Jeste li već vidjeli najtraženiju haljinu ovog ljeta? Hit je na Instagramu, a obožavat će je sve romantičarke

Bez obzira na cijenu od gotovo 3200 kn, haljina je zvijezda društvenih mreža zahvaljujući efektnom uzorku i mnogo, mnogo tila
Vidi originalni članak

Prije nekoliko sezona, modni je svijet osvojila ružičasta haljina od tila s uzorkom crvenih srca koje stoji američka dizajnerica Lirika Matoshi. Haljina se vrlo brzo našla na listama želja brojnih trendseterica, a i high street dućani brzo su se inspirirali efektnim i romantičnim dizajnom.

Nakon favorita sa srcima, Matoshi je i za ljetnu sezonu pripremila model koji će oduševiti sve romantičarke. Došao je red na uzorak jagoda, a Strawberry Midi Dress neodoljivo podsjeća na gore spomenuti model. Naravno, odmah je postala hit na društvenim mrežama, a posebna je zbog puf-rukava, volana na donjem dijelu i, naravno, neodoljivog printa koji je kao stvoren za ljetne dane.

O njezinoj popularnosti na društvenim mrežama najbolje govori činjenica da se pod hashtagom #strawberrydress skriva više od 10 tisuća objava, a haljina je dobila i svoje ilustracije, memeove, pa čak i - pjesme, piše Metro. Osim brojnih "posveta" haljini, dobila je i svoje DIY tutorijal, a tu su i modni naslovi "Kako je haljina s uzorkom jagoda postala tako popularna?". 

Vogue piše kako su prethodnim godinama najpopularniji bili modeli iz Zare, a svima im je zajednička bila jedna stvar - prihvatljiva cijena. Ovog je ljeta situacija nešto drugačija pa najtraženija haljina s potpisom Lirike Matoshi košta 490 dolara, odnosno nešto više od 3100 kuna, što je ne čini nimalo prostupačnom. Kako navodi Vogue, Matoshi je haljinu darovala nekoliko influencerica, a čini se kako je to bio dobar potez jer je riječ o jednoj od najtraženijih haljina na Googleu u srpnju i na početku kolovoza, a trenutačno je i najprodavaniji komad iz Matoshi kolekcije. 

- Ljudi kupuju haljinu, iako ne znaju gdje će je nositi zbog koronakrize, a neki je čak nose i po doma. Osobno ne znam gdje bih je nosila jer nisam odjenula haljinu još od početka pandemije, rekla je Matoshi za Vogue, koji navodi kako je jedan od razloga za popularnost i činjenica da je haljina dostupna u širokom rasponu brojeva, što nije čest slučaj, ali i zahvaljujući dizajnu i uzorku za koji mnogi kažu da ih podsjeća na djetinjstvo, kao i da se u njemu osjećaju poput Disneyevih princeza. 

Ako vam se svidjela haljina, dizajnerica je u kolekciju dodala i ružičastu zaštitnu masku za lice s identičnim uzorkom jagoda, čija je cijena 50 dolara, odnosno oko 320 kuna za pravi matchy-matchy efekt. 

Ako vam se svidjela Lirika Matoshi haljina s uzorkom jagoda, u nastavku smo izdvojili nekoliko pristupačnijih modela koji podsjećaju na hit haljinu:

Stajliš arheologinja u jednom od najefektnijih outfita koje smo vidjeli: "Haljinu sam ukrala iz maminog ormara"
Elegancija kakvu ne viđamo često: Dama zablistala u stvarno posebnoj haljini koju je nadopunila efektnom torbicom
Elegantno i trendi u isto vrijeme: Na prekrasnoj dami sa špice sviđa nam se baš sve, od haljine do hit torbe
15 haljina iz Manga od 69,90 kn koje i dalje možete kupiti na sniženju i nositi ovog ljeta, ali i na jesen

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".