, 21 € H&M, 17 € H&M, 12 € D'Ascoli, Matchesfashion, 235 €

Savjetnica o stilu Jadranke Sloković: 'Često nosi brendirano, no stvari ne vrište o logomaniji, nego šalju poruku o eleganciji'
Prezgodan frajer sa špice: 'Mojoj majci je rođendan pa sam joj išao kupiti buket'
Izdanje Mirjane Rakić u kakvom je ne viđamo često: Haljina jarke boje pristaje joj izvrsno

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".