Kreće godina Tigra, preselila se i u modni svijet: Upečatljive kreacije daju osjećaj moći, isprobajte ih!

Godina Tigra nam je, nakon Štakora i Bivola, došla kao naručena i od te moćne životinje imamo velika očekivanja
Vidi originalni članak

Baš nam je ovaj tigar dobro došao - treba nam doza osjećaja moći, dojam da se vraćamo u kormilo vlastita života. Pomoći će nam u tome motiv ove divlje, prekrasne životinje, koja vlada kineskom godinom od 1. veljače. Zato su u čast ove moćne prilike mnogi luksuzni brendovi predstavili posebne capsule kolekcije, a kako to već lijepo ide, high-street brendovi revno ‘prepisuju’ od njih.

Karakterističan motiv tigra, životinje koja simbolizira hrabrost, samopouzdanje i ambiciju, osvojio je svijet elegancije, ali i sportivo stila, pa sada nosimo i ‘divlje’ trenirke. No, nisu one samo za teretanu, šećemo ih i po špici. Tenisice su također u ovoj niši, Gucci je posvetio tigru čitavu kolekciju. Popularni modni brend dodao je ovome i crvenu, njezinu sočnu nijansu koja se vidi iz aviona. Crvena plus smeđe nijanse kreativno plešu u društvu zelene, koja u ovom modnom filmu predstavlja kolorit prirode.

Osim Guccija, hommage divljem stilu potpisuju i Burberry, Balenciaga te Prada. Pritom, priča ima humanitarnu notu - kompanije Gucci i Prada doniraju dio zarade od ovih kolekcija brojnim programima zaštite divljih životinja i ugroženih vrsta.

Pomalo neustrašivi modni horizonti najavljuju nam eru kreacija koje su upečatljive, na moment ćemo minimalizam spremiti u ladicu i okrenuti se nešto moćnijim stvarima. Jer, odjeća će uokviriti naše emocije i razmišljanja, a motiv tigra omogućit će nam da se osjećamo izvrsno, poticajno. Ovaj motiv pojavljuje se i na lepršavim kreacijama poput laganih ogrtača, sve skupa podsjeća na boho djevojke iz ere hipija.

Čak su i kućne kolekcije postale posebne, za sve one koji žele najviše boraviti između vlastita 4 zida. A pritom biti stylish. Fluidna odjeća i dalje je sveprisutna, posljedica je to pandemijskih trendova, no ukrašena divljim mačkama, ipak dobiva mnogo impresivniji vizualni status na modnoj sceni. Slavne smeđe i crne šare sada nosimo tijekom čitavog dana - na pletenim vestama, t-shirtima i kardiganima. Za večer biramo satenske hlače, koje djeluju apsolutno luksuzno.

Popularne tigrove linije prisutne su u svijetu dizajna već dekadama. Bile su moćne tijekom sedamdesetih i osamdesetih, kad je svijet bio na vrhuncu ekonomskog blagostanja. Tako je tigar, jedan od najimpresivnijih animalnih motiva, ušao u bazu uzoraka koji simboliziraju ‘nešto skupo’ i tamo kraljuje do novog doba. I danas je ovaj dizajn u simbiozi s finim kreacijama, živi u svijetu svile. No, kako novo doba ima svoje eksperimente, tako se i ovaj motiv druži s raznim teksturama, od kožnatih do lakiranih. Taj stil ipak je bolje ostaviti za večer - animalno i lakirano u jednom super su za neki party ili poseban noćni izlazak.

Dnevne stvari više su komotne, u rangu pletenine i kaputa, koje kako god okrenemo - imaju jaki vizualni karakter. Posveta tigru u svijetu mode obavezno znači nešto posebno, atraktivno i impresivno, nema tu mjesta nekoj diskreciji. Pustit ćemo to za neke druge kineske godine. Ako želite dodatnu inspiraciju godinom ove opasno dobre životinje, tu su crvene kreacije - od bluza i košulja do odijela i ravnih hlača. I voluminozne hoodice su neodoljive, taj odjevni predmet dobio je posebno mjesto u svijetu stila tijekom posljednjih nekoliko sezona. Stil tigra savršen je za sve one koje žele nešto posebno, obilježeno osjećajem moći i hrabrosti, da svakodnevica bude lakša i zabavnija.

Najbolje komade s motivima tigra pronađite u galeriji

Red Valentino, Outnet, 548 eura Red Valentino, Outnet, 534 eura Khaite, My Theresa, 511 eura H&M, 10 eura Jonathan Adler Tiger Lacquer Card Set, Amazon, 92 USD Etsy, 10 USD Outnet, 144 eura Gucci, My Theresa, 1500 eura Gucci, net-a-porter.com, 1300 eura Gucci, My Teresa, 990 eura Gucci, My Theresa, 950 eura Gucci, My Theresa, 570 eura Ganni, Outnet, 108 eura Camilla, Outnet, 418 eura

 

Sestre u tenisicama koje obožavate ili "preskačete" kao trend: Već godinama ne silaze s liste najpopularnijih modela

Ivin (24) stil elegantan je i svevremenski: 'Nono, veliki esteta, moja je inspiracija. Prisvojila sam njegove sakoe i kapute'

Bež pigmenti sve su popularniji: Vizažistica savjetuje kako pravilno odabrati neutralne tonove ruževa i sjenila

Jednostavnost je poželjna: Savjeti i odjevni komadi s kojima ćete izgraditi minimalističku, ali efektnu garderobu

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".