Kolinda, Plenković, Jandroković i Bernardić prošli "make-overe": Pogledajte kako se mijenjao njihov izgled

Vidi originalni članak

Osim o političkim potezima, ove godine mnogo se pričalo i o izgledu političara, a rubrike su najviše punili predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te aktualni predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Pogledajte kakav su make over prošli u proteklih nekoliko godina, odnosno mjeseci. 

Kolinda Grabar-Kitarović

Posljednjih nekoliko tjedana izgled predsjednice tema je o kojoj se mnogo priča jer je skinula velik broj kilograma, a svi su se pitali koja je dijeta za to zaslužna. Od početka mandata plijeni pozornost odjevnim kombinacijama, a sad je u prvi plan došla i linija. 

Prema pisanju Večernjeg lista, Kolinda je bila na liposukcijskoj dijeti, a za plan prehrane zaslužan je sarajevski nutricionist Kenan Mandra. Garantira brze rezultate za sve one koji se pridržavaju prehrane. 

Gledajući fotografije od posljednjih nekoliko godina, od 2015. na dalje, jasno je kako se Grabar-Kitarović ozbiljno "primila posla" 

Njezina nova linija prvi je put bila primijećena na fotografijama iz Bijele kuće kad je pozirala u društvu američkog predsjednika Donalda Trumpa i prve dame Melanije Trump, a tad se počelo pričati o novoj liniji, koja je bila poprilično "stesana", ako se u obzir uzme stanje od početka predsjedničkog mandata.

Vjeruje se da liposukcijska dijeta skida od 7 do 10 posto tjelesne mase u dva tjedna, a njezin je temelj povećan unos masti i proteina te smanjen unos ugljikohidrata. Uz to, neizostavan dio jelovnika su proteinski shakeovi, aminokiseline te zdrave namirnice poput mesa, ribe i povrće pripremljeni na mediteranski način. 

Andrej Plenković

Na početku mandata, mnogi su figuru Andreja Plenkovića opisivali kao impresivnu, no tijekom svog mandata dobio je koji kilogram, a prema podacima Eurostata i Hine, on je bio europski političar koji se od početka mandata najviše udebljao. Europski statistički ured koristio je pdoatke iz 28 zemalja članica Europske unije te odokativnom procjenom došao do zaključka da je upravo hrvatski premijer bio taj čija se figura najviše promijenila. 

Ipak, odlučio je promijeniti tu statisiku te je krenuo na dijetu. Prema pisanju Večernjeg lista, smršavio je čak 17 kilograma zahvaljujući promjenama prehrambenih navika. Dijetu je započeo još tijekom ljetnog godišnjeg odmora pa je potpuno odbacio slatko i gazirano, iako je ranije u Banskim dvorima "živio na čokoladi i coca-coli". U Vladi kažu kako je premijer odbacio i večere pa se premijerov dnevni meni sastoji od doručka, balansiranog ručka i pokojeg međuobroka. Večernji list piše:

Plenković nakon prvih 17 kilograma vjerojatno ne planira izgubiti još toliko, nego održavati postignutu tjelesnu težinu. Očito je sklon jo-jo efektu povratka izgubljenih kilograma jer je 12 kilograma bio izgubio u 2016. kada je u samo nekoliko mjeseci odradio unutarstranačke i parlamentarne izbore nakon što je preuzeo HDZ, ali tada ih je vratio. kad je postao premijer, što se uglavnom dogodi svakome, njegova se figura ponovno zaokružila.

Gordan Jandroković

Gordan Jandroković ne vodi borbu s kilogramima, no odlučio se za promjenu imidža. Godinama je nosio imidž čiji sastavni dio nije bila brada, no posljednjih nekoliko mjeseci odlučio je to promijeniti. 

Pustio je bradu još na ljetovanju, a takav "morski" look ostavio je i za saborske klupe. Sad se izvrsno uklopio u studeni, odnosno Movember, kad muškarci ponosno njeguju svoju bradu i brkove! 

Davor Bernardić

Nije Jandroković jedini koji je pokazao novi look. Njegov stranački rival Davor Bernardić također je odlučio pustiti bradu. 

Njegova je nešto rijeđa nego Jandrokovićeva, a može se okarakterizirati kao "trodnevna". Nije trebalo dugo vremena da društvenim mrežama krenu rasprave kome bolje stoji novi izgled, Jandrokoviću ili Bernardiću.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".