Jeste li se ikada pitali zašto se Zara zove - Zara? Vlasnik je na početku imao malo drugačiju ideju

Vlasnik Zare želio je prvu trgovinu nazvati po filmu Grk Zorba, no tako se zvao kafić nekoliko ulica dalje pa bi to previše zbunjivalo kupce
Vidi originalni članak

Jeste li se ikada zapitali tko je Zara iza imena popularnog španjolskog high street brenda? Ako da, možda biste se mogli iznenaditi da je riječ o - Grku! Kada je osnivač Zare Amancio Ortega tražio koje bi ime mogao dati prvoj modnoj trgovini u La Coruni, još 1975. godine, odlučio se za ime "Zorba", po filmu "Zorba the Greek", odnosno "Grk Zorba" iz 1964., objasnio je Jesus Echevarria, komunikacijski direktor u Zari za New York Times.

- To im se ime svidjelo, no u blizini je bio kafić istog imena, Zorba, udaljen možda samo dva bloka. Vlasnik kafića došao je i rekao: "Ljude će zbunjivati ako su u blizini kafić i trgovina imena Zorba". Već su napravili kalupe za ime kafića pa je Ortega potražio drugo rješenje. I tako je nastala Zara - pojasnio je Echevarria. 

Danas je Zara jedan od vodećih brendova grupacije Inditex kojoj pripadaju još i Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti, Oysho, Zara Home i Uterqüe. U 96 zemalja imaju više od 7000 trgovina. 

Visoke čizme i elegantno odijelo? Takav spoj na špici još nismo vidjeli, pogledajte kako ga nosi student međunarodnih odnosa
Osvaja osmijehom i haljinom koja je pravi vjesnik proljeća: 'Ne pratim slijepo trendove, nosim što mi se sviđa'
Hit boja kose koju je lako održavati, a obožavat ćete je jer kosi daje privid volumena
Zbog ove kreme puder pada u drugi plan, a apsolutno je zaludjela TikTok

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".