Koliko god lijepi bili, ipak nisu za ljeto: Ovo su materijali koje u ljetnim danima trebate "preskočiti"!

Jedan od bitnih kriterija u odabiru outfita tijekom ljeta je definitivno prozračnost. Nitko ne voli kad znoj pokvari modnu kombinaciju pa je bitno odabrati lagane materijale, u "skladu" s visokim temperaturama
Vidi originalni članak

Iako možda vaš ljetni outfit izgleda odlično i osjećate se kao da ste napokon spojili savršene komade odjeće, ako se radi o materijalima poput poliestera ili trapera, vrlo brzo će vam postati nepodnošljivo. Koliko god bili lijepi, neki materijali jednostavno nisu namijenjeni za visoke temperature. Posljedica su znojenje i nervoza. 

Najlon je tkanina koja je neprijatelj broj jedan za vrijeme ljeta. To je sintetički materijal koji je napravljen da bi odbijao vodu, ali zato zadržava toplinu i znoj na vašem tijelu. Njegov glavni nedostatak je što ne diše, odnosno nije prozračan, prenosi WhoWhatWear. Sljedeća nepoželjna tkanina je akril. Iako je vrlo rastezljiv i ima mogućnost zadržavanja vode, njegov sastav je poput najlona - umjetan i zagušljiv. 

Umjetna tkanina poliester odlična je za putovanja jer se ne gužva. Osim toga, otporna je na vlagu, ali to samo znači da ćete se cijeli dan kupati u vlastitom znoju, prenosi Elle. Sintetički sastav ima i vinil - tkanina koja ima glatku površinu i mokri izgled. U ljetnim danima izbjegavajte vinil u širokom luku. 

Runo ili flis je očiti loš izbor. Osim što je napravljen da zadržava toplinu, flis je čisti poliester. Uz flis, tkanina koja zadržava toplinu i grije nas zimi je koža, tako da ćemo i nju pospremiti za hladnije dane. Sljedeći materijal koji se ne preporučuje, a koji će nekima možda biti iznenađenje je traper. Kako navodi Elle, traper je izdržljiva i teška tkanina koja nije ni prozračna ni rastezljiva, a to može značiti samo jedno - znoj. 

Ljeti se treba okrenuti prirodnim i prozračnim materijalima kroz koje koža može disati. Čim je koža zarobljena u nekom umjetnom i teškom materijali, ona se pregrijava i znoji. 

Tkanine koje su savršen izbor za ljetne vrućine su pamuk, lan, chambray (lagani traper), svila i jersey

Stylish i na visokim temperaturama: Ovo su najljepše haljine u kojima ćete se osjećati ugodno, a idealne su za posao:

FOTO: H&M 30 € FOTO: H&M 25 € FOTO: H&M 20 € FOTO: H&M 30 € FOTO: & Other Stories 96$ FOTO: & Other Stories 96$ FOTO: & Other Stories 83$ FOTO: & Other Stories 77$ FOTO: & Other Stories 77$ FOTO: & Other Stories 59$ FOTO: Zara 299 kn FOTO: Zara 299 kn FOTO: Zara 299 kn FOTO: Zara 149 kn FOTO: Mango 249 kn FOTO: Mango 249 kn FOTO: Mango 249 kn FOTO: Mango 129 kn FOTO: Mango 249 kn FOTO: Mango 299 kn FOTO: Mango 249 kn FOTO: Mango 169 kn FOTO: Mango 129 kn

H&M ima najljepše badiće: Izdvojili smo 20 modela, a neki od njih su i na super popustu!
Izdvojili smo 18 haljina do 99 kn iz high street dućana koje ćemo nositi cijelog ljeta
Izabel Kovačić najbolja je modna inspiracija za ljetne dane: Izdvojili smo najljepše outfite koji će vas oduševiti
Sad je pravo vrijeme za shopping: Izdvojili smo komade sa sniženja u koje se sad isplati uložiti

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".