Krajnje je vrijeme da konačno kupite idealne sunčane naočale!

Mislite na zdravlje svojih očiju i podarite im pogled kroz kvalitetne naočale
Vidi originalni članak

Sunce nas već na veliko časti svojim prisustvom pa je zadnji čas da nabavite kvalitetne sunčane naočale! Međutim, potraga za kvalitetnim sunčanim naočalama nije nimalo jednostavna, već je potrebno obratiti pozornost na nekoliko faktora pa se pri kupnji, najbolje savjetovati sa stručnjacima.

Mi smo savjet potražili u renomiranoj zagrebačkoj optici Bilić Vision, gdje nas je savjetovala majstorica naočalne optike i objasnila nam što je sve važno pri njihovom odabiru. Prije svega, treba imati na umu kako se ne radi isključivo o modnom dodatku, već je njihova uloga primarno preventivna - sunčane naočale štite od sunca.

Ono na što mnogi prvo obrate pozornost je boja sunčanih naočalnih leća. Ukoliko vrijeme provodite u gradu, utoliko su bolji izbor leće smeđih i sivih nijansi, a za more su idealne one zelene boje zbog okoliša i refleksije o površinu mora ili jezera.

Pri kupnji obvezno pripazite da sunčane naočale imaju oznaku CE. Ta oznaka jamči da su naočale u skladu s europskim standardima za UV zaštitu, a treba pisati i informacija o tome koji postotak UVA i UVB zraka blokiraju.

Također, nije na odmet pogledati imaju li naočale garanciju. Ovisno o proizvođaču, ona traje od jedne do dvije godine, a to je pozitivna okolnost za kupca jer imaju jamstvo da proizvođač stoji iza onog što prodaje!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".