Jeste li spremni za povratak klompi? Predlažu ih dizajneri, a i u high street dućanima već ima prvih modela

Stilisti ih opisuju kao praktične i udobne, a lako se i obuvaju što ih, kažu stručnjaci, čine izvrsnim cipelama, kažu.
Vidi originalni članak

Bliži nam se sezona sandala i natikača, a ovog ljeta u uličnoj modi viđat ćemo i - klompe! Dizajnerski brendovi poput Acne, Copernija, Saint Laurenta i Versacea na modnim su pistama predstavili ovaj trend, a prve modele možemo vidjeti i u popularnim high street dućanima. Dakle, definitivno je riječ o jednom od onih trendova o kojima će mišljenja biti podijeljena - ili ih volite ili "preskačete". 

Stilisti ih opisuju kao praktične i udobne, a lako se i obuvaju što ih, kažu stručnjaci, čine izvrsnim cipelama, kažu. Kako piše Byrdie, prema Taylor Tomasi Hill, kreativnoj i modnoj direktorici shopping platforme The Yes, prodaja klompi porasla je za 83 posto, najviše zahvaljujući dizajnerskim imenima poput Fabrizio Viti, Loeffler Randall i Madewell. Predviđa da klompe ostaju u modi, baš zbog njihove lakoće nošenja.

Za proljeće ih preporčuje i Vogue, a kaže kako ih je najbolje stilizirati s trapericama, bazičnom bijelom majicom ili romantičnom bluzom, s dodatkom balonera na ramenima. Francuske influencerice već ih nose, i to u kombinaciji s odijelima, a to je, kaže Vogue, stajliš način za moderniziranje komada krojenih po mjeri koje već imate u garderobi. Predlažu ih i kao zamjenu za loaferice, hit parom obuće i ovog proljeća. 

Prvi su modeli došli i u Zaru, a cijene im se kreću između 299,90 kn, koliko koštaju klasične zatvorene klompe s detaljem zakovica pa do 699,90 kuna, što je cijena otvorenih klompi s potpeticom. 

 

Minica i "marte" ili lepršava haljina i vansice? Ove prijateljice imaju super modnu formulu za oba stila!

Sviđa li vam se trend "špicerica"? Nose se i ove sezone, pogledajte kako cool izgledaju uz otkačene tenisice

Tehnika pramenova koja stvara iluziju pune i guste kose, a frizeri im predviđaju popularnost u ovoj sezoni

Mirna i Miran, jedan od najzanimljivijih parova na špici, prošetali gradom u outfitima koji ne prolaze neopaženo

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".