Koža caruje u novoj sezoni: Najbolji kožni komadi iz dizajnerskih i high street dućana koji će začiniti svaki outfit

U nesigurnim vremenima trebamo sve moguće pojačanje kojeg se možemo dočepati pa se u to ime odijevamo u kožu raznih nijansi i tako ističemo moć
Vidi originalni članak

Glatka, sjajna i crna, koža ima buntovan karakter, a u varijanti balonera podsjeća nas na frajere, Matrix te ostale heroje i junake. Naravno, nisu ti likovi slučajno nosili kožu, jer u kolektivnoj svijesti ona ima moćan štih, stoga nije čudo da se upravo ove sezone probila u sam vrh trendova.

Naime, u nesigurno doba društvo traži načine kako da istakne taj prkos, osjećaj da će pobijediti sve što se nađe pred njime – a upravo koža stavlja nas u taj film. Da, svijet je u kaosu, ali odjeća s karakterom moći daje nam svojevrstan psihološki okvir kojim poručujemo – vjerujem u pobjedu, imam snagu. Jer, odjeća nikad nije bila samo nešto čime se grijemo, ona je vlastiti emotivni okvir, mijenja nas, smješta nas u određene uloge. Osjećamo se fantastično u koži, bila ona prava ili umjetna.

Crna je fenomen, čak je bila zabranjena tijekom pedesetih jer su svi nosili crni kožnjak poput Marlona Branda i njegova Johnnyja u filmu “Divljak”. Danas je tako nešto nezamislivo, imamo sve stilske alate koji nam trebaju, koristimo ih po potrebi. A u nesigurnim vremenima trebamo sve moguće pojačanje kojeg se možemo dočepati pa se u to ime odijevamo u kožu raznih nijansi i ističemo moć.

Nakon Marlona i Jamesa Deana, kožu je nosila Debbie Harry, rokerica i frajerica, također otkri - vajući svojevrstan bunt. Karakter kože ni - je se od onda puno promijenio, a asocira nas i na vojna lica, simbol doslovne moći. Ipak, danas je nosimo i na nešto ležerniji način, nosimo i bež kožnjake, idealne čak i u poslovnim prilikama.

Kad od kože dizajner napravi sako, on joj daje snažan elegantni pečat, a tailoring u njezinu izdanju izgleda savršeno. Njezina moć, sjaj i karakterističan modni značaj svakom odjevnom predmetu daju onu posebnu notu, radilo se o košulji, baloneru, sakou ili hlačama. Kad je nosimo od glave do pete – netko bi nas mogao pitati: “A gdje ti je motor?” I motoristi sami izgledaju ludo snažno u koži. Kad ih vidimo onako brze na njihovim jurilicama, za njima se okrećemo bez razmišljanja. Njihova je poruka - živimo kako želimo i ništa nas neće zaustaviti.

Naravno, ovdje taj materijal ima ulogu zaštite, jer koža je ipak otporna i nepropusna. Gotovo poput oklopa koji je ujedno inspiracija ovosezonskih kreacija, koje djeluju neprobojno, poput ultimativne fizičke zaštite. Kad žele dozu romantike, modni autori osmislit će je u varijanti plisea, a tu su čak i korzeti, odnosno gornji dio krojen na najženstveniji način.

Iako ovo današnje vrijeme donosi razne formule i kontraste pa je moćan materijal oblikovan i u romantičnom, nježnom stilu, taj snažan kožnati pečat ne gubi na atraktivnosti. Ako želite nešto ultimativno privlačno, crvena koža idealan je stilski moment, a za klasičarke neodoljiva je u bež ili konjak-nijansi, bez obzira na to je li riječ o modnom dodatku ili odjevnom predmetu. Odnedavno bež boja ima svoju modnu nišu, sve je svijetlosmeđe, od glave do pete. Pa je u taj svijet ušla i koža koja tom finom tonu daje dozu luksuza, a primjer je kožnati baloner u boji bijele kave jer uvijek djeluje super skupo, vole ga bogatašice koje ne žele djelovati previše buntovno. Povrh toga, dostupan nam je i čitav svijet novih tekstila, u kojem ekokoža ima posebno mjesto, jer sve je više koriste dizajneri, a mnogi od njih odustali su od korištenja – prave. 

Najbolje kožne komade iz dizajnerskih i high street komade potražite u galeriji

Marni, Outnet, 1348 € MSGM, Outnet, 186 € Louboutin, Net a Porter, 795 € Loewe, Net a Porter, 1400 € Isabel Marant, Net a Porter, 110 € Iris and Ink, Outnet, 406 € Iris and Ink, Outnet, 406 € H&M 29 € H&M, 60 € H&M, 50 € H&M, 40 € H&M, 30 € H&M, 30 € H&M, 20 € H&M, 18 € DROME, Outnet, 502 € Chloe, Matchesfashion, 1390 € Chloe, Net a Porter, 795 € Bottega Veneta, Net a Porter, 2950 € Baum und Pferdgarten, Outnet, 123 € Balenciaga, Net a Porter, 275 €

Nose se puf-vjetrovke, komad koji istovremeno jako grije i izgleda baš stajliš
Stručnjaci pojašnjavaju: Što se događa za vrijeme beauty sleepa i kako izgleda idealna večernja rutina njege kože?
Ultra-visoke čizme do bedara i kombinezon: Prezgodna brend menadžerica super stil ima u malom prstu

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".