Kako se stil Meghan Markle promijenio od prije veze s Harryjem sve do danas i koju poruku time šalje?

Čim je Meghan prohodala s Harryjem, išla sam je googlat da vidim kako se odijevala prije – ipak je ona u to vrijeme bila glumica, a Hollywood je takav kakav je, ne preferira pritajeni imidž kad si u usponu.
Vidi originalni članak

Očekivala sam svašta, a kad ono, Meghan super-jednostavna, gotovo dosadna i svakodnevna, u malim crnim haljinama. Žena je stvarno uvijek bila „pristojna“, kao da je znala da će jednoga dana postati članica kraljevske obitelji! I da će biti pod budnim okom ne samo Zemljana na svim kontinentima, već možda i kojeg vanzemaljca, eto toliko je brutalno slavna.

Ili naprosto ima posebnu odanost klasici, što zapravo i opravdava gotovo svakodnevno, od kad se nalazi i pod britanskim (opako preciznim, brutalnim i strogim) blicevima fotografa. No, iako je kod nje jednostavnost zakon, s vremenom je pokazala kako voli preispitivati razna protokolarna pravila. Naime, kad ga kršiš, izgledaj elegantno, poruka je slavne Grofice. Britanski su mediji više puta naglasili kako je „zločesti“ Harry našao sebi ravnu – iako je Meghan pristojna i fina, tu i tamo voli ignorirati neke od protokolarnih pravila. Time otkriva svoj pomalo buntovan karakter!

Očite su i perfidne, decentne promjene koje su joj s vremenom priuštile još jednu titulu – onu modne ikone. Više je puta Meghan spomenula kako je njezin veliki uzor Carolyn Bessette Kennedy. Ima smisla!

Već od samog početka Meghan je imala neki svoj film – iako su mnogi očekivali neku čipkastu, nakićenu vjenčanicu, ona je izabrala super-jednostavnu haljinu s potpisom britanske dizajnerice Clare Waight Keller za francusku kuću Givenchy. Čipke niotkud, tek na rubu vela, koji je uokvirio minimalističku bijelu svilenu siluetu. I Kraljica je bila iznenađena činjenicom da je Meghan izabrala bijelo, jer po protokolu, kad se netko udaje drugi put, onda se ne nosi bijela, već neka druga boja…

Nakon vjenčanja Meghan kreće s nizom tamno plavih kombinacija radi čega postaje diskretan lik na kraljevskim fotografijama, jer njezina šogorica Kate češće bira boje i pastele te se time više ističe. OK, Kate će ipak biti kraljica, ona je glavna. S druge strane, Meghan si može dopustiti čak i - tamni lak za nokte, što je u kraljevskim protokolarnim aktivnostima strogo zabranjeno. Također je jednom prilikom imala haljinu bez rukava, kad su rukavi bili obavezni.

Usprkos tamnoj, bazičnoj odjeći, ili možda baš radi toga, Meghan postaje ikona stila, slika je i prilika poslovnog minimalizma, njezina poruka ovdje je – ja radim, nije da sam samo grofica i po cijele dane obilazim dobrotvorna događanja. Njezin je stil nepogrešivo vanvremenski, ne bira IT komade, već se posvetila bazičnim tonovima i formama.

Ovu godinu započinje smeđom, bojom koja je, kako je neki zovu – nova crna. Naime, bež, ton konjaka, pa čak i ona čokoladna (koja je neko vrijeme imala bapski karakter), relativno nedavno postaju super-hit, izdižu se iz okvira klasike i postavljaju se kao neki zaseban trend.

Iako Meghan baš i ne šljivi trendove, ta smeđa koju ona fura zapravo otkriva činjenicu da ona slavi nepretenciozan stil baziran na jednostavnom recikliranju odjevnih predmeta. Sada je zakon ponavljati odjeću, a nadam se da će ostati tako, jer fora je poznate vidjeti kako ponovno stiliziraju isti outfit. Meghan time poručuje da bira trendove koje će prihvatiti, a ovaj koji nalaže racionalnije biranje i kupovanje odjeće, svakako se slaže s njezinim imidžem.

Odjećom komunicira – minimalizam, ozbiljnost posla i svoje kraljevske uloge, djeluje kao da je izašla iz nekog ureda ili sa seta serije Suits, koja ju je i proslavila. Raspuštena kosa, nimalo nakita, bež lak za nokte, kamel kaput. Prava ikona business looka. I, naravno, elegantne salonke koje uglavnom tonom prate boju haljine ili kaputa. Uz Harryja, izborom odjevnih kombinacija poručuje kako mu je ravna, a ne samo ženica grofa. Naime, klišej je da je on u nekom tamnom odijelu ili odori, ovisno o prigodi, a ona je nakićena, lijepa i služi kao ukras. Upravo to ova slavna brineta ne želi biti, jer ona ima i glas i mišljenje, iako danas itekako mora birati što, gdje i kako govori.

Tu i tamo Meghan bira boje – na trudničkom putovanju nosila je i šareno i crveno, na fluidnim krojevima. Ipak, njezin je omiljeni kroj najosnovniji trench. Bio u verziji kaputa, duge haljine bez rukava (kao što je nosila na prvom fotografiranju nakon poroda) ili laganog kaputića, ona je svjesna da je to onaj klasik koji ima tradiciju i priču. I da je – brutalno Britanski!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".