Još ćemo pričekati neko vrijeme, ali... Outfit za kavu već je spreman! Izdvojili smo super komade baš za tu prigodu

Ne možemo dočekati trenutak kada će se stvari normalizirati, pa mnogi već odavno u glavi imaju savršene kombinacije za prvi izlazak u grad nakon krize
Vidi originalni članak

Posljednjih par tjedana sigurno ste barem jednom odgovorili na pitanje 'Što ćeš prvo napraviti kad ovo sve prođe'. Uz 'Zagrliti drage osobe', jedan od najčešćih odgovora je i 'Prošetati gradom', kao i 'Sjest na kavu na sunce u omiljeni kafić'. I upravo zato što već sad maštamo o tom prvom izlasku i prvoj kavi, i što ih iščekujemo s tolikim nestrpljenjem, ta će kava na suncu biti ona koju će mnogi upamtiti. Samim time, posebna kava zaslužuje i poseban outfit pa potajno gledamo, kombiniramo, osmišljavamo i biramo komade za taj trenutak kojem se svi veselimo.

S obzirom na to da prijelazno razdoblje i prve dane proljeća lagano preskačemo i provodimo u ležernim, kućnim outfitima, pozornost nam kradu lepršave haljine, sandale, natikače, lagane bluze, kao i prozračne hlače i suknje koje će nas pratiti u toplijim danima. High street i dizajnerski brendovi spremno odgovaraju na izazov zvan 'savršen outfit za prvu kavu', a vrijedi samo jedno pravilo – što šarenije, to bolje! Nakon opuštene izolacije u kojoj su mnogima glavnu riječ vodile ležerne i udobne, no monotone kombinacije, modne odvažnosti neće nedostajati pa je na redu kombiniranje otkačenih uzoraka i color blocking. Brendovi su pripremili odjevne komade iz kojih 'vrišti' proljeće, a minimalizam, iako klasik kojem se uvijek rado vraćamo, ovog puta pada u drugi plan.

Koliko god očekivan i predvidljiv bio, bez cvjetnog uzorka neće proći ni ova topla sezona – print maxi cvjetova stvorit će retro prizvuk koji je poželjan i ovog proljeća, a omiljeni mini cvjetovi svoje su mjesto pronašli baš na svakom odjevnom komadu, od glave do pete. 'Život je prekratak da bismo nosili dosadnu odjeću' izreka je koju smo čuli toliko puta, a ona vrijedi i na proljeće što dokazuju otkačeni, upečatljivi modeli s kojima niti jedan outfit neće dobiti epitet monotonog. Dobar outfit nije potpun bez modnih dodataka, a oni izgledaju najraskošnije do sad: Balenciaga predlaže naočale jarko ružičastih okvira, Bottega Veneta isprepletenu torbu zelene boje i zlatnih detalja, Zara otkačene naušnice s bijelim perlicama i ananasima…

Dok gledamo po ormaru i razmišljamo o savršenoj haljini ili bluzi i hlačama u kojima ćemo prvi put popiti tu dugo očekivan kavu, možda je vrijeme da zavirimo i u dio ormara u kojem čuvamo stvari za posebne prigode, no nekako nikad ne dođu na red. Vjerujemo da svatko od nas ima onaj jedan komad koji želi odjenuti, makar bio najobičniji dan na poslu ili ručak s prijateljicama, no uvijek nas prati misao da je 'previše' za takvu jednostavnu prigodu.

No, sad je trenutak da izvučete te komade i prekršite modno pravilo: lepršavu haljinu otkačenog uzorka kombinirajte sa statement sandalama, baš kakve predlaže Miu Miu, a look nadopunite cool naušnicama koje čekaju svečaniju priiliku i torbicom koja će potvrditi da filozofija 'više je više' vrijedi i ovog proljeća. Neka i kava i outfit budu za pamćenje, vrijeme je za takvo nešto nakon strpljenja u izolaciji i dana provedenih u trenirci.

Zara, 399 kn Zara, 399 kn Zara, 229 kn Zara, 179 kn Zara, 139 kn Zara, 99 kn Timeless Pearly, Matchesfashion, 276 eura MIu Miu, Matchesfashion, 728 eura H&M, 60 eura H&M, 40 eura H&M, 15 eura H&M, 10 eura H&M, 5 eura Bottega Veneta, Matchesfashion, 1950 eura Balenciaga, Matchesfashion, 275 eura

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".