Josipa Rašić: "Kad povučem paralelu, mogu reći da naše cure više drže do izgleda od Njemica"

Na Instagramu se krije iza nadimka @josipa_jo, a s njom smo popričali o društvenim mrežama, njezinom stilu, modnim trendovima....
Vidi originalni članak

Josipa Rašić nova je zvijezda naše rubrike "insta Style". Na Instagramu se krije iza nadimka @josipa_jo, a s njom smo popričali o društvenim mrežama, njezinom stilu, modnim trendovima.... Već nekoliko godina ne živi u Slavoniji, nego u Münchenu, a za Divu je ispričala da naše cure više drže do izgleda od Njemica. 

Kako bi se predstavila onima koji te ne prate na Instagramu? Tko je Josipa Rašić?

– Ja sam jednostavna osoba koja zadovoljstva pronalazi u gotovo svemu što je okružuje. Bile to kave ili izlasci s prijateljima, dobra atmosfera na poslu, zanimljiv komad odjeće koji mi “zapne za oko”, provedeno vrijeme s dečkom, obitelji... U svakom slučaju, sasvim obična cura s primjesama neobičnog što pokušava izraziti svojim stilom odijevanja. Nerijetko si sama nešto sašijem jer neke kombinacije koje imam u glavi ne pronalazim po dućanima.

Osjećaš li odgovornost prema tome što te puno cura prati, posebno mladih? Koju poruku sadržajem koji kreiraš želiš poslati svojim pratiteljima?

– Ne razmišljam pretjerano o takvom obliku odgovornosti, ali ono što definitivno želim poručiti, svjesno ili nesvjesno, svojim modnim kombinacijama i ono što mene osobno najviše motivira u odijevanju je originalnost, prije svega.Nisam pobornica svjetskih trendova i nečega što je nametnuto. Motivira me biti drukčija, koliko je god to moguće. Mislim da je poruka jasna.

Koliko se dugo spremaš? Tko te fotografira?

– Ne spremam se pretjerano dugo jer kombinacije uglavnom imam već prije u glavi, tako da moje spremanje traje otprilike pola sata. Fotkaju me moji divni prijatelji.

Koji su tvoji savjeti za super fotografiju na Instagramu?

– Sve ovisi o kombinaciji i raspoloženju. Ali nešto što se svaki put može primijeniti su dobra osvijetljenost, uredna pozadina i, naravno, cool outfit. Ne preferiram uštogljeno i namješteno fotkanje. Moje su fotke većinom zabilježene u pokretu.

Što bi savjetovala curama koje žele postati popularne na društvenim mrežama?

– Mislim da nisam pretjerano kompetentna da dam odgovor na takvo pitanje s obzirom na to da ni sama ne “patim” od toga. Sve radim iz osobnog zadovoljstva, bez namjere da bi me to moglo proslaviti. I tako je već godinama. Ali, kao i svi, imam mišljenje o sve većem Instagram trendu. Osobno se ne bih nikada pretjerano razodjenula ili nešto previše isticala, ako me razumijete. Smatram da je ženstvenost privlačnija od seksepila.

Kako bi ukratko opisala svoj trenutačni stil? Koliko se on mijenjao unatrag pet godina?

– Moj trenutačni stil temelji se na manje je više. Trudi m se ne imati previše boja i uzoraka na sebi. Moje su kombinacije uglavnom jednostavne, s ponekim upečatljivim komadom kao što su torba, remen, kapa... Kada pogledam svoj stil unatrag pet godina, stvarno je bilo svega. Što sam starija, sve više naginjem nekakvoj klasici i minimalizmu. Ali zanimljivo mi je i prisjetiti se kako je to izgledalo nekad.

Što ćeš nositi ovoga proljeća? Daj nam nekoliko komada za koje misliš da će biti glavni?

– Ovoga proljeća vidim se u oversize sakoima, laganim haljinama u kombinaciji s oversize vestama i, naravno, robusnim čizmama. Mislim da će proljeće biti u znaku bermuda. Prevladavat će zemljane boje i mislim da će nam se opet vratiti kaubojski stil te, naravno, minimalizam inspiriran 90-ima.

Je li za uspjeh na Instagramu važno živjeti u velikom gradu? Koliko je važno povezivanje s drugim influencerima i zašto?

– Mislim da život u velikom gradu nije povezan s uspjehom na Instagramu. Konkretno, što se fotkanja tiče, ne biram ni mjesto ni vrijeme. Neke od najdražih fotki nastale su upravo u mom rodnom Slavonskom Brodu, to je dovoljan dokaz. Što se tiče povezivanja s drugim influencerima, ne mogu reći da nije važno, ali definitivno nije presudno. Sve ovisi o tome kakve su vam želje i ciljevi. Instagram sam počela voditi zbog sebe, u početku s malim brojem pratitelja, kao i većina, vjerojatno. Druženja influencera odgovaraju mi utoliko što mogu razmijeniti iskustvo s istomišljenicima ili doznati nešto novo.

Kako se odijevaju žene u Münchenu?

– S obzirom na to da je München grad u kojem žive ljudi sa svih strana svijeta, teško je dati konkretnu ocjenu. Svašta se može vidjeti na ulici. Ali opet, mogu povući paralelu i reći da “naše” djevojke puno više paze na izgled i odijevanje od Njemica. One su više casual look. Iako i u njihovim redovima ima modno osviještenih, ali rekla bih u manjem postotku.   

  

U videu pogledajte što nam je Josipa ispričala o svojem stilu:

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".