Kako pravilno pospremiti i oprati odjeću da bi ona što duže izgledala kao nova?

Prije svega, najbitnije je riješiti dilemu treba li odjevne komade staviti na vješalicu ili složiti na policu u ormaru.
Vidi originalni članak

Najbolji način da ormar uvijek bude uredan i da se iznova vraćate omiljenom komadu u ormaru je, između ostalog, da sve komade u ormar spremate na pravi način kako bi oni uvijek izgledali kao novi. Prije svega, najbitnije je riješiti dilemu treba li odjevne komade staviti na vješalicu ili složiti na policu u ormaru. 

Traperice se slažu, kao i džemperi koje se ne preporučuje objesiti na vješalicu jer će tako brzo izgubiti oblik. Također, ne bi ih trebalo stavljati blizu tamne odjeće kako se ne bi prenosile "mucice". Haljine trebaju visjeti s vješalice, a ako je riječ o težem modelu, onda je najbolje koristiti čvršće, podstavljene vješalice. Isti je slučaj s kaputima, a treba izbjegavati više kaputa na istoj vješalici. 

Lila je omiljena boja ovog proljeća; izdvojili smo najljepše high street komade:

FOTO: Zara 299 kn FOTO: Zara 229 kn FOTO: Zara 229 kn FOTO: Zara 499 kn FOTO: Zara 349 kn FOTO: Zara 299 kn FOTO: Zara 299 kn FOTO: Zara 229 kn FOTO: Zara 179 kn FOTO: Zara 149 kn FOTO: & Other Stories 59$ FOTO: & Other Stories 89$ FOTO: & Other Stories 69$ FOTO: H&M 90 € FOTO: H&M 60 € FOTO: H&M 50 € FOTO: H&M 40 € FOTO: H&M 30 € FOTO: H&M 25 € FOTO: H&M 15 €

Majice je najbolje složiti ili "zarolati" kako biste uštedjeli na prostoru, dok je hlače najbolje staviti na vješalicu da vise cijelom dužinom. Odjevne komade napravljene od osjetljive tkanine najbolje je čuvati na podstavljenim vješalicama i u dust bagovima kako bi se u potpunosti očuvali od eventualnih oštećenja ili prljavštine.

Osim što ju je važno pravilno pospremiti odjeću, treba je i pravilno oprati, a praćenje uputa s etikete ponekad nije dovoljno pa, da ne biste nepovratno uništili omiljene komade u ormaru, donosimo nekoliko savjeta stručnjaka za pranje s portala Grazia Daily. Stručnjaci smatraju da traperice ne treba prati često jer je riječ o vrlo čvrstoj tkanini. Umjesto da ih "bacite" u stroj, bolja je ideja očistiti samo mrlju. Slično je i s vunenim komadima jer stručnjaci tvrde da ih se ne treba često prati. Umjesto toga, bolje ih je prozračiti na vješalici i na svježem zraku, a eventualne mrlje očistiti sapunom kojeg kasnije treba temeljito isprati. Što se tiče pletiva, stručnjaci prvo savjetuju da se ispod njega uvijek nosi obična majica kako znoj ne bi dopirao izravno do pletiva. Kad kupite novi odjevni komad, primjerice od kašmira, najbolje ga je oprati poslije prvog nošenja i tako postupati prvih 4-5 puta. Nakon tog, možete pletivo nositi više puta, s obzirom na to da nije u izravnom kontaktu s kožom. 

Sako je jedan od najpoželjnijih komada, a u galeriji potražite super modele za svaki business outfit:

FOTO: Zara FOTO: Zara 399 kn FOTO: Zara 199 kn FOTO: Zara 499 kn FOTO: Zara 399 kn FOTO: Zara 299 kn FOTO: Zara 149 kn FOTO: Stradivarius 229 kn FOTO: Stradivarius 229 kn FOTO: Stradivarius 229 kn FOTO: Stradivarius 279 kn FOTO: Stradivarius 279 kn FOTO: Stradivarius 229 kn FOTO: Stradivarius 229 kn FOTO: Stradivarius 199 kn FOTO: Bershka 279 kn FOTO: Bershka 249 kn FOTO: Bershka 138 kn FOTO: Bershka 149 kn FOTO: Bershka 138 kn FOTO: Bershka 138 kn

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".