Jakna od brušene kože: Must-have komad za hladnu sezonu koji će podići svaki outfit

Ovaj kultni komad, koji se savršeno uklapa u svaki outfit, postao je must-have za jesen/zimu 2024., zahvaljujući njegovoj svestranosti i bezvremenskom šarmu.
Vidi originalni članak

Kažu da maniri čine čovjeka, ali u zemlji mode, kažemo da jakne čine odjeću. Bez obzira što nosite ispod, vaš vanjski sloj može postaviti ton cijelom outfitu. Svaki stil jakne nosi svoj poseban karakter – od radničke jakne koja nikad nije vidjela alat, do buntovne biker jakne. No, za jesen/zimu 2024., ulični stil govori jednim glasom: sve je u vezi s jaknom od brušene kože koja budi slobodni duh Woodstocka.

Prada je među prvima predvodila ovaj trend na svojoj reviji za jesen/zimu 2023., gdje su predimenzionirane jakne od brušene kože savršeno kontrirale minimalističkim bijelim suknjama. Ovaj stil ubrzo je preplavio modne piste i gradske ulice, a jakne od brušene kože postale su nezaobilazan komad u svim varijantama – od zapadnjačkih modela s resama do jednostavnih, minimalističkih dizajna.

Jakna od brušene kože savršen je međusezonski komad. Lako ju je kombinirati s ljetnim haljinama za prijelazno razdoblje, a jednako dobro funkcionira i zimi uz pletivo, traperice ili suknje midi kroja. Ono što ovaj komad čini posebnim je njegova tekstura i svestranost – jednako će se uklopiti u ležeran dnevni stil, kao i u elegantniji večernji outfit.

Najbolji dio? Jakne od brušene kože, baš poput dobrog vina, postaju bolje s godinama. S vremenom poprime karakter i priču, a njihov vintage šarm postaje još izraženiji. Bez sumnje, jakna od brušene kože bit će vaš najvjerniji modni saveznik ove sezone.

Kraljica Letizia prihvatila je jesenske nijanse u ciglasto crvenoj Ferragamo haljini
Komičara Ivana Šarića uhvatili smo prije 10 godina u outfitu kojeg rado prepisujemo i danas
'Nekad sam nosila military stil, a sad mu se opet vraćam, nisam tip za cvjetne uzorke'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".