Jeste li čuli za domaći brend GumaGuma koji izrađuje najljepše i najelegantnije gumice i kopče za kosu?

Želja 27-godišnje Andree, koja stoji iza brenda GumaGuma, bila je ponuditi malo drugačije gumice za kosu koje će se moći nositi uz baš svaki outfit
Vidi originalni članak

Ljubitelji Seksa i grada zasigurno se sjećaju epizode u kojoj je Carrie svojem tadašnjem dečku Bergeru rekla da osoba koja nosi scrunchie gumicu nikako ne može biti iz New Yorka, odnosno da niti jednoj Newyorčanki ne bi palo na pamet da je nosi. Ipak, Carrie je bila u krivu jer su scrunchieji popularniji nego ikad, a mi smo otkrili genijalan domaći brend GumaGuma iza kojeg stoji 27-godišnja Andrea. 

Završila je Ekonomski fakultet u Zagrebu, a u slobodno vrijeme počela je iz, kako sama kaže, (korona)hobija šivati i istraživati vrlo uzbudljiv svijet uzoraka i tkanina. Ideja za brend GumaGuma nastao je kad je na moru u jednoj trgovini pored običnih, ugledala i popularne scrunchie gumice, no kaže da su sve bile u istom tonu i nekako - dosadnjikave.

- Došavši kući u Zagreb, razmišljala sam kako bi bilo super imati puno različitih gumica koje bih mogla u nedogled kombinirati s odjećom. Tako sam došla na ideju da ih sama, po svojem ukusu, pokušam izraditi. Srećom, imala sam maminu staru mašinu za šivanje pa sam, korak po korak, sama učila šivati. Gledala sam mnogo videa na YouTubeu, od toga kako uopće provući konac kroz mašinu, do raznih stilova šivanja. Kad sam konačno sašila svoju prvu gumicu, uzbuđenju nije bilo kraja. Krenula sam obilaziti trgovine tkanina i pronalaziti najzanimljivije uzorke. Kada kupite toliko materijala, ne možete ga imati samo za sebe. Zato sam ih odlučila ponuditi svim curama koje isto razmišljaju, kaže Andrea i dodaje kako je inspiracija u modi nepresušna:

- Uvijek će biti in boja, stilova, uzoraka, trendova i oblika, a sve se to može primijeniti i na GumaGuma proizvode. Recimo, ove je jeseni u modi bio krokodil uzorak i, kad sam pronašla takav materijal od eko-kože, napravila sam croco-kolekciju kopči u tri boje. 

Inače, gumice i kopče izrađuju se od bilo koje tkanine, jedini je uvjet da su uzorci po nečemu zanimljivi. U izradi se koriste pamučni, plišani, satenski, pa čak i materijali od eko-kože. Dolaze u tri veličine, maloj, srednjoj i oversized - mala je ona koju je moguće pronaći u većini dućana, srednja je vidljivija u kosi, a oversized će dominirati frizurom, vrlo je uočljiva i trenutno apsolutni hit. 

Tu su i scrunchie kopče kojima se na najjednostavniji način podiže raspuštena kosa, a uvijek izgleda uredno i elegantno

Andrea kaže kako su scrunchie gumice kod nas postale jako popularne, a ovog se ljeta puno pričalo i o predimenzioniranim gumicama, čak u XXL veličini. Kaže kako njezina publika najviše voli kopče, tzv. French Barrette, koje su također u "nabranom", schrunchie stilu.

Cijene se kreću od 20 do 50 kuna, ovisno o veličini gumice i kopče. GumaGuma proizvodi mogu biti i genijalan poklon ovog Božića:

- U ponudi su GumaGuma poklon kuglice, nastale u ovo adventsko vrijeme kada svi razmišljaju što pokloniti svojim najdražima. Radi se o personaliziranoj božićnoj kuglici ukrašenoj mašnom, zvončićem i porukom, u kojoj se nalaze GumaGuma proizvodi po izboru. U kuglicu se može staviti više gumica ili kopči jer kuglice dolaze u više veličina. Ova je ideja  fenomenalno prihvaćena među djevojkama. Scrunchie gumice ili kopče prikladne su za sve dobne uzraste, nosive u svakoj prigodi, koriste se cijele godine, a nakon otvaranja ostaje prekrasna kuglica koju je moguće iskoristiti za dekoraciju po vlastitoj želji.

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".