Kate Middleton 'prekršila' kraljevsku tradiciju izborom odvažne manikure

Stariji članovi kraljevske obitelji tradicionalno su izbjegavali sve osim prirodnih boja noktiju.
Vidi originalni članak

Kate Middleton, princeza od Walesa pridružila se princu Williamu, princu Georgeu, princezi Charlotte i princu Louisu na uskršnjoj misi u dvorcu Windsor ove godine i za tu se priliku okrenula svojoj modnoj arhivi. 

Umjesto tradicionalnih pastelnih boja, vojvotkinja je ponovno odjenula kobaltno plavi kaput-haljinu Catherine Walker u kojoj se prethodno pojavila na Dan Commonwealtha 2022., dopunjenu odgovarajućim šeširom i torbicom.

Princezin izbor manikure za misu u kapeli St George's pomak je od tradicije jer se odlučila za - grimizno crvenu boju. Stariji članovi kraljevske obitelji tradicionalno su izbjegavali sve osim prirodnih boja noktiju. Navodno je za to zaslužna pokojna kraljica, koja je slavno favorizirala Essienu neutralnu nijansu Ballet Slippers tijekom svojih kasnijih godina. 

Kad je Diana, princeza od Walesa, izašla u svojoj "osvetničkoj haljini" u galeriji Serpentine 1994., nezaboravno je uparila dizajn Christine Stambolian s otvorenim ramenima s crvenim noktima. I kao što je Stambolian kasnije napiso: “Očito je bila ljuta... Nosila je žarkocrveni lak na noktima, što nikada prije nismo vidjeli.’” 

Kate, naravno, nije kraljevska buntovnica, ali uvijek ju je dobro vidjeti kako izlazi iz svoje zone udobnosti, što se tiče ljepote. I u posljednje vrijeme stekla je naviku ponovnog nošenja lookova u pokušaju da podrži održiviji pristup kraljevskoj modi – nešto što bi kralj Charles bez sumnje odobrio. Monarh, čija se krunidba brzo približava, nepokolebljivi je zagovornik smanjenja utjecaja garderobe na okoliš. 

“Kritično je da se pozabavimo cijelim problemom oko toga kako proizvodimo odjeću”, rekao je za Vogue u izdanju za prosinac 2020. “Mnogi procesi u proizvodnji tekstila uključuju otrovne kemikalije koje u velikoj mjeri oštećuju okoliš. Zatim, tu je sav otpad i bacanje odjeće na odlagališta, što je razlog zašto je toliko važno hoćemo li se uhvatiti u koštac s ovim velikim globalnim izazovima oko globalnog zatopljenja i klimatskih promjena. Moramo dekarbonizirati i poboljšati utjecaj koji imamo u smislu zagađenja na svijet.”

Chic i stajliš lepršave hlače obilježit će proljetnu sezonu; donosimo najbolje komade iz popularnog dućana!

FOTO: Zara Fluidne hlače s naborima 29,95 EUR FOTO: Zara Lepršave hlače visokog struka 29,95 EUR FOTO: Zara Wide-leg hlače s printom 29,95 EUR FOTO: Zara Lepršave hlače visokog struka 29,95 EUR FOTO: Zara Culotte hlače 29,95 EUR FOTO: Zara Duge lepršave hlače 29,95 EUR FOTO: Zara Lepršave hlače visokog struka 29,95 EUR FOTO: Zara Lepršave satinirane hlače 39,95 EUR FOTO: Zara Paero hlače s uzorkom 49,95 EUR FOTO: Zara Fluidne hlače širokih nogavica 39,95 EUR FOTO: Zara Culotte hlače 29,95 EUR FOTO: Zara Duge hlače 25,95 EUR FOTO: Zara Hlače sa zmijskim uzorkom 49,95 EUR FOTO: Zara Lepršave hlače s naborima 29,95 EUR FOTO: Zara Hlače s uzorkom 29,95 EUR

Manikura s motivima suncokreta pravi je hit na društvenim mrežama, a idealna je za tople proljetne dane
Super cool i stajliš djevojka: 'Pogledam tu i tamo trendove, ali većinom kombiniram po svome'
Studentica ekonomije u hit boji sezone: 'Ovu kombinaciju sam odabrala da razbijem tmurno vrijeme sa bojama'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".