Kad je bila mala, mislila je da će postati mesar, a danas je jedna od najpoznatijih food blogerica

Jedna od najpoznatijih food blogerica, Nevena Zelunka Cvijetić, autorica bloga Hleb i lale, uskoro dolazi u Zagreb gdje će održati food i lifestyle radionicu, na kojoj će otkriti tajne pripremanja zdrave i lijepe hrane i, naravno, kako da ispadne lijepa na fotografijama
Vidi originalni članak

Hrana me inspirira da stvaram. Ukusi i mirisi mi daju ideje za priče, fotografije, druženja. Prizemljuje me, pomaže da usporim i osvestim trenutak. Kod mene sve počinje njome - priča nam poznata srpska food blogerica Nevena Zelunka Cvijetić. Njezin je blog Hleb i lale već odavno jedan od najboljih u regiji. 

Objašnjava nam kako je kod nje sve počelo puno prije Instagrama. 
- Još dok sam bila studentica, izrezivala sam fotografije hrane iz časopisa i stavljala na zid. Nastavilo se kuhanjem. Onda sam jednog dana otkrila svijet food blogginga i shvatila da je to savršena forma za mene - fotografije hrane i recepti na jednom mjestu - kaže Nevena te dodaje da je blog prestao biti hobi kada ju je vrlo poznata tvrtka koja se bavi proizvodnjom zdrave hrane angažirala da osmislim, stlizira i fotografira 15 recepata za njih.

Živi i malom mjestu pokraj Novog Sada, kaže kako su ona i suprug htjeli živjeti u kući i voditi jednostavniji život.
- Miljan i ja radimo zajedno. Budimo se u isto vrijeme, on ide u firmu, a ja ustajem, meditiram petnaest minuta, popijem kombuhu, napravim doručak za ponijeti i krećem na posao. Vikendom smo opušteniji, pripremim neki bogatiji doručak pa poslije pijemo kavu i cijelo prijepodne smo usporeni i tek kasnije krećemo s aktivnostima - kaže.

Kada je pitate je li joj veća ljubav pisanje, fotografiranje ili kuhanje, spremno uz smijeh odgovara - jedenje!
- Ipak najviše volim kuhati, ali fotografija je odmah iza. Priznajem da uopće ne volim pisati. Uz recept na blogu uvijek pišem neku priču jer za mene recept nikad nije samo recept. Uvijek postoji neka emocija iza njega. Pa samo to prenesem. Nekad to bude uspješno, a nekad ne - govori blogerica te dodaje da je kada je bila dijete zapravo misila kako će postari - mesar. 
- To me držalo sve dok nisam shvatila što sve mesar radi osim što sjecka meso. Ustvari, mene je fasciniralo to reckanje. Očigledno sam već tada počela da se podsvjesno interesiram za namirnice i hranu. Voljela sam gledati kako baka radi sir i maslac, kako mijesi tijesto, kako se prave kobasice... Interes za kuhanje došao je u dvadesetima, a tek u tridesetima sam osvijestila da sam ustvari fotograf hrane i sada sve to funkcionira kao cjelina - govori Nevena. Na pitanje tko najbolje kuha u obitelji, ima diplomatski odgovor.

- Svi kuhamo drukčije pa nas je teško usporediti. Recimo da je tata idealan za dekadenciju, mama za kolače, a ja za ovo modernije kuhanje. Miljan i moj brat su najbolji u tome da sve potamane - kaže te dodaje da joj je najomiljeniji obrok doručak. I to su najčešće prženice, ali i dobar chia puding. 

- Najviše volim kuhati brza i hranjiva jela, primjerice, kvinoju s brzo prženim povrćem i pečenim jajem na oko - govori.

Suđe je za nju posebna priča, ima zavidnu zbirku, a najviše voli ručno rađeno, jednobojno, minimalističkog dizajna, kao i jednostavne bakine tanjure.
- Nećete vjerovati, ali najfotogeničnije posuđe su stare, zagorjele tave, tacne koje se bojiš pipnuti. S druge strane, lijepe, sjajne tacne izgledaju baš loše - otkriva blogerica, koja će tajne fotografiranja i stiliziranja hrane uskoro otkriti na food&lifestyle radionici u organizaciji O'snove, a detalje možete doznati na njihovom webu i Facebook stranici. 

- Pripremam vam nešto osvježavajuće, iznenađujuće jednostavno i vrlo efektno - najavljuje Nevena, koja osobno voli minimalizam, a najdraža joj je prostorija u kući, pogađate, kuhinja. 
- Ona je vrlo je jednostavna, ima puno svjetla i zauzima centralnu poziciju. Drugim riječima, ništa mi ne može promaknuti - smije se Nevena te dodaje da je to najveća prostorija u kući. 
- Imam osjećaj da je to prostorija koja najbolje oslikava stanje moje duše. Najdraže kod nje mi je jer ju je osmislio i izveo moj suprug - zaključuje Nevena.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".