Kako se stil Janice Kostelić mijenjao kroz godine: Od pletenica i kombinezona do haljina hrvatskih dizajnera

Naša natrofejnija sportašica ujedno je i četverostruka olimpijska pobjednica, trostruka osvajačica Svjetskog kupa i peterostruka svjetska prvakinja iz skijanja je otišla prije 16 godina
Vidi originalni članak

Janica Kostelić, četverostruka olimpijska pobjednica i peterostruka svjetska prvakinja u alpskom skijanju 19. travnja 2007. objavila je da prekida karijeru na konferenciji za medije održanoj u hotelu Tomislavov dom na Sljemenu.

Iako je tada imala samo 25 godina, Janica je nakon jednogodišnje pauze donijela definitivnu odluku i oprostila se od, kako je rekla, "bijelog cirkusa". Nakon skijaške karijere, samozatajna Janica otvorila je kozmetički salon u Rijeci, a jedno je vrijeme bila i državna tajnica za sport, odakle je otišla na vlastiti zahtjev. Gotovo nikad ne daje intervjue, tek tu i tamo neku izjavu, većinom oko sportske karijere brata Ivice Kostelića. 

Janica se rijetko pojavljuje na eventima, no kada dođe, uvijek je itekako zamijećena te sjajno odjevena. Velika je ljubiteljica hrvatskog dizajna i može je se vidjeti u kreacijama domaćih dizajnera poput Ivana Alduka, Aleksandre Dojčinović i Matije Vuice. Na vjenčanju voditeljice Antonije Blaće i bivšeg vaterpolista Hrvoja Brlečića, gdje je bila njegova vjenčana kuma, zabljesnula je u crvenoj čipkastoj haljini s potpisom Matije Vuice. 

U crvenoj čipkastoj haljini s crnim detaljem te crnim salonkama pojavila se i na dodjeli Nogometnog oskara. Tada je nosila kreciju Ivana Alduka. 

Aldukove kreacije nosila je i na hollywoodskoj i londonskoj premijeri dokumentarca o obitelji Kostelić autora Brune Kovačevića, Gnothi Seauton. 

- Janica je pri prvom posjetu Alduk showroomu znala točno što želi odjenuti i naprosto nije više htjela nijedan drugi model isprobati. Jednostavno, to je bilo to. Uz njenu svijetlu put i vitku građu crvena toaleta otvorenih leđa s asimetrično naboranim bočnim detaljem i prorezom straga izvrstan je izbor jer naglašava njenu ženstvenost i ističe lijepu figuru. Mislim da je ovaj izbor za premijeru dokumentarca o obitelji Kostelić primjeren i glamurozan - izjavio je Alduk o poznatoj crvenoj haljini.

Na humanitarnoj akciji za skupljanje sredstava za obnovu vukovarskog vodotornja, Janica je nosila divan plavi kombinezon, koji joj je stajao kao saliven. Tom je prigodom i pozirala s poznatom hrvatskom dizajnericom Matijom Vuicom, s kojom često surađuje. 

U zanimljivom se outfitu, cvjetnoj haljini, cipelama na visoku potpeticu i kosom podignutim u punđu, pojavila na prijemu za Dan državnosti 2016. godine u Uredu predsjednika.

Na jednom od zadnjih pojavljivanja u javnosti, dodjeli nagrada za životno djelo njezinom ocu i treneru Anti Kosteliću, Janica je nosila crnu midi haljinu i cipele na visoku potpeticu sa zakovicama.

Samozatajna je ostala i kada je 1. siječnja 2019. rodila sina Oscara u zagrebačkoj Petrovoj bolnici. Oscar je već kao mala beba bio s majkom i obitelji na Sinjskoj alci, a ondje su redoviti posjetitelji.

Janica se, inače, tijekom superuspješne karijere čak 30 puta popela se na najviše pobjedničko postolje u Svjetskom kupu, a jedna je od tri skijašice u povijesti koja je uspjela pobijediti u svim disciplinama. Osim toga, u sezoni 2005/06. oborila je rekord po ukupnom broju bodova osvojenih u jednoj sezoni, a uspjela je ostvariti skijaški Grand Slam i pobijediti u svim disciplinama u samo jednoj sezoni, i to u mjesec i pol dana. Tijekom karijere bila je četverostruka olimpijska pobjednica, trostruka osvajačica Svjetskog kupa i peterostruka svjetska prvakinja. Na Olimpijskim igrama je ukupno osvojila šest medalja - četiri zlatne i dvije srebrne. Također, pobjeđivala je u svim disciplinama Svjetskog kupa, a ukupno je upisala 30 pobjeda u Svjetskom kupu.

U galeriji smo se prisjetili kako se Janica Kostelić mijenjala tijekom godina:

FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Željko Lukunić/Pixsell FOTO: Željko Lukunić/Pixsell FOTO: NordPhoto/Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: DPA/Pixsell FOTO: Željko Lukunić/Pixsell FOTO: Željko Lukunić/Pixsell FOTO: Matija Habljak/PIXSELL FOTO: Goran Stanzl/Pixsell FOTO: Patrik Macek/Pixsell FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Priyanka Chopra zabljesnula u crvenoj haljini dizajnerice Vivienne Westwood
Klasika u casual varijanti dugo nije izgledala ovako dobro: 'U ovoj se kombinaciji osjećam ležerno i poletno'
Njezin je outfit super inspiracija za svaki dan i nikad ne izlazi iz mode: 'Pratim trendove i oblačim se prema raspoloženju!'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".