Kakve su bile kombinacije zastupnica u protekloj godini? Neke su se posebno istaknule super stilom

Dubravka Prpić Znaor prokomentirala je outfite zastupnice i podijelila super savjete koje svatko može primijeniti u svojoj poslovnoj garderobi.
Vidi originalni članak

Godina se polako bliži kraju, a u 2020. smo puno pričali o odjevnim kombinacijama saborskih zastupnica koje je za nas uvijek prokomentirala Dubravka Prpić Znaor, modna savjetnica i urednica.

- Odijevanje je poruka koju možete i ne morate iskoristiti. Kad je riječ o javnim osobama, njihovo nas odijevanje posebno zanima jer svi na neki način iščitavamo poruke iz njihovih kombinacija, a u ovom bi slučaju one trebale biti umjerene i u drugom planu. U prvom je planu ono što govore, pa tek onda ide odjeća. Stoga, ne treba komplicirati niti imati mega garderobu, najpraktičnija je ona capsule, usklađena, da se što više stvari može kombinirati međusobno. Prvo i osnovno je detektirati krojeve, detalje i boje koje odgovaraju, a onda po tome složiti garderobu, pojasnila je savjetnica.

Kroz godinu, najviše pozitivnih komentara dobile su Sabina Glasovac, Marija Selak Raspudić i Nikolina Brnjac, a Prpić Znaor prokomentirala je odjevne kombinacije još nekoliko zastupnica, ali i podijelila super savjete koje svatko može primijeniti u svojoj poslovnoj garderobi. 

Sabina Glasovac

- Već poznati stil i jedan od najboljih u Saboru donosi skladne i jednostavne kombinacije. No, zainteresiranost za kreativne detalje ipak otkriva karakteristiku otvorenosti prema nečem drugačijem i "out of the box" razmišljanju - pojašnjava Prpić Znaor. 

- Crno-bijele, plave i ostale atraktivne boje u njezinoj garderobi imaju pravo mjesto pa kad želi biti viđena, posebno kao govornik, bira snažne tonove. S druge strane, praktičnost sličnih tonova u garderobi daju joj otvorene ruke za niz drugih poslovnih kombinacija - kaže savjetnica. 

Marija Selak Raspudić

- Bira uglavnom haljine, ponekad retro kroja koji djeluje kao da je originalno iskočio iz osamdesetih. Stvar s tim retro stilovima je da je najbolje kad su reinterpretirani jer svako vrijeme ima svoje smjernice. Primjer je moderna kostimografija koja se drži smjernica iz vremena radnje, no opet je modni okvir suvremen i danas relevantan. Upravo to daje osobi dojam mladolikosti, suvremenog stila i otvorenosti prema novim idejama. Ove je godine bilo dobrih jednobojnih haljina, najbolji su momenti strukirani krojevi i naglasak na struku, u varijanti s podignutom punđom, pojašnjava Prpić Znaor. 

Nikolina Brnjac

Ministrica turizma i sporta bira klasične komade po pravilima poslovnog odijevanja, no često možemo vidjeti neke detalje i sklonost modnoj igri.

- Dobri krojevi, bazični tonovi i pametne kombinacije donose praktičnu garderobu u kojoj su dostupne brojne poslovne formule. Istovremeno, djeluje svježe i moderno, iako je baza čista klasika, pojasnila je savjetnica. 

Marijana Puljak

- Nosi uglavnom sakoe, nerijetko bez kragne, u varijanti s bluzama i majicama. Ovo je vrlo jednostavno posložena odjeća i smatram da joj ne zadaje nimalo brige kad slaže poslovne kombinacije. Naime, što manju paletu krojeva imali u ormaru, pa čak i da nabavite jedan odjevni predmet koji vam super stoji u dvije boje, napravili ste dobar posao. Jednostavnost je vrlina dobrog poslovnog stila, no do nje treba doći i držati je se, pojasnila je Prpić Znaor. 

Ružica Vukovac

Crna kao osnova poslovne garderobe ponekad zahtijeva detalje u bojama, a najpraktičniji su pastelni tonovi. Prpić Znaor komentira: 

- Blijede nijanse mogu osvježiti tamnu siluetu, a mogu se kombinirati s drugima pastelima. Blage je nijanse i lako međusobno kombinirati jer su jarke ipak suvišno upečatljive, naročito u poslovnom stilu pa je tamni okvir, uz pokoji pastel, super rješenje. Detalj poput mašne na kragni uvijek je dobrodošao jer označava naklonost sređivanju i svijest o važnosti dobrog odijevanja. 

Sanja Radolović

- Neutralni tonovi iz svijeta poslovnog odijevanja ističu sivu kao vrlo raznoliku. Ima niz nijansi koje se mogu kombinirati međusobno, da kombinacija djeluje uredno i usklađeno. Od detalja i drugih odjevnih predmeta, siva voli sve boje, jer je zapravo neutralna i u pravilu ne-boja. Hlače i odijela su super opcija, ne samo da su praktične u svim poslovnim momentima, već ih je lako kombinirati s drugim sakoima i hlačama, komentirala je savjetnica.

Marijana Petir

Savjetnica Marijani Petir predlaže jednostavnije krojeve kostima i sakoa koje je lako nositi, ne samo na košulje, već i na majice:

- Kad je riječ o košuljama, idealno je imati zakopčanu kragnu ili otvoren najviše jedan gumb jer to daje dojam urednosti, a i kad se nose stvari, košulja se neće razvući. Uz crnu, predlažem detalje u nekim bojama te zaobići grilonke, mjesto njih idealne su najlonke boje kože.

Dalija Orešković

- Najbolja modna rješenja su kostimi u neutralnim tonovima kao što su razne bež i sive varijante. Ovako crna kosa dosta zatamnjuje figuru kao takvu, predlažem ipak igre bojama i umjesto crne odjeće barem neku tamno plavu varijantu, kako sve skupa ne bi djelovalo previše tmurno. Naime, crna boja nas postara, osim što nam daje dozu samozatajnosti. A postara nas najviše kad smo crni doslovno od glave do pete. Inače, mnoge crnokose dame, koje vole crni outfit, biraju crveni ruž i to je super detalj. S druge strane, one nose konceptualne, više avangardne krojeve, koji izgledaju izvrsno i samo u detaljima, objašnjava savjetnica.

Marija Jelkovac

Umjesto volana, u kojima smo imali priliku Jelkovec vidjeti u Saboru, Prpić Znaor predlaže jednostavnije krojeve i neutralnije boje.

- Treba izvagati. Stil će biti uravnotežen ako se odlučite ističete li boju ili kroj. Ako je boja, neka je kroj jednostavan i obrnuto. S druge strane, jednostavne tamne hlače praktičan su komad u garderobi, idu na razne cipele, od salonki do niskih modela, objašnjava. 

Katarina Peović

Mnogi su se osvrnuli na minicu koju je prije nekoliko mjeseci Peović nosila na jednu od sjednica, a Prpić Znaor kaže kako kratkim krojevima nije mjesto u ovakvim stilskim situacijama, već je bolje birati kostime i suknje do ispod koljena jer danas ima lijepih i modernih krojeva. 

- Ispod sakoa idealno je nositi košulje ili majice, a za ljubiteljice minimalizma, tu su i razne majice elegantnog predznaka, preporučila je Prpić Znaor. 

Na kioscima potražite Divu Style, glossy izdanje na 180 stranica! Zvijezda naslovnice je Barbara Kolar, a dolazi u kompletu s Borboleta narukvicom za 49,90 kn

Tko je za čokoladne raspucance? Super recept za božićne keksiće koji uvijek nađu svoje mjesto na blagdanskom stolu
Zgodne sestre s Cvjetnog: 'Ne nosimo tajice, trenirke i Uggsice, kao ni sve ostalo što ne naglašava ženstvenost'
Njih dvoje često su gosti naše street style rubrike, a pokazali su i netipične poslovne odjevne kombinacije
Dobar je stil nasljedan: Lijepe prijateljice nisu mogle proći nezamijećeno u centru grada

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".