Kultni modni filmovi i dokumentarci koje možda još niste pogledali, a sad je pravo vrijeme

Donosimo listu prijedloga modnih filmova i dokumentaraca u kojima ćete zasigurno uživati dok boravite u samoizolaciji!
Vidi originalni članak

 

Vrag nosi Pradu

Riječ je o filmu koji mnogima vjerojatno prvi padne na pamet kad se spomenu filmovi o modi. Nije ni čudo što je postao pravi klasik s obzirom na to da ljubitelji mode u njemu mogu uistinu uživati, a istovremeno je komičan te inspirativan u modnom smislu, osobito ako pogledamo ludu kolekciju kaputa i torbu Mirane Priestly. 

The September Issue

Ako želite znati što se događa u Vogue za vrijeme stvaranja omiljenog broja Sembtember Issue, vrijeme je za istoimeni dokumentarac. On pruža uvid u poslovni svijet Anne Wintour, Grace Coddinngton i redakciju Voguea. Spoiler alert: dokumentarac uključuje mnogo, mnogo divne odjeće i modnih dodataka!

Bill Cunningham New York

Street style fotograf Bill Cunningham iza sebe je ostavio veliko modno i fotografsko blago, a on je jedan od najzaslužnijih za street style kakvog danas poznajemo. Imao je vrlo jasne ideje o svijetu mode, a ovaj dokumentarac pokazuje koliko je na njega utjecao. 

Funny Face

Vrijeme je za mali povratak u šezdesete godine prošlog stoljeća i mjuzikl s legendarnom Audrey Hepburn koji je must see za svakog ljubitelja mode. Audrey glumi Jo koju otkriva fotograf Dick Avery, a čiji je lik temeljen na poznatom modnom fotografiju Richaedu Avedonu i postaje prava model-senzacija za Quality magazin. Audrey u Parizu u prekrasnim kostimima Givenchyja prizor je u kojem ćete jednostavno uživati! 

Iris

Svi volimo stil Iris Apfel, legendarne modne ikone i 98-godišnje fashionistice koja svojim duhom i odjevnim kombinacijama pokazuje da su godine uistinu - samo broj! Iris je uvijek bila svoja i vjerna vlastitom modnom izričaju, a upravo je to i prikazano u ovom dokumentarcu koji će vas izazvati da uvijek budete ono što jeste!

Yves Saint Laurent i Saint Laurent

Slavni dizajner Yves Saint Laurent predmet je čak dvije filmske biografije iz 2014. godine. Oba filma govore o karijeri modne ikone koja je umrla 2008. godine - o njegovom odlasku iz Diora kako bi započeo sa stvaranjem vlastite linije, kao i o privatnom životu te strastvenoj i dugoj vezi s partnerom Pierreom Bergeom. 

Mademoiselle C

Legendarna urednica Carine Roitfeld nalazi se u središtu priče ovog dokumentaraca koji prati stvaranje CR Fashion Book. U njemu se pojavljuju i druge velike modne zvijezde kao što su Alexander Wang, Tom Ford, Kate Moss...

Zoolander

Niti jedan modni film neće vas nasmijati kao Ben Stiller u modnoj industriji. Ako još uvijek niste pogledali, nećemo previše otkrivati, već preporučiti da uživate u komediji!

Lagerfeld Confidential 

U ovom je filmu legendarni dizajner Karl Lagerfeld prvi put dopustio da se snimi film o njegovom privatnom životu. Kino Europa piše kako ovaj film Rodolphea Marconija nudi filozofski uvid u njegovu osobnu prošlost i opsesije: Čovjek skriven iza tamnih naočala, ikona stila, razotkriva se pred našim očima. 

Valentino: The Last Emperor

Dokumentarac se prije svega bavi Valentinovim doprinosom na modnom području te obuhvaća razdoblje od njegovog 70. rođendana pa do posljednje revije, piše Zagreb Dox te dodaju kako priča prati i vezu Valentina Clementesa Ludovica Garavanija i Giancarla Giamettija, njegovog poslovnog suradnika, partnera i najboljeg prijatelja. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".