Kad Pantone kaže: 'Plavo!', mi odgovaramo - spremi u košaricu.

Institut je klasičnu plavu proglasio bojom 2020. godine. Ova boja često izražava moć, ali i mir. Bit će i odličan dodatak tamnim nijansama koje zimi prevladavaju pa je svakako uvrstite u svoju garderobu ove sezone
Vidi originalni članak

Bez puno kompliciranja, boja 2020. je – klasična plava, kaže najveći autoritet u bojama Pantone. Baš ta klasična nijansa, kaže ovaj Institut, donosi mir, samopouzdanje... Bezvremenska je i izdržala sve, a elegantna je u svojoj jednostavnosti. U našoj psihi ova boja je zapravo boja koja – odmara, pa baš zato donosi spokoj u ljudski duh, odnosno svojevrsni bijeg.

– Živimo u vremenu u kojem nedostaje povjerenja i nade. A baš takva konstanta i samopouzdanje izražavaju se u ovoj klasičnoj plavoj boji – rekla je izvršna direktorica Pantonea Leatrice Eiseman.

Koliko je plava važna boja u filmu “Vrag nosi Pradu”, pokušala je objasniti Miranda Priestly, čiji se lik, pričalo se, temeljio na urednici američkog Voguea Anni Wintour. Miranda je tada još neukoj Andy Sachs, koju je glumila Anne Hathaway, održala dugi govor o – plavoj. Detaljno joj je objašnjavala razliku između nekoliko nijansi te boje dok je Andy šutke posramljeno stajala, ne shvaćajući koliko je važno ono što Miranda govori. A sve to zato što Andy dva remena iste boje, ali s drukčijim kopčama, nije razlikovala i to pokazala – podsmijehom.

via GIPHY

Christian Dior rekao je da se samo plava boja može mjeriti s vječnom crnom, i to ako je u varijanti - ponoćnoplave. Baš takva dramatična nijansa dobila je svoje mjesto u kolekciji s potpisom Alexandera McQueena. A u kombinaciji sa srebrnim “statement” nakitom, izgleda fantastično. U lepršavoj varijanti klasičnu plavu boju vidi Alberta Ferretti, a mi predlažemo da joj ove godine date priliku. Znate kako se kaže: nova godina, nova ja. Ako je do sada niste nosili, možda je pravo vrijeme da isprobate.

Plava i održava neku stabilnost i hladnu glavu, a kad je kombiniranje ove boje u pitanju, mi vam predlažemo da potpuno izgubite glavu i date si oduška. U plavom od glave do pete nekima neće zvučati kao dobra ideja, ali plavo odijelo ili dugi kaput super su komadi s kojima ćete zablistati u svakoj prilici. Ne zaboravite da je i Mr. Big zaprosio Carrie u filmu “Seks i grad” plavim Manolo Blahnik cipelama. Dakle, plavoj je definitivno mjesto u ormaru, a kad je zimska garderoba u pitanju, to malo boje bit će super dodatak tamnim kombinacijama za kojima najčešće posežemo zimi. U malo svjetlijoj, više jarkoj nijansi, plava najbolje izgleda na neobičnim komadima. Dok još traje party sezona (a budimo realni, to će biti sve do kraja siječnja) predlažemo da isprobate plavu u nekoj ludoj varijanti. Primjerice, materijal “organza” u ovoj boji toliko je efektan, da ćete svojom kombinacijom zasigurno privući sve poglede, i to ne one neodobravanja. Zarina bluza od organze u kombinaciji s cool trapericama i upečatljivim cipelama, odličan je odabir, a nećete pogriješiti ni ako od glave do pete zablistate u plavoj. I ne brinite se, davno su završila vremena kad ne možete nositi nekoliko različitih nijansi iste boje odjednom. Zato si slobodno dajte oduška i iskombinirajte nekoliko plavih u istom outfitu. Za sve one kojima nismo uspjeli “prodati” plavu, predlažemo da izaberete nekoliko dodataka u ovoj boji i budite u trendu cijele godine.

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".