Kako su nježna tradicionalna pletiva Nataše Mihaljčišin postala modni element za super ženstvenost

'Fetiš je priča koja se maskira u objekt' ime je nove modne priče autorice koja svoja eterična pletiva stavlja u novi modni kontekst - ona postaju vrlo zavodljiva, u ulozi naglašavanja tijela
Vidi originalni članak

Modna dizajnerica Nataša Mihaljčišin ispisuje novu etapu vlastitog izričaja, ovoga puta igra se senzualnošću žene i snažno naglašenim seksipilom. Naime, model Eva djeluje ultra ženstveno, fetiš je glavna riječ kojom autorica opisuje nove outfite.  

- Govorimo o teritoriju igre, poigravanja, eksperimenta i potrage za identitetima u kojima se zrcali naša unutarnja drama, naš unutarnji konflikt. U potrazi za izgubljenom slobodom od kulturološki nametnutih identiteta moda koristi fetiš kao magijski medij u kojem tijelo može nesputano uživati u svom željenom izboru. Isto tako se može i identificirati se s njim, što znači osjetiti se ritualno oslobođenim – tumači Nataša.

Naime, Nataša zapravo analizira koliko je za odjeću važan kontekst u kojemu se ona nalazi. Njezine kreacije poznate po unikatnom ručnom radu i tradicionalnim tehnikama, sada postaju – seksi.

Imala je autorica nekoliko faza svojih kreacija, neko vrijeme radila je uglavnom pleteninu u retro okviru, nakon toga odmislila je pletenu wedding kolekciju, a sada donosi te rupičaste strukture kao fetiš, predmet želje. Model ponosno pokazuje kreacije, poze evociraju na ples, dinamiku, kao da su sve te vezice i trakice stvorene za neki izlazak. 

- Kolekcija je nastala strpljivim i dugotrajnim preplitanjem konaca i ideja, razgovorima i dogovorima s dragim suradnicama i suradnicima. Odjevni komadi su većim dijelom izvedeni tehnikom makramea, a kako se radi o puno tanjim nitima, od onih koje se uobičajeno koriste kod takve vrste ručnog rada, bila je potrebna iznimna vještina u njihovoj realizaciji. Ostvarena vizualna fragilnost podcrtava finoću i osjetljivost izvedbe uz pomake u dekonstrukciji forme. Uporabna fluidnost je postavljena kao paradigma istraživačkog načina nošenja i komunikacije svakog pojedinog komada odjeće – navela je autorica.

U dizajnerskom smislu, pletenine opisuju ženstvenost, naglašavaju siluetu te je otkrivaju. Predivne nježne niti izmjenjuju se u gustoći i tonu, Natašino oblikovanje djeluje tako slobodno, spontano, ona pušta niti da je vode u toj kreativnoj priči. Još jedna lijepa etapa modnog dizajna naše autorice čija pletenina ima posebno mjesto na modnoj sceni.

Kreativni tim su: fotograf Franjo Matković, stilistica Ana Nikačević, vizažistica Tena Bašić, stilistica kose Milena Maršić iz salona Glamour, model je Eva Ljubić. Snimljeno u studiju Sjenka, u Zagrebu, 02.06.2024.

Ivančica Pahor prošetala sjajan ljetni stajling: Genijalnu haljinu uskladila je uz elegantne cipele
Proljetna elegancija i modna odvažnost zgodne ekonomistice: 'Proljeće je pa smije biti i više boja'
Sandra Perković jedna je od najuspješnijih hrvatskih atletičarki, a evo kako se mijenjala tijekom godina

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".