Kada vas fotograf odabere među masom, znači da imate dobar stil!

Goran Čižmešija u editorijalu "Baš sam uvijek diva!" ovog je puta ugostio prekrasnu Teu Gagro
Vidi originalni članak

Boje, uzorci, ženstveni komadi i rokerski detalji - stil 28-godišnje Tee Gagro uistinu je teško ne zamijetiti na ulici. Radi kao voditeljica EU projekata na fakultetu, a njeguje stil koji se bez problema može mjeriti s onim svjetskih trendseterica, a posebno nas je osvojila jer uspješno spaja nespojivo i izdvaja se u moru jednoličnih kombinacija! 

Upoznajte je kroz foto objektiv Gorana Čižmešije! 

Reci nam ukratko koji stil preferiraš, boje, odjevne predmete?

Kad je u pitanju stil teško mi je dati konačan odgovor na to koji preferiram i teško mi je biti vjerna samo jednom - najčešće ovisi o raspoloženju i prilici te idem iz krajnosti u krajnost - volim ekelektičan stil u kojem se spajaju različiti uzorci i boje, volim spajati ženstvene, nježne odjevne komade s "grubljim" dodacima da se razbije uniformiranost, no istodobno naginjem u drugim trenucima i minimalističkim monokromatskim kombinacijama koje samo ruž ili neobične cipele "razbiju". To je vidljivo i u mom ormaru u kojem ima najviše akormatskih boja, bijele, crne i sive, dosta komada s različitim uzorcima, puno culotte hlača, vjerojatno previše sličnih košulja i sigurno premalo suknji. Njih najmanje nosim, no volim jako vidjeti na drugima. 

Što misliš o street styleu? Je li uspio visoku modu učiniti dostupniju/poznatiju širokim masama?

Mislim da je street style definitivno uspio popularizirati modu i da je izvrstan izvor inspiracije jer daje jedinstven uvid u modni puls nekog grada/skupine kojem inače ne bismo bili izloženi ili u prilici vidjeti i doživjeti. Volim to što omogućuje u vrijeme kad su nam svima više manje dostupni isti komadi odjeće (bilo dizajnerski bilo high street verzije)  vidjeti različite interpretacije trenutnog trenda ili "it" komada.  Uživam gledati profile na instagramu posvećene street styleu, ima ih genijalnih poput Style Seconds ili Style Sight WorldWide, no i manje inspirativnih koji se fokusiraju samo na trendi kombinacije. Naravno, modu ne treba preozbiljno shvaćati, no mislim da je ona često zanimljiv pokazatelj nečije kreativnosti i osobnosti i da tu fotograf koji odabire što će fotografirati za street style dođe kao dobar sudac :)  

Koliko ti treba da osmisliš kombinaciju? Dogodi li ti se ikad da pomisliš 'ja nemam što za obući'?

Kod osmišljavanja kombinacija također skačem iz krajnosti u krajnost, ili odmah imam u glavi kombinaciju i nalet inspiracije u kojem u minuti izvučem iz ormara sve što mi treba i gotova sam ili imam onaj tipičan ženski problem gdje stojim i stojim ispred prepunog ormara i nemam ništa za obući.

Koje dizajnere/brendove voliš? Tko su ti stilske inspiracije (ako ih imaš)?

Klasični high street brendovi su mjesta po kojima hodočastim: Asos, Topshop, HM-ova Trend kolekcija uvijek ima super komada, Mango mi je u zadnje vrijeme sve bolji i bolji, Uterque, skandinavski Weekday ima odličnih baznih komada koji uvijek imaju nešto posebno, a tu je naravno i nezaobilazna Zara. Od stilskih inspiracija nemoguće je ne spomenuti Oliviju Palermo koja valjda nije imala ni jedan loš stilski dan; Barbara Martelo mi je također omiljena "frajerica", a nedavno sam otkrila i Darju Barannik koja uvijek djeluje neopterećeno, a chic.

Kupuješ li planski ili impulzivno?

Što sam starija to sve više planski kupujem i pokušavam ne kupovati impulzivno stvari koje će mi za 6 mjeseci biti nezanimljive nego komade koje mislim da ću i za par sezona moći i htjeti kombinirati u svoj stil. Tome pomaže i činjenica da sve više kupujem online, a manje u trgovinama što znači da trebam nekoliko puta kliknuti do kupnje što što daje priliku trezveno razmišljanje :) No naravno ako naiđem na komad u kojeg se zaljubim svo racionaliziranje ovog svijeta ne pomaže.

Cipele ili torbe? Zašto?

Cipele, definitivno, njih nikad dosta (iako se moje prijateljice ne bi složile i tvrdile bi da ih imam previše heh). Mislim da imaju mogućnost podignuti i učiniti svaku kombinaciju posebnom, često su mi i polazna točka prilikom smišljanja kombinacija. Dok ću prilikom kupnje odjeće razmšljati uklapa li se pojedini komad u moju postojeću garderobu, cipele kupujem bez obzira uklapale li se ili ne :) 

Što trenutačno radiš? Koji su ti hobiji, kako provodiš slobodno vrijeme, što te veseli?

Trenutačno radim na jednom fakultetu kao voditeljica EU projekata, a u slobodno vrijeme čitam, gledam serije, učim španjolski, nastojim što više vremena provoditi aktivno i u prirodi s dragim ljudima i veliki sam zaljubljenik u trčanje pa ako imam dovoljno vremena najčešće me se može naći na stazi ili u šumi dok su topliji mjeseci. Obožavam putovati i upoznavati nove kulture pa kadgod ulovim priliku pobjegnem negdje s dragim i nahranim si dušu.

Najdraži predmet u ormaru mi je...

Najdraži predmet u ormaru su mi svilene H&M kratke puderaste hlače kupljene prije šest godina koje izvlačim svakog ljeta iz ormara i doslovno se moram siliti da ih ne nosim svaki dan kad dođu topli dani. Tu su i Nike free 4.0 tenisice koje me prate na svakom trčanju. 

Omiljeno jelo/piće...

Zeleni rezanci s lososom i kozicama, sushi, burger i naravno čokolada koju mogu jesti za doručak ručak i večeru. Kod pića je dosadan odgovor jer preferiram vodu, no volim popiti nescaffe, green matcha čaj i opustiti se uz crno vino gledajući filmove i serije. 

Omiljeni emoticon...

Onaj koji koluta očima jer često dobro dođe!

Moj Instagram/Facebook profil ima najviše fotki...

Moj Instagram profil ima najviše fotki druženja s dragim ljudima, putovanja i avantura s trčanja.

Opiši se u pet emotikona!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".