Jarke boje, cvjetni uzorci, razigrani krojevi: Sve miriše na ljeto, vrijeme je za veselu odjeću, boje i motive

Jedna od glavnih odlika stilova koji osvajaju ljetnu sezonu jarke su boje zahvaljujući kojima slažemo superatraktivne kombinacije koje neće proći nezapaženo
Vidi originalni članak

Nakon nekoliko dramatičnih godina moda obično ima tendenciju razveseliti nas raznolikošću. Tako je i sada, kad smo konačno izašli iz ere pod maskama i ušli u neku novu, šareniju i punu boja.

Vidimo niz stilova, među njima se javljaju razne retrokonotacije, od floralnih motiva sedamdesetih do impresivnog color blocka i minimalizma devedesetih. Sve u svemu, nove kolekcije djeluju kao da su namijenjene odmoru, no ono što je nekada bila odjeća za šetnju rivom ili ispijanje koktela pokraj bazena, danas je postalo outfit u kojemu hodamo od jutra do mraka. Jer odijevanje utječe i na raspoloženje, stoga je dobro to iskoristiti.

Jedna od glavnih odlika stilova koji osvajaju ljetnu sezonu jarke su boje zahvaljujući kojima slažemo superatraktivne kombinacije koje neće proći nezapaženo. Ako vašem egu godi pozornost, to je to, opskrbite se lijepim pigmentima. Pa tako nosimo lepršave negliže haljine u boji zalaska sunca, jarkotirkizne natikače, plavu minicu s volanima, žuti badić i zeleni šeširić inspiriran ljetnom livadom.

Raskoš tonova očita je i na minimajicama te raznim hlačama, a sve skupa oživljava kreativni svijet likovnosti i djeluje poput lekcije o bojama koje nam mame osmijeh na lice. Sljedeća, vrlo moćna stilska priča je posveta cvjetnom motivu, koji nas, kao i svake tople sezone, inspirira da se odjenemo poput divnog vrta.

Sve je u cvatu, pa i odjeća oko nas, ona sada simbolizira divne sunčane dane i romantiku. Ovim je stilovima pojačana ženstvenost, jer su se ljudi zaželjeli mekoće krojeva koji sada nježno grle tijelo i kreiraju fluidnu dinamiku oko njega. Lako je kombinirati sve ove kreacije, primjerice cvjetne haljine super idu na jednobojne cipele, a ako želite sklad, neka ta boja bude i na odjeći.

Kao predstavnice zanimljivih krojeva tu su bluze i košulje, koje su ove sezone jedan od top-trendova. Naime, riječ je o povratku stilova iz sedamdesetih, kad su gornji komadi imali pomalo psihodelične motive pa su bili vidljivi “iz aviona”. Sada je taj stil vrlo atraktivan, pojavljuje se u radovima niza dizajnera, a onda i high-street brendova. Tome su se pridružile i simpatične male marame, koje možemo vezati oko vrata ili njima ukrasiti kosu. Kad je trenutak za kosu loš ili je jednostavno masna, marama šarenog motiva spasit će dan i frizuri dati poseban pečat.

Što se tiče krojeva, oni su nešto kraći, kako to sezona voli, a među njima se ističu i hlače raznih dužina. Djeluju poput suknja-hlača, no vrlo su praktične za razne modne avanture, od odlaska na kavu do dana u uredu ili partyja. Na nešto kraće hlače idu zanimljive cipele – ove sezone hit su stilovi sandala iz devedesetih, kad je prednji dio imao pravokutan oblik. Ovih dana taj je moment vrlo naglašen, nosimo ih danju i noću.

Među dodacima ističu se i prirodni materijali poput špage, pa cipele od tog ekomaterijala nosimo čak i na odijelo. Hit su one u smeđim tonovima, ali i cipele u drugim, jačim bojama. Torbe su kompaktne, cvjetne ili jednobojne, imaju konkretnu ručku koju je lako držati. Neko su vrijeme bile u izolaciji, ali sada su se općenito priklonile trendu praktičnosti pa je tako lako držati ih pod rukom, na ruci, oko ruke, na ramenu. Srednje su veličine ili pak nešto veće, ovisno o tome što trebamo. Istina, trend iznimno malih torbica i dalje je prisutan, no one kompaktnije u koje stane više stvari najbolje prate naš lifestyle.

Sve ove stilove, detalje i trendove lako je nositi, u njima uživamo u raznim prigodama, jer taj casual karakter vesele odjeće, boja i motiva priželjkujemo već neko vrijeme. Sada je pravi trenutak da uđemo u taj modni, koloritom obogaćeni svijet i odmorimo svoj um.

Najljepše komade u bojama i uzorcima ljeta pronađite u galeriji

Staud, Net a Proter, 235 eura Sandro, Outnet, 65 eura Tory Burch, Outnet, 290 eura See By Chloe, Outnet, 88 eura Vince, Net a Porter, 625 eura Tory Burch, Outnet, 282 eura Rosantica, Outnet, 40 eura Nanushka, Net a Porter, 445 eura Marni, Outnet, 968 eura Loewe, My Theresa, 680 eura Jacquemus, My Theresa, 100 eura Hunza G, Net a Porter, 195 eura H&M, 39 € H&M, 49 € H&M, 39 € H&M, 25 € H&M, 24 € Gucci, My Theresa, 670 eura Gianvito Rossi, My theresa, 650 eura Dior, My Theresa, 390 eura Aquazzura, Net a Porter, 550 eura

Ana i Lidija prijateljice su čiji stil obožavamo: Prisjetili smo se ljetnih izdanja kojima su se istaknule na špici

'Namjerno smo se uskladile i uvijek smo usklađene. Nekad Marita odabere što želi nositi pa se ja prilagodim, a nekad je obrnuto'

Ako ovog proljeća odaberete hlače poput njezinih, sigurno nećete pogriješiti! Zbog jednog detalja izgledaju jako efektno

Kratke hlače od jeansa i starke najbolji su spoj za ove tople dane: Pogledajte kako ih dobro nosi zgodna Lana

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".