Kava u Mr. Foggu je sjajan omjer cijene i kvalitete, a interijer je skroz neobičan i cool

Diva pokreće novu rubriku "Divina tajna patrola" u kojoj će redovito posjećivati neka nova, ali i stara, pomalo zaboravljena mjesta u kojima ćemo provjeriti kako izgleda omiljena "zabava" u Hrvata - ispijanje kave!
Vidi originalni članak

Na adresi Martićeva 31 već gotovo tri godine postoji zanimljiv bar, Mr. Fogg. Preko tjedna radi do ponoći, dok je petkom i subotom otvoren do dva ujutro. Osim za dnevnu kavu, odlično je mjesto i za druženje poslije posla. 

U Mr. Fogg smo došli oko podne te smo jedva našle slobodno mjesto. Konobarica nas je pristojno i veselo pozdravila već na samom ulazu te, usprskos gužvi, došla do nas jako brzo. Naručili smo jednu kavu s hladnim mlijekom te jednu s toplim, ali bez kofeina. 

Cijena kava koje smo naručile je 11 kuna, a riječ je o talijanskoj Vergnano kavi. Konobarica nam je kavu donijela za nekih pet minuta te je bila jako ukusna, a kava je sjajan omjer cijene i kvalitete. Osim kave, posebno su nas oduševile žličice s točkicama kakve nemamo priliku često vidjeti, a mogu odlično poslužiti kod fotkanja za Instagram.

Uz kavu smo dobile i OGROMNU čašu vode što je zbilja veliki plus jer znate onu dobru, staru - "Stay hydrated, my friends!"

U trenutku kad smo bili, nismo primijetili nikakvu posebnu ponudu, osim preporuke barmena za piće - Mr. Fogg čaj s mlijekom, hladnim ili toplim, ovisno o željama. Uživali smo u uređenju - interijer je inspiriran steampunkom, podžanrom znanstvene fantastike. Kako piše Living, kafić na jedinstven i inovativan način objedinjuje antikne strojeve i odabrane komade namještaja u maštovitu priču. Osim kave, u širokoj ponudi bara su i pića iz cijelog svijeta. 

Kafić ima i terasu, a unutra je dopušteno pušenje. 

Koliko se čekalo da se uzme narudžba: jedna minuta

Koliko je vremena prošlo od narudžbe dok je kava došla za stol: pet minuta

Latte art: ne

Ima li posebna ponuda (happy hour, kava + kolač...): ne

Interijer/eksterijer - ima li nešto posebno (kutak za fotografiranje i sl.): cijeli je interijer zanimljiv, no dosta mračan. Može se sjediti i u "izlogu", a te bi fotke mogle biti jako zanimljive

Cijena kave s mlijekom: 11 kn

Pušenje: dozvoljeno

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".