Koji su najveći jesenski trendovi? Izdvojili smo hit boje i uzorke, a jedno je sigurno - modna jesen bit će baš stajliš!

Zavirili smo na modne piste i u nove kolekcije dućana i izdvojili trendove koji će biti hit, a lako se mogu uklopiti u postojeću garderobu.
Vidi originalni članak

Iako kalendarski brojimo još nešto manje od dva tjedna do kraja ljeta, mislima smo već u jesenskim odjevnim kombinacijama. Upravo je jesen mnogima omiljena sezona jer pruža modnu raskoš, a ako je suditi prema onome što smo vidjeli na modnim pistama, kao i novim kolekcijama u dućanima, ovo će biti jedna bogata i raskošna modna jesen. Izdvojili smo deset modnih i beauty trendova koje možete isprobati ove jeseni i nositi još dugi niz sezona. 

Jesenska paleta boja

S dolaskom hladnijih dana, u ormare spremamo jarke komade i mijenjamo ih zagasitim nijansama i zemljanim tonovima. Ove sezone poseban je naglasak na cijeloj paleti bež nijansi koja je jako jednostavna za kombiniranje, a zahvaljujući neobičnim krojevima i jedinstvenim detaljima koji će svaki komad staviti na novu modnu razinu. Ako niste skloni bež, napravite mjesta za maslinasto zelene, bordo, tonove smeđe i sive ili igrajte na vječnu klasiku jer crno od glave do pete nikad nije izgledalo dobro kao ove sezone. 

Sorbet pink

Ako tmurne dane želite razvedriti dozom boje, vrijeme je za sorbet pink. Od glave do pete ili u detaljima, teško je ostati ravnodušan na pastelno ružičastu koja će tijekom cijele hladne sezone prizivati toplije dane i unijeti dašak vedrine u hladna, zimska jutra. Modnim pistama prošetali su je Giambattista Valli, Fendi, Miu Miu, Alexander McQueen, nosi se na haljinama, kaputima, plisiranim suknjama, čak i na sunčanim naočalama! 

Matchy-matchy kompleti

Pidžama look više nije rezerviran isključivo za spavaću sobu i dnevni boravak, već je postao sastavni dio ulične mode, a pritom vrijedi samo jedno - što lepršavije i što otkačeniji uzorak, to bolji! Za hladnije dane, tu su pleteni kompleti koji će odlično izgledati u kombinaciji s visokim čizmama i dugačkim kaputima.

Ako preferirate ležernost, razveselit će vas pogled na nove kolekcije dizajnerskih i high street brendova jer su casual komadi poput trenirki u prvom planu. Najpopoularniji su jednobojni modeli, a brend koji je tijekom karantene postao predmet želje brojnih trendseterica, a čija popularnost i dalje traje svakako je Pangaia s genijalnim matchy-matchy i preudobnim trenirkama.

Ništa bez šljokica

Iako nam se možda ponekad čini da minimalizam prevladava, neki statement trendovi postaju klasik u ormaru, pogotovo s dolaskom hladne sezone. Riječ je, naravno, o šljokicama, a u nove kolekcije uključila su ih dizajnerska imena poput Marca Jacobsa, Erdema, Balenciage i Oscara de la Rente. Više nisu rezervirane za svečane prigode, nego ih nosimo i u svakodnevnim outfitima, a njihovu raskoš najbolje je umiriti basic komadima poput klasičnih traperica ili jednostavnog kaputa. Na kraju, svima nam treba malo (dodatnih) šljokica i sjaja u životu.

Karirani uzorak

Iako nam se čini da je karirani uzorak oduvijek dio modnog svijeta, posebno, primjerice, u Burberryju, njegovom najvećem zagovorniku, u novoj je sezoni još veći naglasak stavljen na njega. Najčešći je motiv na kaputima i sakoima, a nećete pogriješiti ni ako ga odjenete od glave do pete. Da karirani uzorak nije samo dio dizajnerskog svijeta, nego ga vole i pristupačniji brendovi, najbolje potvrđuje Zarin karirani sako koji je bio prava zvijezda društvenih mreža i ulične mode prije nekoliko godine, a u svakoj idućoj, pa tako i ovoj kolekciji, pojavi se jedan model koji neodoljivo podsjeća na 'it' komad. 

Prošivene torbe

Za popularnost prošivenih torbi najzaslužniji je francuski luksuzni brend Chanel - još davne 1955. godine, u veljači, predstavili su kultni model 2.55 koji je sve do danas zadržao kultni status i nalazi se na listama želja brojnih fashionistica. Ipak, u dodavanju legendarnog modnog dodatka u vlastitu kolekciju mnoge spriječava vrtoglavo visoka cijena, no ove sezone u priču su uskočili high street brendovi pa je ponuda prošivenih torbi u novim kolekcijama veća nego ikad. Dominiraju modeli u crnoj boji, a u kombinaciji sa zlatnim detaljima daju najelegantniji detalj koji će zaokružiti svaku jesensku odjevnu kombinaciju (Fotka: Zara, 799 kn)

Kaubojke i chunky čizme

Ako razmišljate o kupnji novog para čizama za hladnu sezonu, brzo ćete vidjeti kako kolekcijama dominiraju dva para - tzv. "kaubojke" koje nas prate već godinama, a fashionistice ih obožavaju jer odlično izgledaju u kombinaciji s lepršavim haljinama u prvim jesenskim danima, kao i s trapericama i predimenzioniranim džemperima kad dođe zima. S druge strane, ako tražite nešto više trendi i otkačeniji odabir, razmislite o chunky čizmama koje svoju popularnost mogu zahvaliti Pradinom modelu Combat. Neobičan model s džepovima prošetale su brojne trendseterice, a high street dućane preplavili su modeli s predimenzioniranim đonom pa svatko može pronaći par za svoj ukus - visokih ili niskih sara, od antilopa ili glatke kože, u crnoj, smeđoj, bež boji... 

Vrijeme je za kardigane!

I oni nikad nisu izgledali bolje. Bez obzira na to koji stil preferirali, zasigurno ćete pronaći model od kojih se nećete odvajati u zimskoj sezoni. Nakon što smo sezonama uživali u džemperama, red je došao na kardigane za koji nam se čini da pašu na sve, a to potvrđuju i lookovi s modnih pista: Chloe predlaže da se nosi s traper suknjom, Coach sa strogim hlačama  na crtu, Fendi i Christopher Kane s pencil suknjom... Ideja je toliko, a sad je pravo vrijeme da pronađete svoj the model. 

Bob dužina i šiške 

Evelin Benković iz frizerskog salona Evelin preporučuje bob dužine ispod uha koji je trend već sezonama jer ga je lako održavati, a istovremeno izgleda jako chic. Tu su i šiške, pogotovo tzv. shag na koji je naglasak još na proljeće stavio Tony&Guy.

- Šiške daju posebnu dimenziju licu, a cijela se kosa šiša slojevito, kako bi se postigao prednji volumen. To je odlično za okrugla lica kako bi se izdužila. Šiške su super i za cure koje vole repove i punđe jer su dobar ukras licu, a tijekom jeseni i zime fora je i kad šiške vire ispod kape. Općenito, daju skroz drugačiju dimenziju licu, objašnjava Evelin i dodaje da više nema zaglađenih valova i prepeglane kose, već je sve u znaku opuštenoristi i prirodnosti, s naglaskom na messy teksturu.  (Fotka: Instagram @salsahair)

Balayage tehnika i bronde boja kose

Nikolina Barać iz zagrebačkog Artis studija kaže da je balayage i dalje jedna od najpoželjnijih tehnika koja je primjenjiva na sve dužine te ju se može dozirati na samoj kosi, a najbliža je prirodnom looku kojeg svi jako volimo.

- Njega predžaemo kad netko poželi promjenu, a nije siguran kako bi ona u konačnici trebala izgledati. Tu je i bronde tehnika kojom se postiže željena promjena, volumen, osvježenje i sjaj, a na klijenticama je da izaberu nijanse koje će se koristiti i prepuste u ruke stručnjaka, pojasnila je Barać.  (Fotka: Instagram @artishairandmakeup)

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".