Jednom zauvijek naučite kako izmjeriti svoju veličinu grudnjaka

Ako kao i većina žena dosad niste znali koja je prava veličina vašeg grudnjaka, ovo je pravi članak za vas.
Vidi originalni članak

Postoji velika vjerojatnost da nosite krivu veličinu grudnjaka. Ako pitate bilo kojeg stručnjaka na tom području sigurno će vam reći kako većina žena izađe s drugačijom veličinom grudnjaka u odnosu na onu s kojom su došle po savjet. 

Ako kao i većina ljudi nikad dosad niste bili time opterećeni, ali ste svjesni da vam grudnjak ne leži baš najbolje, ovdje smo da vam pomognemo. 

Dok se krivi grudnjak ne čini kao neki problem, dokazano je da može uzrokovati zdravstvene probleme. Preuski grudnjaci mogu oštetiti plućnu maramicu i uzrokovati probleme s disanjem, dok nepravilna potpora može uzrokovati bol u vratu, ramenima i leđima, kao i oštetiti živce. A uz to postoji mogućnost da će vam se grudi ranije opustiti, a to nikome nije u cilju. 

Ann Summers, stručnjakinja za odabir prave veličine grudnjaka, detaljno je objasnila kako si možemo izmjeriti veličinu grudnjaka u udobnosti svog doma

Sve što vam treba je veliko ogledalo u kojem se možete cijeli ogledati, krojački metar te skinuta majica. Obucite udoban nepodstavljen (push-up) grudnjak i stanite uspravno. 

1. Krojačkim metrom izmjerite opseg potprsnog koša, dio odmah ispod vašeg grudnjaka. To je vaša mjera za traku grudnjaka.

2. Izračunajte opseg prsnog koša tako da preko leđa do najpunijeg dijela vaših grudi, odmah preko bradavica, postavite metar. To je mjera vaših košarica.

3. Zaokružite obje mjere na najbliži okrugli broj. 

4. Izračujate broj košarice tako da oduzmete mjeru trake od broja košarice. 

Ako je opseg prsnog koša veći od potprsnog opsega za: 

12 do 14 centimetara, odgovaraju vam košarice A
14 do 16 centimetara, odgovaraju vam  košarice B 
16 do 18 centimetara, odgovaraju vam košarice C 
18 do 20 centimetara, odgovaraju vam košarice D 
20 do 22 centimetara, odgovaraju vam košarice E 
22 do 24 centimetara, odgovaraju vam košarice košarice F.

Ako ste mislili da ste gotovi, prevarili ste se. Ovaj postupak daje vam tek približnu veličinu grudnjaka jer u obzir treba uzeti i činjenicu da su grudi različitih oblika

Dok metar može odrediti pravu veličinu u domeni brojeva, ne mora uvijek značiti da će vam taj broj savršeno pristajati. Jedini način da saznate pravu veličinu je metodom pokušaja i pogreške. Kad obučete grudnjak, najbolje ćete znati odgovara li vam na svim područjima i podupire li sve što treba poduprijeti. 

Traka grudnjaka
Ona treba stojati čvrsto i ravno. Trebali biste moći staviti dva prsta između nje i kože, ali osjetiti i otpor. Ako je preopušteno, trebate manju veličinu. Ako se pak mučite da provučete prste, trebate veći broj. 

Naramenice
Naramenice su ključni dio grudnjaka. Ako mislite da će grudnjak stajati i podupirati grudi bolje što naramenice više stegnete, varate se. One trebaju ležati ugodno na ramenima bez ikakvog zatezanja ili padanja. Uvjerite se i da su jednako zategnute na obje strane. 

Most grudnjaka
Tzv. most grudnjaka dio je gdje mali dio tkanine povezuje dvije košarice grudnjaka. Treba stajati tako da dodiruje vaše tijelo te da nema prostora između. Naravno, ne bi se trebao ni usjeći u kožu. No, ako slučajno vidite prostor između, razmislite o većoj veličini. 

Žice
Ako testirate grudnjak sa žicama, provjerite slijede li one prirodni luk vaših grudi. Ako leže na njima ili su predaleko, one neće dobro poduprijeti grudi, što je njihov posao.  

Košarice
Ako ovi prethodni elementi odgovaraju, vaše bi košarice trebale savršeno pratiti liniju vaših grudi. Sjetite se upozorenja s početka: ako zamijetite nabore ili opuštenost grudi - nastavite birati dalje! 

I to je to! Došli ste do kraja vodiča za veličinu grudnjaka. Sad osim što napokon znate svoju pravu veličinu grudnjaka, u njemu ćete se sigurno osjećati još privlačnije, a to je onda dobitna kombinacija

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".