Kako pronaći savršeni kupaći kostim? Stručnjaci imaju par savjeta, evo na što treba pripaziti

Iako prije šopinga sigurno imate neke favorite među modelima, stručnjaci savjetuju da budete otvoreni prema isprobavanju i onih koji možda nisu bili prvi izbor.
Vidi originalni članak

Potraga za kupaćim kostimom može biti iscrpljujuća i oduzeti mnogo vremena pa je, prije šopinga, svakako dobra ideja poslušati nekoliko savjeta stručnjaka. Njihove "upute" mogu olakšati kupnju badića pa ćete ljeto provesti u modelu koji vam savršeno odgovara. 

Iako prije šopinga sigurno imate neke favorite među modelima i viziju što biste voljeli nositi na plažu, stručnjaci savjetuju da budete otvoreni prema isprobavanju i onih koji možda nisu bili prvi izbor. Isprobajte hrpu badića kako biste pronašli ono u čemu vam je najudobnije jer, kažu stručnjaci za Glamour, možda i sami sebe iznenadite oko toga u čemu se osjećate najljepše. Čak i ako niste fan, isprobajte jednodijelni badić i obrnuto, jer možda baš u takvom modelu pronađete svog favorita. 

Jedna od stvari na koju je bitno pripaziti su naramenice. Najpraktičnije su široke koje se neće urezati u kožu, a isto vrijedi i za badiće koji se vežu oko vrata. Ovaj savjet posebno se odnosi na osobe s većim prsima, kažu. Obratite pozornost i na materijal od kojeg je kupaći kostim napravljen i kako stoji na tijelu. Ako ima krut rub, urezat će se u mekani dio kože i stvoriti nelagodu.

Bez obzira na veličinu košarice grudnjaka, modeli s ušivenom žicom u grudnjaku mogu biti samo prednost. Pružaju potporu, a trenutno su i veliki hit modeli kod kojih se žica ocrtava i podsjećaju na stil korzeta. Kad su u pitanju veličine, mnogi brendovi nude mogućnost kupnje različitog broja donjeg i gornjeg dijela. Kupnja donjeg dijela posebno je praktična kad ima podesive trakice koje se mogu prilagoditi svakom obliku tijela, bez "rezanja" na bokovima. 

Stručnjaci za Glamour poručuju da se ne treba bojati gaćica s visokim izrezom koje podsjećaju na stil osamdesetih. Takvi su modeli laskajući jer čine noge dužima i izdužuju cijelu figuru. Ako kupaći kostim birate online, strpljenje je ključno. Birajte one brendove za čije veličine znate kako se kreću i, naravno, dobro pročitajte i "sitna slova", odnosno pravila koja vrijede za povrat kupaćih kostima.

 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".