Kamala Harris po drugi put krasi naslovnicu Voguea: Prva je popraćena valom kontroverzi, a nova šalje jasnu poruku

Vogue je po drugi put stao iza političkog kandidata, ovog puta podržavajući demokratsku predsjedničku kandidatkinju Kamalu Harris na svojoj digitalnoj naslovnici za listopad.
Vidi originalni članak

Vogue ponovno ulazi u političku arenu, ovog puta s potpunom podrškom demokratskoj predsjedničkoj kandidatkinji Kamali Harris, prikazujući je na svojoj digitalnoj naslovnici za listopad. Naslov koji dominira nije samo simbolični čin, već jasna politička poruka. Jednostavan, ali moćan: "Kandidat za naše vrijeme" i "Potpredsjednica Kamala Harris".  

Ovo je tek drugi put u povijesti Voguea, ikoničnog modnog časopisa u vlasništvu Condé Nasta, da su javno stali iza političkog kandidata. Prvi put se to dogodilo prije osam godina, kada je časopis pružio podršku Hillary Clinton u njezinoj demokratskoj predsjedničkoj utrci. Taj povijesni potez sada se ponavlja s Harris, naglašavajući sve veću važnost društveno-političkih pitanja za glavne modne platforme.

Kamala Harris je i ranije krasila naslovnicu Voguea, pojavljujući se u izdanju za veljaču 2021., no taj portret izazvao je val kontroverzi. Nosila je jednostavno smeđe odijelo s hlačama i Converse tenisice, što je mnoge potaknulo na raspravu o prikladnosti stylinga za tako visoku političku poziciju. Fotografiju Tylera Mitchella, koja je u početku bila na naslovnici, Vogue je kasnije zamijenio ograničenim izdanjem s novom, elegantnijom fotografijom, odgovarajući na pritisak javnosti.

U svojoj najnovijoj naslovnoj priči, Harris razgovara sa suradnikom Nathanom Hellerom o širokom spektru tema, uključujući krizu na Bliskom istoku, njezinu fascinaciju Vennovim dijagramima, pa čak i osobne trenutke poput onog kada je saznala da predsjednik Joe Biden neće ponovno kandidirati. Taj trenutak, kako otkriva, dogodio se dok je pripremala palačinke. "Pokušala sam pronaći Douga, ali bio je na predavanju SoulCyclea", prisjetila se s osmijehom.

Harris nije izbjegavala niti najteža politička pitanja, uključujući sukob između Izraela i Gaze. U intervjuu za Vogue, istaknula je kako je narativ često pojednostavljen na binarnu logiku. "Nije tako jednostavno. Nisi ni za jednog ni za drugog. Svijet je puno složeniji", kazala je Harris, dajući do znanja da se ne zalaže za crno-bijele odgovore na teška pitanja.

Za ovo posebno snimanje, Harris je nosila jedno od svojih prepoznatljivih smeđih odijela dizajnerice Gabriele Hearst, nadopunjeno vlastitim bisernim naušnicama i zlatnim dodacima Tiffany & Co. Na reveru je nosila zlatnu iglu s američkom zastavom, dok su njezine biserne naušnice i zlatna narukvica unijele dozu elegancije. Fotografiju je snimila legendarna Annie Leibovitz, dok je stajling odradila Leslie Fremar, koja je dugogodišnja Harrisina stilistica. Breanna Jaggers bila je odgovorna za frizuru, a Marquia James za makeup, što je cijeli izgled učinilo besprijekornim, ali i suptilno elegantnim.

Za Gabriele Hearst, ovo je bilo posebno značajno. U izjavi izdanoj u njezino ime, Hearst je kazala: “Kamala Harris je od prvog dana bila inspiracija za žene, a nositi našu odjeću sada kada se bori za najvišu političku funkciju u zemlji, velika je čast. Harris predstavlja sve u što vjerujemo: demokraciju, prava žena i klimatske promjene.”

Ono što je također privuklo pažnju jest usporedba s prošlim prvom damama. Melania Trump, bivša manekenka, nikada nije krasila naslovnicu Voguea dok je bila prva dama, što je bio izvor frustracija za bivšeg predsjednika Trumpa. S druge strane, Jill Biden, prva dama i supruga predsjednika Bidena, odjevena je u Hearstovu kreaciju za nekoliko ključnih prigoda, uključujući inauguraciju 2021. godine te naslovnicu Voguea.

Budućnost političke modne scene možda će donijeti novo poglavlje. Ako Kamala Harris pobijedi i njezin suprug, Doug Emhoff, postane prvi džentlmen, hoće li se i on naći na naslovnici Voguea? Anna Wintour, dugogodišnja urednica časopisa, već je ranije na to pitanje odgovorila s optimizmom: "Zašto ne?"

S ovim potezom, Vogue ponovno koristi svoju globalnu platformu kako bi podržao političku promjenu, prikazujući Harris ne samo kao političarku, već i kao simbol vremena. U svijetu gdje se moda i politika sve više isprepliću, Vogue je odlučan stati na stranu demokratskih ideala, jednako kao što je i Kamala Harris odlučna stati na čelo Amerike.

'Prugasti uzorak nosim odavno, kao i minice i čizme, jedina novina je plava boja'
Čizme koje su hit i dizajnerska torbica: Marketing menadžerica u savršenom stajlingu koji spaja klasiku i trendove
Genijalno izdanje Olje Vori sinonim je za jesen: 'Odjenula sam casual sportsku kombinaciju jer je zahladilo'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".