Kako nositi mini suknje i pritom izgledati stajliš i chic, prema savjetima modnih stilista

Klasičnija iteracija mini suknje je ona u omiljenoj nijansi svih modnih ljubitelja – crnoj
Vidi originalni članak

Posljednjih se sezona podigla vijest o mini suknjama. Sjećate se skandaloznih mikro-mini suknja iz 2022., koje su potaknule gotovo sve ljubitelje mode da istaknu noge dok se šetaju po centru grada. Trendovi proljeće/ljeto 2023., međutim, signaliziraju da se suknje pomiču prema manje razmetljivom, uglađenijem smjeru. Najbolje mini suknje 2023. izrađene su od boljih materijala — buclé tvida, luksuzne kože i čvrstog trapera, što vam olakšava stiliziranje suknje na način koji se čini nosivim za vašu svakodnevicu.

Marie Claire odabrao je dva modna stilista za njihov uvid u stiliziranje mini suknje. Dvoje stručnjaka također analiziraju vrhunske trendove mini suknji u smislu silueta, materijala i boja.

Uravnotežene proporcije
"Smatram da je dobar odabir mini suknje stvar ravnoteže", kaže modna stilistica i kreativna savjetnica Allison Bornstein. "Više volim da nemam ništa previše pripijeno ili previše otvoreno na vrhu kako bih uravnotežila ole noge", pozivajući vas da se odlučite za prevelike košulje ili bluze kako bi gornji i donji dio ostali u proporciji.

Okrenite se svojim hlačama
"Odvojila bih malo vremena da se zapitam što inače tražim i krenula odatle", dodaje ona. "Ako često nosite hlače, možda isprobajte vunenu mini suknji s bočnim džepovima poput klasičnih hlača. Ili, ako nosite puno traperica, možda bi vam bila traper suknja dobar uvod u mini!"

Postavke siluete
"Prvo bih stvarno pokušala razumjeti vaše vlastite preferencije", naglašava Bornstein, posebno kada je riječ o silueti vaše mini suknje. "Otkrila sam da klijentice koje obično preferiraju haljinu A kroja imaju iste preferencije kada su u pitanju suknje."

"Traper mini izgleda izvrsno s bijelom majicom ili majicom bez rukava", kaže Bornstein. "Čini se vrlo namjerno, ali bez napora, što je izgled za koji znam da svi teže. Ako želite dočarati tu parišku atmosferu, dodajte klasični trench kaput. Volim dugi kaput s kratkom suknjom."

"Također mi se sviđa ideja stiliziranja mini suknje s košuljom na kopčanje, mokasininom i čarapama", kaže Bornstein. "Poigrava se s ravnotežom i proporcijom na način koji se čini klasičnim i modernim, a dodavanje nekih detalja muške odjeće čini mini dojam malo sofisticiranijim i manje jednostavnim."

"Ono što je najvažnije", kaže modni stilist Mickey Freeman o oblikovanju mini suknje, je da "budete sigurni da je duljina vašeg topa dovoljno kratka da istakne suknju, ali ne toliko duga da je zasjeni."

A za dodatnu dozu chica odaberite kombinaciju u jednoj od sezonskih vodećih trendova boja — jarko ružičastoj. Zapravo, svijetli izgled u boji žvakaće gume posebno je prikladan za ljeto 2023., jer će to biti sezona svega vezanog uz Barbie , a dugo očekivani film izlazi u srpnju. 

"Uvijek govorim o odabiru 'pogrešnih cipela', za koje smatram da mogu biti od velike pomoći da mini suknja bude zanimljivija i promišljenija", kaže Bornstein. "A ja volim mini s tenisicom." Razmislite o tome da se u potpunosti posvetite sportskoj ruti kombinirajući svoje najbolje tenisice s bijelom teniskom suknjom i polo majicom s ovratnikom za teren.

Što se tiče kožne suknje, bilo prave ili lažne, Bornstein bi je složila uz dolčevitu ili tanki džemper od kašmira kako bi odjeća bila pokrivena, ali i pripijena i seksi.

Klasičnija iteracija mini suknje je ona u omiljenoj nijansi svih modnih ljubitelja – crnoj. “Vrlo sam zainteresiran za naglašavanje mladenačkog živahnog efekta koji mini suknje obično daju izgledu”, kaže Freeman. Stilist preporučuje da uljepšate odjevnu kombinaciju crne mini suknje uključivanjem skromnijih tkanina u izgled putem komada poput majica s preljevima od čipke ili elegantne bluze od šifona.

Met Gala i ove je godine bila raskošna i glamurozna: Pogledajte najbolje i najneobičnije odjevene!

FOTO: Reuters/Pixsell Billie Eilish u Simone Rocha FOTO: Newscom/Pixsell Olivia Wilde u Chloé FOTO: Newscom/Pixsell Kate i Lila Moss u Fendi FOTO: Reuters/Pixsell Anne Hathaway u Versace FOTO: Newscom/Pixsell Dua Lipa u Chanel FOTO: Newscom/Pixsell Phoebe Bridgers u Tory Burch FOTO: Reuters/Pixsell Penélope Cruz u Chanel FOTO: Newscom/Pixsell Nicole Kidman u Chanel FOTO: Newscom/Pixsell Gisele Bündchen u Chanel FOTO: Reuters/Pixsell Margot Robbie Chanel FOTO: Reuters/Pixsell Anok Yai u Prabal Gurung FOTO: Newscom/Pixsell Michelle Yeoh u Karl Lagerfeld FOTO: Newscom/Pixsell Cara Delevingne u Karl Lagerfeld FOTO: Newscom/Pixsell Elle Fanning u Vivienne Westwood FOTO: Newscom/Pixsell Maya Hawke u Prada FOTO: Newscom/Pixsell Gigi Hadid u Givenchy FOTO: Reuters/Pixsell Taika Waititi FOTO: Reuters/Pixsell Michaela Coel u Schiaparelli FOTO: Newscom/Pixsell Conan Gray u Balmain FOTO: Newscom/Pixsell Kim Kardashian u Schiaparelli FOTO: Newscom/Pixsell Jeremy Pope u Balmain FOTO: Newscom/Pixsell Olivia Rodrigo u Thom Browne FOTO: Newscom/Pixsell Erykah Badu u Marni FOTO: Newscom/Pixsell Lizzo u Chanel FOTO: Newscom/Pixsell Stormzy u Burberry FOTO: Newscom/Pixsell Daisy Edgar-Jones u Gucci FOTO: Newscom/Pixsell A$AP Rocky i Rihanna u Valentino FOTO: Reuters/Pixsell Naomi Campbell u Chanel FOTO: Reuters/Pixsell Kristen Stewart u Chanel FOTO: Newscom/Pixsell Eddie Redmayne u Alexander McQueen FOTO: Reuters/Pixsell Camila Morrone u Rodarte

U ležernim izdanjima: Kate Middleton i princ William proslavili 12. godišnjicu braka
Odlično kombinira eleganciju i ležernost: 'Ova kombinacija je spoj različitih stilova za ovaj sunčani dan'
Jakna, čizme ili genijalan kombinezon: Teško je reći što je bolje u izdanju koje krade pozornost!

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".