Let 3 poznat je po zanimljivim i ekscentričnim kostimima: Ovo su njihova najbolja izdanja!

Bend je poznat po svojim provokativnim i satiričnim tekstovima, energičnim nastupima i jedinstvenim scenskim kostimima,koji igraju značajnu ulogu u njihovim nastupima i cjelokupnom imidžu.
Vidi originalni članak

Cijela Hrvatska i dalje govori o prolasku grupe Let 3 u prvom polufinalu na Pjesmi Eurovizije 2023. Mama ŠČ! apsolutni je hit o kojem se već naveliko priča i diljem Europe, a jedan aspekt o kojem se počelo pričati još od njihove pobjede na Dori, hrvatskom izboru za Pjesmiu Eurovizije, su zanimljivi kostimi koje su imali na nastupu.

Bend je poznat po svojim provokativnim i satiričnim tekstovima, energičnim nastupima i jedinstvenim scenskim kostimima,koji igraju značajnu ulogu u njihovim nastupima i cjelokupnom imidžu. Njihov modni stil karakterizira kombinacija ekscentričnosti, satire i teatralnosti. Glazba Let 3 kombinira različite žanrove, uključujući rock, punk i industrial, a stekli su reputaciju zbog svojih, često kontroverznih, scenskih ludorija. 

Vole hrvatske dizajnere i često surađuju s njima na izradi kostima za njihove nastupe. Tako su kostime ponajprije za Doru, a zatim i za polufinale, odnosno finale Eurovizije dizajnirale dvije Riječanke – akademska umjetnica Lana Letović Perčin i kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, a sašio ih je Krojački studio Loretta iz Kukljanova.

Nekoliko suradnji imali su s riječkim dizajnerom Jurjem Zigmanom. Upravo je on radio njihove kostime za koncert u Laubi i otkrivanje spomenika "Angela Merkel sere" 2015. godine. Također ih je odjenuo i za poznati koncertni spektakl Antivalentinovo, kada su letovci odjenuli kostime inspirirane operom Carmen ukrašene lutkicama.

Surađivali su i s Ivanom Popović, u čijim su se "golim" kombinezonima pojavili na njezinoj modnoj reviji 2011. godine, dok je Ivica Skoko dizajnirao glamurozna izdanja sa šljokicama u kojima su nastupali na zajedničkoj turneji s bendom Psihomodo Pop, ali i na prvom nastupu nakon pobjede na Dori 2023.

Marina Šimić Obradović dizajnirala je kostime za spot za pjesmu "Mama ŠČ!", s kojom Let 3 predstavlja Hrvatsku na Euroviziji. Kostimi se sastoje od četiri jahača Apokalipse i HDZ-a.

U galeriji pogledajte još zanimljivih kostima benda Let 3:

FOTO: Reuters/Pixsell FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL Četiri jahača Apokalipse i HDZ - kostimi Marine Šimić Obradović FOTO: Mateja Stanisavljevic/ATAImages/PIXSELL Turneja s Psihomodo Popom - kostimi Ivice Skoke FOTO: Tomislav Miletić/Pixsell Koncert grupe Let3 na AntiValentnovu 2019. FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL Koncert grupe Let3 na AntiValentnovu 2017. FOTO: Nikola Cutuk/Pixsell Nastup na AntiValentinovu - kostimi Jurja Zigmana FOTO: Igor Kralj/PIXSELL Za nastup na 15. Špancirfestu u Varaždinu FOTO: Tomislav Miletić/Pixsell FOTO: Jurica Galoić/Pixsell


Svaki put gradom prošeće u genijalnom izdanju: Njezin poslovni stajling super je inspiracija za ove dane
Stajliš odvjetnica i velika ljubiteljica boja: Gradom prošetala u obući koja će dominirati ljetnom sezonom
Emilija Kokić o outfitu na Eurosongu: 'Odlučili su me ošišati, a ja sam danima ridala zbog toga'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".