Lidija Lešić: "Nikada me nije bilo strah kombinacija koje su kod nas čudne"

Diplomirana pravnica, bivši model i poznata influencerica otkriva što je naučila dok je živjela u Milanu i L.A.-u te koliko joj predstavljaju društvene mreže
Vidi originalni članak

Kako bi se predstavila u tri rečenice?

- Diplomirana sam pravnica čija diploma skuplja prašinu dok se zaljubljeno “igram” s modom. Nakon godina modelinga, kako u Hrvatskoj tako i izvan nje, odlučila sam pokrenuti vlastiti brend koji je produkt ljubavi prema rodnoj Slavoniji i spajanju nespojivog, tradicije i suvremenog dizajna. Neodlučna sam kreativka, perfekcionist koji nikad ne miruje i neprestano traži inspiraciju u svemu što nas okružuje.

Osjećaš li odgovornost prema tome što te puno cura prati? Koju poruku kroz sadržaj koji kreiraš želiš poslati svojim pratiteljima?

- Živimo u jako čudnim vremenima, a Instagram je mnogima platforma broj 1 za prikupljanje informacija, izražavanje stavova ili samo odmor i zabavu. Moj profil je uvijek bio primarno modne tematike, svojevrsna slikovnica modnih kombinacija koje volim i koje me vesele. Stoga su i moji pratitelji uglavnom bezbrižne cure kojima rado podijelim savjet i odgovorim na pitanja vezana uz stil, make up ili putovanje. Promoviram zdrav način života, koji neminovno uključuje i tjelovježbu, stoga se nerijetko upustimo i u razgovore toga tipa. Kako u privatnom životu, tako i u ovom virtualnom svijetu, predstavljam ono sto zaista i jesam.

Koliko se dugo spremaš? Imaš li unaprijed zacrtanu kombinaciju ili je spontano?

- Uh. Ako pričamo o jutarnjem spremanju, ono nema kraja, ali isključivo jer se “razvlačim” po stanu i obavljam 101 stvar istovremeno. Najprije topla voda s limunom i kurkumom, pa pripremanje zdravog energetskog obroka, pa velika čaša vode sa Zeolitom. Usput preletim mailove, pa krenu pozivi. A što se spremanja tiče, treba mi svega 45 minuta da se ujutro spremim, a to uključuje tuširanje, frizuru, šminku i biranje kombinacije. Bila bih još brža kad bi zaista unaprijed smišljala što odjenuti, ali kod mene sve ovisi o raspoloženju. Moda je igra i zabava, tako da svaki outfit nastane sukladno kako se taj dan osjećam i što mi zapne za oko to jutro.

Kako bi ukratko opisala svoj trenutni stil? Koliko se on mijenjao unatrag pet godina?

- Kako opisati svoj trenutni stil? “Čušpajz” klasičnih komada, pomaknutih dodataka i bezvremenskih uzoraka. Nikada me nije bilo strah modnih kombinacija koje su kod nas bile “čudne” budući sam dugo vremena provela u Milanu i Los Angelesu, što je uvelike utjecalo na vlastiti modni izričaj. L.A. je oblikovao moj boho stil, a Milano naučio kako s modom uvijek treba biti odvažan i svoj. Naravno da se u zadnjih pet godina stil pomalo mijenjao, baš kako sam sazrijevala, tako je i on postajao odvažniji - volim pratiti modne trendove i prilagoditi ih sebi, a ne sebe njima.

Što ćeš nositi na jesen? Daj nam nekoliko komada za koje misliš da će biti glavni?

- Iskreno, veselim se jeseni i svim trendovima koji dolaze. Već neko vrijeme obožavam kragne, mislim da je to modni dodatak koji podigne baš svaku kombinaciju; bezvremenski je i uvjerena sam kako će zapravo ovu jesen postati must-have dodatak koji će svaka cura poželjeti imati u svom ormaru.

Splićanka čiji stil obožavamo: "Outfite nikad ne planiram unaprijed, a najljepše fotografije snimila je moja kćer'
Pamela Smoljanić: 'Ovog ću proljeća nositi romantične haljine i ženska odijela, a preskačem trend bermuda'
Lana Karamarko: "Instagram ne smije biti borba za lajkove, a svima bih poručila da budu kreativni, umjesto da kopiraju'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".