Jednodijelne badiće nosimo i ovog ljeta: Među krojevima se ističu modeli s elementima koji lijepo oblikuju siluetu

Nosile su ga hipi cure u 70-ima, uglavnom na traperice, a početkom 90-ih postao je poželjan u crvenoj varijanti, zbog serije ‘Baywatch’...
Vidi originalni članak

Pije stotinjak godina kupaći je kostim generalno ušao u svakodnevicu, postalo je popularno sunčati se, ići na plažu, a ten više nije morao biti superblijed. Dame su odbacile svoje suncobrane i odlučile posvetiti se novom hobiju, u slobodno vrijeme plaža je postala “the place to be”.

A kako bi bile odjevene sa stilom, birale su odjevni predmet koji bi danas bio hibrid majice i kratkih tajica ili čak suknje. Preteče današnjih badića izgledali su kao haljine jer društvo je u to vrijeme prihvaćalo samo sasvim prekrivenu siluetu. No trendovi su se u 40-ima promijenili, ikone s velikih ekrana za svoja su reklamna snimanja nosile kreacije nalik na jednodijelni badić.

Plivačice iz Hollywooda, odnosno filmski spektakli s plivanjem postali su megahit, a kostimografija je bila u znaku divnih, teatralnih kupaćih kostima kojih se ne bi posramila ni Beyoncé. Sve to dovelo je do razvoja jednodijelnog badića kojeg s trona nije uspio skinuti niti bikini, jer ova 2u1 kreacija ima niz stilskih prednosti.

Nosile su ga hipi cure u sedamdesetima, uglavnom na traperice, u kukičanoj i končanoj varijanti, a početkom devedesetih postao je poželjan u crvenoj varijanti, zbog serije “Baywatch”. Imao je u to doba vrlo visoko rezani donji dio, gotovo do struka, što je inače dobar trik kako da nam noge djeluju duže.

Ako želite vizualno skratiti noge, to će napraviti nisko rezane gaćice, odnosno ravne, poput bokserica. Naravno, tu su i brojni drugi trikovi, na primjer motivi poput uspravnih pruga, volani koji silueti daju dinamiku i slično. Boje smještene na sredinu siluete naglasit će visinu, vizualno je napraviti užom.

Sve dekade imale su svoje ključne stilske trikove, pedesete su, primjerice, imale remen kao detalj na badiću. U šezdesetima su hit bile jednodijelne kreacije za plažu oplemenjene gumbima, mašnama i malim kragnama na gornjem dijelu. Badić je u to doba oponašao odjeću za svaki dan, bio je dotjeran i uređen. U ovom mileniju prisjećamo se baš svih tih trendova, no novo doba donijelo je i trend badića koji podsjeća na neoprensko odijelo, inspiracija je futurizam, a sve to zahvaljujući novim materijalima. Ima čak i patentni zatvarač na dekolteu, nerijetko je koloristički naglašen i ima estetsku funkciju.

Ulaskom u novi milenij jednodijelni badić postaje hit i za dan, svako ljeto, pa tako i ovo, vidimo kako ga cure nose na traperice. Danas je on raznolika kreacija savršena na ljetne tunike, a neki od dizajnera poigrali su se kombinacijom prozirnih haljina i bodija koji je zapravo – kupaći.

Dizajn im je divan, od onih jednostavnih pa sve do razigranih i šarenih. Od motiva top hitovi su navy, točke i tropski, jer s njima ne možemo pogriješiti. Među krojevima ističu se badići s elementima koji ističu siluetu te je fino oblikuju zahvaljujući novim, naprednim materijalima i načinima tkanja. Tako je moguće stvoriti struk, podići grudi i naglasiti siluetu pješčanog sata.

Kombinirajte ga na plaži sa sandalama i sarongom, a navečer izaberite lepršavu prozirnu haljinu. Tko zna, možda padne kakvo noćno kupanje, stoga budite spremni za užitak i osvježenje.

Najbolje kupaće kostime za ovo ljeto pronađite u galeriji

Zimmermann, Outnet, 176 eura Zimmermann, Outnet, 152 eura Zimmermann, Outnet, 142 eura Versace, Net a Porter, 390 eura Tory Burch, Net a Porter, 220 eura Tory Burch, Net a Porter, 220 eura Stella McCartney, Outnet, 155 eura Solid and Striped, Outnet, 90 eura Solind and Striped, Matchesfashion, 193 eura Reina Olga, Matchesfashion, 132 eura Missoni Mare, Outnet, 310 eura H&M, 35 eura H&M, 15 eura H&M, 13 eura Ganni, Net a Porter, 175 eura Dries van Noten, Net a Porter, 340 eura Camilla, Outnet, 163 eura Cala de la Cruz, Matchesfashion, 257 eura

 

Treba li dvaput šamponirati kosu prilikom pranja? Evo što kažu stručnjaci

Lijepa Županjka ima odličan outfit za svaki dan: Nosi tenisice koje podjednako obožavaju i cure i dečki

Od ove dame svi možemo učiti o stilu: Znanstvenica je od svega par klasičnih komada napravila savršen ljetni stajling

'Mi smo iz Slovenije, došle smo proslaviti rođendan u Zagreb jer smo čule da je tu dobar provod'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".