Jesen na ladanju

FOTO: Getty FOTO: Getty FOTO: Getty FOTO: Getty
Gradska cura u pastoralnom okruženju? Pogledajte što je za susret s prirodom odjenula Tatjana Jurić, odnedavno voditeljica na prvoj hrvatskoj news televiziji 24sata TV.
Vidi originalni članak

Tatjana Jurić nije samo uspješna voditeljica i lijepa mlada žena, ona ima dobro oko za modu i obožava prirodu. Prve su je odlike kvalificirale da osvane na naslovnici u prvom broju Dive, a druge kvalitete da je opremljenu novim jesenskim komadima uputimo na selo, u goste konjićima i ovčicama. Usput nam je Tatjana pričala o svome novom poslovnom pothvatu, novom angažmanu na jednoj hrvatskoj televiziji. – Kada je došla ponuda za talk-show na televizijskoj platformi 24sataTV, dvoumila sam se, no bili su uvjerljivi, s dobrim planovima. Tako sam na kraju pristala. Tu je dobra ekipa, izvršna urednica Nensi Profaca, inače moja urednica s RTL-a, Tihomir Ladišić i druga jaka imena, dakle poslovno okruženje u kojem mogu mnogo naučiti i nadograditi televizijsko iskustvo, a baš to sam željela. Osam sam godina provela na RTL-u, voljela sam raditi ondje, no novih projekata za mene nije bilo. Unutar zadane forme izvrtjela sam sve što sam mogla i bilo je vrijeme za promjenu. Radio, na kojem radim posljednje dvije godine, razvezao mi je jezik i razgovorna emisija bila je logičan nastavak priče. Ipak, unatoč poslovnim prilikama, obrazovanje je vrlo visoko na Tatjaninoj ljestvici vrijednosti. – Na prvoj godini faksa bilo je pitanje hoću li raditi ili studirati. Biti školovan i nezaposlen ili otegnuti sa studiranjem, ali imati sigurnu egzistenciju. Odabrala sam ovo drugo. Ali, nisam odustala od faksa, magistrirala sam politologiju, a ove sam godine upisala i specijalizaciju – komunikacijski menadžment.Pa sad opet u studentske klupe, blago meni!

No, uz posao i učenje, Tatjana zna i uživati. – Obožavam putovanja. Zadnji bih novac potrošila na njih. Cijelo ljeto sam putovala, od Grčke preko Crne Gore i Hrvatske do Italije, Francuske... Putovanja tako fino stvari stavljaju na pravo mjesto. Pamtim putu Dominikansku Republiku. Toliko bijede, a toliko ljudskosti. A tamošnja priroda... Raj na zemlji! Uostalom, kao i kod nas. Tatjana kaže da je modni konformist. –Volim jednodijelne komade, odjeću koju brzo navučeš, a efektna je. Volim i štikle, ali brzo ih izujem. Obožavam pokrivala za glavu. Ali, ne volim šoping, čini me nervoznom. Zato me stranica Net-a-Porter spasila. Ne moraš hodati po dućanima, izbor je fantastičan, a svako malo uloviš i nešto na sniženju. Ta mi stranica štedi vrijeme i novac zbog mog gustog rasporeda. Obožavam torbe Marca Jacobsa, dobar je omjer cijene i kvalitete. Za osnovne komade robe nije mi žao izdvojiti veću svotu novca jer znam da će trajati iz sezone u sezonu. Često nešto ulovim na sniženju. Ne pratim previše modu, iako sam prije to činila puno češće. Nekada sam i ja bila modna žrtva i ne skrivam to. Svi to prođu, kao nekakvu fazu. U biti, sada mi je simpatično vidjeti djevojku odjevenu u sve modne trendove. Ja odijevam samo ono što mi se svidi. I naravno, koliko samo kvalitetnih domaćih kreatora imamo! Još nosim haljine Leonarde Boban koje sam kupila prije desetak godina. Kao javna osoba pod lupom je javnosti i svi si uzimaju za pravo komentirati što je i kako odjenula, no ona se zbog toga ne uzrujava .

– Kritike me zabavljaju, odrasla sam u svijetu medija. Katkad ne stignem dobro iskombinirati stvari jer jurim sa snimanja na snimanje. Ipak, više je uspješnih od neuspješnih kombinacija. Na što voli potrošiti? - Ono za što mi nikada nije teško izdvojiti novac jest torba, smatram kako je baš ženska torba odraz ženstvenosti. Ona uvijek može biti elegantna i lijepo izgledati. Najdraže su mi uistinu one s potpisom Marca Jacobsa. Prvu sam kupila u zračnoj luci u Zürichu. Nisam znala bih li ju kupila ili ne, ali odvagnula sam i nikada nisam požalila. Pomislila sam, ako mogu dati 4000 kuna za zimske gume na autu, onda si mogu priuštiti i kvalitetnu torbicu. Sada već imam čitavu kolekciju Marc Jacobs torbi i ne žalim što sam kupila ijednu od njih.”

Domaćih dizajnera sjeća se od njihovih početaka.-Koliko samo kvalitetnih kreatora imamo! Naime, kada je Viktor Drago pokrenuo Cro A Porter, ja sam baš počela s modnom emisijom. Danas su Hrvati modno zavedena nacija. Kako nam se tržište otvorilo, imamo mnogo modnih manifestacija, došli su novi high-street konfekcijski dućani. I više-manje svi nosimo isto. Nekako prije desetak godina nije bilo tako, ali sada nam je tržište nametnulo svoje. Lijepo mi je kada se sjetim da u ormaru imam haljine i stvari od domaćih dizajnera iz njihovih prvih kolekcija. Obožavala sam jednostavne, ali efektne haljine A’marie iz prvih početničkih kolekcija. Osim što poštujem hrvatske dizajnere, dugo sam surađivala s modnom kućom Image Haddad, čije sam bila zaštitno lice. Sada sumi super i Elfsi koji možda jesu za mlađe generacije, ali imaju neku svoju priču I to cijenim.

Tatjana je uvijek lijepa, bilo da je gledate na malom ekranu, bilo da je sretnete slučajno negdje na ulici. Kao što svaka žena danas zna, lijep izgled nije samo dar prirode, mada je voditeljicu ona bogato nagradila već u startu. Priča što koristi od kozmetičkih proizvoda, posebno sada kad se u njezin život vratila teška televizijska šminka. - S povratkom na televiziju došla je opet teška šminka pa mi je jasno da su nužni što kvalitetniji proizvodi. Ipak u tome se vodim jednim pravilom koje nikako ne želim zaobići. To je da na kozmetiku ne trebam trošiti više novaca nego što moja majka ima kao mirovinu. To je vrsta poštovanja. Doista, nije mi simpatično kad su ljudi bahati.

Posao i modu smo apsolvirali, kozmetike se dotaknuli, no što je s Tatjaninim privatnim životom? Što je s ljubavlju? Poznatim je osobama o tome uglavnom neugodno govoriti, no voditeljica je prilično otvorena. Govori čak i o neugodnim iskustvima. – Teško sam prije mogla odvojiti privatno i poslovno, koliko god sam mislila da mi to uspijeva. Bila sam toliko zahvalna što sam dobila priliku raditi posao koji volim da mi je dugo bio možda i najvažniji. Svojedobno su mi to zamjerali, a kada sam odlučila usporiti poslovno zbog privatnog, ispalo je da to privatno nije bilo vrijedno usporavanja. Bitno mi je svoju intimnu zadržati za sebe, osobito nakon moga zadnjeg iskustva. Bitno mi je taj najvažniji odnos u našim životima graditi daleko od svih. Ne skrivati ništa, ali ako odnosi nisu čvrsti, veze pucaju. Treba znati prepoznati kvalitetne odnose u kojima jesmo. Imam divnu obitelj i prijateljice s kojima se družim cijeli život. One imaju laganu ironiju prema svemu i lako me spuste na zemlju. Ustvari, činimo si to međusobno.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".