Kako njegovati komade od kašmira da ostanu mekani i bez mucica, prema savjetima stručnjaka

Kašmir ne treba prati nakon svakog nošenja. Zapravo, zbog delikatnije prirode kašmira trebali biste izbjegavati prečesto pranje
Vidi originalni članak

Kašmir je luksuzni materijal poznat po svojoj mekoći i toplini, ali kako biste zadržali te kvalitete tijekom vremena, važno je pravilno brinuti o svojim kašmir komadima. Evo nekoliko savjeta stručnjaka iz Byrdieja kako njegovati kašmir da ostanu mekani i bez neželjenih mucica.

Pranje kašmira zahtijeva posebnu pažnju. Preporučuje se ručno pranje hladnom vodom pomoću blagog deterdženta. Izbjegavajte trljanje ili stiskanje tijekom pranja kako biste spriječili oštećenje vlakana. Ako koristite perilicu rublja, postavite je na nježni program.

Strojno pranje kašmira općenito je riskantna ideja jer uzburkanost iz stroja može oštetiti vlakna kašmira i oblik vaših komada. U većini slučajeva ćete htjeti kemijsko čišćenje ili ručno pranje.

Kašmir ne treba prati nakon svakog nošenja. Zapravo, zbog delikatnije prirode kašmira trebali biste izbjegavati prečesto pranje. Preporuča se da ga operete otprilike svaka četiri nošenja.

Nakon pranja, nikako nemojte vješati kašmir da se suši jer to može uzrokovati deformaciju komada. Umjesto toga, položite ih na ravnu površinu poput ručnika ili rešetke. Izbjegavajte direktnu sunčevu svjetlost koja može izblijediti boje. Također, kada uklanjate pristupnu vodu, nikada je ne cijedite. Ono što radite umjesto toga je zarolajte komade poput burrita i nježno istisnite vodu.

Kada nisu u upotrebi, komade od kašmira najbolje je čuvati preklopljene, a ne obješene. Držite ih u prozračenom ormaru ili ladici kako biste spriječili nepotrebno trenje. Gravitacija od vješanja može ga povući s mjesta. Kada savijate komdae od kašmira, trebali biste presavinuti rukave ispod, a zatim ga vodoravno presavinuti na pola kako bi bilo što manje gužvanja.  Upotreba vrećica s lavandom može pomoći u održavanju svježeg mirisa i odbijanju moljaca. 

Kašmir je osjetljiv na trljanje oštrih predmeta poput nakita, remenja ili drvenih rubova na namještaju. Pazite da komadi ne dolaze u kontakt s takvim površinama kako biste spriječili stvaranje mucica.

Četkanje kašmira posebnom četkom od prirodne dlake pomaže u održavanju mekoće vlakana i uklanjanju eventualnih mucica. Radite to nježno, u smjeru vlakana, kako biste sačuvali strukturu tkanine.

Ako primijetite početak mucanja, odmah reagirajte. Koristite uređaje poput brijača za tkaninu kako biste pažljivo uklonili mucice. Ovo će spriječiti njihovo širenje i očuvati glatku površinu kašmira.

Korisnici društvenih mreža ovaj su make up trik proglasili 'najboljim ikad', a jednostavan je za isprobati kod kuće
Midi suknja od brušene kože i dolčevita izgledaju sjajno na uvijek besprijekorno odjevenoj Kate Middleton
Stiže nam novi Diva party! Prisjetili smo se tko je sve bio na genijalnom ljetnom izdanju

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".