Lagan, a savršen za slojevito odijevanje: Shacket je novo ime za najudobniju jaknu, kao stvoren za prijelaznu sezonu

Ako ste se zasitili nekih vječnih klasika poput balonera i kožne jakne, a ne vidite se u trendu prošivenih modela, razmislite o shacketu jer ćete ga nositi mnogo duže od samo jedne sezone – i kao košulju i kao jaknu, ovisno o prigodi.
Vidi originalni članak

Klimatološko je proljeće počelo početkom mjeseca, a s nestrpljenjem iščekujemo i kalendarski početak proljeća i uživanje u dužim, toplijim danima. U glavama smo već raskošne bunde i teške kapute pospremili u garderobu do iduće zime, a odjevne kombinacije sada planiramo s proljetnim favoritima. Odijevanje u proljeće može biti malo “tricky”. Jutra su hladna, a kasnije nam se čini da na suncu možemo sjediti samo u kratkim rukavima. Zato tražimo one komade koji će uspješno odgovoriti na takve modne izazove.

Među njima se svakako ističe komad koji nas prati već nekoliko sezona, spoj košulje i jakne koji je dobio i upravo takav miks imena – shacket! Spoj riječi shirt i jacket najbolje opisuje o kakvom se svestranom komadu radi. Idealan je za prijelaznu sezonu jer je lagan, a istovremeno grije i odličan je saveznik za slojevito odijevanje koje s proljećem dolazi u prvi plan. Ako ste se zasitili nekih vječnih klasika poput balonera i kožne jakne, a ne vidite se u trendu prošivenih modela, razmislite o shacketu jer ćete ga nositi mnogo duže od samo jedne sezone – i kao košulju i kao jaknu, ovisno o prigodi.

Shacket kombinira najbolje od dva klasika koja volimo i nosimo – predimenzioniranu košulju i mekanu jaknu od flanela ili vune, iako su u igru uskočili i kožni modeli koji sa sobom nose i notu elegancije. Shacket svoju popularnost može zahvaliti tome da je lagan i udoban, a istovremeno dovoljan da se njime upotpuni i istakne i najjednostavnija kombinacija. Iz tog ćete ga razloga rado birati u onim jutrima kad nemate ideje što odjenuti, a želite zablistati u nekom chic outfitu. Vole je i celebrity dame, zvijezde ulične mode, čiji je modni izričaj prava inspiracija, poput Gigi Hadid, Kendall Jenner i Rosie Huntington-Whiteley.

Najlakše ga je kombinirati sa skinny trapericama, a kad želite jakni dodati mali “twist”, samo je u struku stegnite upečatljivim remenom. Ponuda je takva da će svatko pronaći nešto za sebe. Kad kažemo svatko, mislimo i na ljubiteljice trendova i na klasičarke koje će uživati u jednobojnim modelima ili možda u onima od crne, smeđe ili bež (umjetne) kože. Takvi komadi mogu biti i odlična, laganija zamjena za dobar, stari kožnjak. Volite li se istaknuti, izaberite model efektnog uzorka. Karirani je vječni, nikad ne izlazi iz mode i odolijeva prolaznosti trendova, no životinjski ili tie dye onaj je zbog kojih nećete proći nezamijećeno, čak ako ispod odjenete nešto sasvim bazično, poput traperica i obične bijele majice.

Shackete iz kojih nećete izlaziti cijelog proljeća, pronađite u galeriji

Toteme, Net a Porter, 770 eura See By CHlor, My Theresa, 490 eura Marni, Net a Porter, 1780 eura Lili Notan, Net a Porter, 885 eura Isabel Marant, Net a Porter, 440 eura Isabel Marant, My Theresa, 420 eura H&M, 40 eura H&M, 35 eura H&M, 30 eura H&M, 28 eura Diane von Furstenberg, My Theresa, 730 eura Denmist, Net a Porter, 590 eura Burberry, Net a Porter, 1450 eura

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".