Lara Vojković, Hana Tušek, Lara Perički i Jasmina Arnautović predstavljaju sjajan novi projekt

U svojoj srži, projekt istražuje temu društvenih normi i pritiska prilagodbe konvencionalnim standardima ljepote.
Vidi originalni članak

Lara Vojković (@lar.purlartism), Hana Tušek (@h_annah77), Lara Perički (@misslipstickkk) i Jasmina Arnautović (@jetlag_studio) predstavljaju novi projekt pod nazivom „Curated.“ kroz koji spajaju dozu kreativnosti i dramatičnosti. Projekt je inspiriran raskoši baroknog razdoblja poznatog po svojoj ekstravagantnoj estetici i ukrasima. Posebno se ističe chic sofisticiranost s preplavljujućim vizualima.

U svojoj srži, projekt istražuje temu društvenih normi i pritiska prilagodbe konvencionalnim standardima ljepote. Istražuje interakciju između estetike, identiteta i očekivanja utkanih u društvu. Upravo je zato prisutna upotreba nesvakidašnjeg makeup-a i dramatičnog dizajna što dodaje sloj teatralnosti fotografijama.

„Još jedan projekt u nizu u kojem nastojim spojiti suvremeno i nekonvencionalno te pronaći sebe i svoju autentičnost. Na neki način težim da svaki projekt izađe iz mojih granica komfora, ali i zabilježi esenciju subjekta. Volim prenositi dramatičnost i pretjeranost kroz kostimografiju, poze i ekspresije, no postavljanje tih elemenata u privlačan i smiren ambijent naglašava dojam koji želim postići. “, rekla je Lara Vojković

Estetika editorijala obilježena je odjevnim komadima izrađenim pod brendom Jet Lag, čiji dizajn potpisuje Jasmina Arnautović, poznata hrvatska dizajnerica. Njezine kreacije obilježene su dinamikom i raznolikošću stilova, dezena i krojeva čija inspiracija potječe iz poznatih svjetskih gradova. Jet Lag omogućava da se svatko osjeća svjetski i elegantno, neovisno o tome gdje se osoba nalazi i kuda je krenula.

S druge strane, Hana i Lara P. suradnju su započele prije nekoliko mjeseci kroz projekte „Ethereal Retro Future Makeup Swap” i „Unwrapped”. Rad im je obilježen estetskom pompoznošću, inovativnošću, kićenim stilom i avangardnim pristupom. Teže da su projekti protkani dubokom porukom - prozivanje površnog društva u kojem živimo te rušenje konzervativnih normi, stoga kroz umjetnost odbacuju vanjski pritisak i pronalaze svoje „ja“.

„Iako sam se šminkanjem prvotno krenula baviti kao izrazom kreativnosti, s vremenom sam osjetila da se gubim pod pritiskom okoline i vanjskih očekivanja tako da se kroz ovakve projekte trudim odučiti naučeno i dopustiti autentičnosti da izađe na vidjelo, kakva god ona bila. Mislim da šminka nije samo alat za isticanje ljepote, već pričanje vlastite priče.”, kaže Hana.

Za Laru P., makeup je način transformiranja njene introvertne i povučene strane u  izraženu i samouvjerenu osobnost. Kroz svoj posao potiče ljude da istraže nove aspekte sebe i napuste svoje uobičajene obrasce. Lara P. vjeruje da se šminkom treba i može istaknuti ono što nas čini jedinstvenima i posebnima iznutra.

„Uvijek se veselim ovakvim projektima jer pronalazim kreativce koji razmišljaju na drugačiji način i pomiču granice vlastitog razvoja, ali i razvoja umjetnosti. Upravo je zbog toga „Curated.“ jedan od mojih najdražih projekata; otkrila sam nešto novo o sebi, a i shvatila da se jedino kroz zajednički kreativni rad možemo sukobiti sa surovom realnošću i dopustiti si da prihvatimo sebe onakvi kakvi jesmo“, zaključila je Lara V. te nadodala: „Fotografiranjem bolje razumijem osjećaje koje vrlo često „guram pod tepih“ i zanemarujem. S fotićem u ruci imam priliku pretvoriti ih u nešto posve drugačije. Drugim riječima, fotografija me tjera da zagrebem ispod površine. Koristim je kao bijeg iz realnosti, ali i način sukobljavanja s istom. Umjetnost nikada ne treba ograničavati, već je pustiti da ju svatko interpretira na vlastiti način.“

Šest prekrasnih trendova frizura za ljeto koje možete isprobati ovih dana
Slatko kao cukar inspiraciju pronalazi u motivima Dubrovnika, a iza njega stoje kreativna mama i dvije kćeri
Divne Ana i Andrea: 'Smatramo da treba biti razlika između dnevnih i večernjih izlazaka'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".